6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Witajcie , Ci którzy co roku odkurzacie swoje stare dvd z Predatorem aby znowu przezyc jedną ze swoich najwspanialszych filmowych przygód w życiu.Dzieci Transformersow , Terminatorow Salvationow ,AVP-ków i innych gówien kulturalnie prosze o niebranie udziału w dyskusji , podrośniecie , zmądrzejecie .. , ale do rzeczy . Drodzy koledzy mam do Was tylko jedno pytanie .. czy jestescie tak samo zawiedzeni jak ja ... ?

ocenił(a) film na 5
smyk3ns

nawet bardziej.

Vampire19

Nie nie jestem,chciałem powrotu do korzeni i go dostałem,zawiedzony to ja byłem na avp,Predators mi się podobał,ale i tak 1 wymiata dalej :)

ocenił(a) film na 5
Adorianu

do korzeni ? Jak chcieli się dokopać do korzeni, to chyba na jakiś muł trafili.

Vampire19

naprawde jast taki kiepski ten predator ? bo wiele se po nim obiecywalem ,chodz brody to nie arni

użytkownik usunięty
smyk3ns

Nie. Spodziewałem się filmu dennego, dostałem nawet niezły.

ja również poczułem się, jakbym znów miał 12 lat. bardzo polecam nowe predators.

ocenił(a) film na 10
djedrys

a co masz 13?

smyk3ns

Jestem fanem "jedynki" ale i ta część mi sie podobała. Miły akcent po słabych AvP

ocenił(a) film na 9
smyk3ns

Dobry i solidny. Dwa przymiotniki, które tu pasują. Tylko nie pochwaliłeś się co cię zawiodło w Predators...

ocenił(a) film na 10
sqrwysyn

Wielki Fan(i prawdziwy zarazem) się wypowiada:
nie, nie zawiodłem się :]

ocenił(a) film na 1
sqrwysyn

.. w trakcie napisów końcowych schodzac ze schodów uslyszalem opinie dwóch młokosów "zajaranych filmem na maxa " brzmiała dokładnie tak : " stary qrwa ale zajebisty film , ale ta piosenka co teraz leci to co to qrwa jest ?? jakis qrwa rock ... "
Idelny komentarz na temat filmu i ludzi ktorym ten film sie podobał ( sorry )
Ps. moglbym pisac ze film jest poprostu zly i przytoczyc tutaj mase rzeczowych argumentów , ale napisze tylko jedno , filmowcy tak bardzo skupili sie na skopiowaniu predatora jedynki lub jak to ujął jakis "fan" wczesniej , probowali powrócic do zrodla ze niektorzy nawet nie zdołali usłyszeć w filmie wspaniałej sciezki dzwiekowej ktora tak bardzo zachwycala w jedynce . Filmowcy niepotrafili wprowadzic ZERZNIETEJ z jedynki sciezki dzwiekowej !!!!! nuta w nute !!!!! . Sa tak nieudolnymi debilami , ze gdybym ogladal najpierw ten film , nigdy nie poznalbym fantastycznej sciezki Alan Silvestri !! Nigdy nie wlozylbym CD ze sciezka dzwiekowa tak ciezko wczesniej zdobytego do wiezy i nigdy nie delektowalbym sie jednym z najlepszych Soundtrackow w dziejach filmu sensacyjnego . Chcecie wiecej ? chcecie argumentow ze fabuła kuleje , ze zwroty akcji są rodem z ostatniego sezonu Prison Break'a , wszystko sprowadza sie do jednego ... poczuliscie to uczucie strachu , podniecenia , excytacji jakie czuliscie kiedy ogladaliscie pierwszego Predatora na VHS majac pietnascie lat ? . We mnie wlasnie ten pietknastolatek zplakal zaraz po skonczonej projekcji .

ocenił(a) film na 8
smyk3ns

ja spodziewalam sie straszliwej masakry po zwiastunie z Pianistą o oczkach pełnych smutku jako kozaka z giwerą, mile sie zaskoczylam. Niestety ścieżka dzwiękowa mnie dobila. faktycznie nuta zerżnięta z 1 czesci, w polowie filmu wylapalam jakies leciutkie zmiany, tak zwany "letki kołwer :D", ale zniechecilo mnie to bardzo...

ocenił(a) film na 7
smyk3ns

Ja się nie zawiodłem. Po dennych A vs P powiew świeżości. No i ta muzyka. Klimat starego, dobrego prezioa wrócił i ma się dobrze. A i następna część będzie na pewno !

smyk3ns

Film nie jest ogólnie zły ale nie trzyma koncepcji Predatora, przez co można powiedzieć że bohaterowie walczyli ale nie z Predatorami.
Mimo tego że AvP1 był znacznie gorszym filmem twórcy duże lepiej uchwycili istote postaci łowcy. W tym filmie nie czuć zasad jakimi posługiwali się Predatorzy, i postać straciła swoją wyjątkowość - nie była doskonała w swojej szybkości, koncentracji, w pewnym sensie niezniszczalności. To tak jakby pomylić wojownika z rzemieślnikiem.

ocenił(a) film na 8
Sardaukar_047175

Predatorzy w tym filmie nie kierowali się żadnymi zasadami, bo mieli być tak jakby złymi Predatorami. Tym samym czym dla nas byli ci wszyscy zabójcy, tym dla społeczeństwa Predatorów mieli być ci z filmu. Nie posiadali honoru, poza Falconerem, który trochę się wyróżniał pod tym względem. No i tym Predatorem zdjętym z totemu, rzecz jasna. ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem