6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61654
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Premiera 16 w Polsce a już wszyscy oglądali i marudzą jaki to film cienki. Ściągacie wersje
nagrywaną telefonem w kinie, z ledwo słyszalnym dźwiękiem, potem oglądacie na 14
calowym monitorku i z głośnikami dodawanymi w promocji do myszki i rżniecie kinomanów.
Sorry ale opiniami takich ludzi można się podetrzeć.

ignusfatus

ha ha ha wystarczy r5 , 22cale i glosniki 5; 1

damch88

Hm tak, tak. Teraz każdy będzie pisał jaki to ma rzutnik podłączony do kompa i głośniki 7.1 i wersje filmu BLUE RAY sprowadzoną z Japonii bo tam jak wiadomo wszystko się pojawia pół roku przed premierą.

ocenił(a) film na 5
ignusfatus

większość osób oglądała film w kinie mózgowcu.

Vampire19

Tak? Ciekawe, półmózgowcu. Premiera w Polsce 16 a już większość oglądała w kinie. Więc pewni wszyscy wypowiadający się na forum mieszkają za granicą, albo wyjechali do USA żeby obejrzeć ten film. Że też na to nie wpadłem.

ocenił(a) film na 5
ignusfatus

tak ćwierć mózgowcu, większość która oglądała ten film mieszka za granicą, zaskoczony ? To że ciebie z kraju nie chcą wypuścić to nie znaczy, że inni nie wyjechali, popatrz sobie na lokalizację IP.

Vampire19

Srajpi bezmózgowcu. Zawsze się znajdzie kretyn który nie zrozumie. Ta wypowiedź dotyczyła ludzi którzy oglądają filmy ściągnięte z netu miesiąc przed premierą w gównianej jakości i mają się za kinomanów. Są ludzie którzy mogli wyjechać do chin żeby go sobie obejrzeć, a są tacy co mieszkają w Stanach a i tak go sobie ściągnęli. To nie o to chodziło. Ale takim tłumokom trzeba wszystko wyjaśniać bo nie potrafi samodzielnie pomyśleć i nie rozumie tego co czyta.

ocenił(a) film na 5
ignusfatus

"a już wszyscy oglądali i marudzą jaki to film cienki."

To ty nie umiesz czytać, nawet nie wiesz co piszesz.

Vampire19

Tak takiemu jak Ty trzeba wszystko wyjaśniać, wyszczególniać, pisać kogo co dotyczy kogo nie, punkcik po punkciku bo sam nie pomyśli.

Vampire19

Tak to już jest. Korwin Mikke powiedział kiedyś, że większość dziennikarzy to idioci. Wiec 99% dziennikarzy od razu się na niego wkurzyło. Nie wkurzyli się tylko Ci którzy nie mają się za idiotów i stwierdzili, że ta wypowiedź ich nie dotyczy. Walnij pięścią w stół, a nożyce się odezwą.

ocenił(a) film na 4
ignusfatus

A co ma jakość kopii filmu do jego fabuły i treści ? Predatora 1 też po raz pierwszy widziałem na starej kasecie vhs na jakimś tandetnym telewizorze w fatalnej jakości i niezależnie od jakości film zrobił na mnie wielkie wrażenie.
Na Avatarze 3D, najnowszych Transformersach i innych produkcjach naszpikowanych efektami s-f za 500 mln usd miałem ochotę zjeść własną stopę - tak lipne są te filmy. Wolę oszczędzić 20 zł na obejrzeniu filmu na kompie i dopiero iść do kina. Obejrzałem Predators w cienkiej jakości i film mi się na tyle podobał że na 100% pójdę do kina i go obejrzę tak czy siak.

spasticink

gdybym chcial kazdy film ogladnac w kinie musialbym znalezc druga prace a wtedy pracowalbym non stop i kedy mialbym chodzic do kina nie mowiac o tym ze sam nigdy tam sam nie chodze ha ha ha ha ha

damch88

Bo widzisz. Ty lecisz na ilość. Żeby tylko zaliczać filmy.

spasticink

Tak. Właściwie masz racje. Co ma jakość kopii do treści i fabuły? Nic. Więc po cholerę w ogóle wydawać majątek na efekty specjalne, muzykę, wynajmować najlepszych aktorów itp. Zrobić scenografię z kartonu, ubrać aktorów w szmaty, a reszta niech będzie umowna. Przecież dla treści i fabuły nie ma, to żadnego znaczenia.
Słuchaj jak byłeś na Avatarze oglądałeś go w najlepszych do tego warunkach, a mimo to film nie zrobił na Tobie wrażenia, to wtedy szanuję Twoja opinie i mogę się nią nawet sugerować czy obejrzeć Avatara czy nie. Ale jeśli ktoś taki film jak Predators ogląda na laptopie z przytłumionym dźwiękiem i niewyraźnym obrazem bo wersja z torrenta ściągana i potem twierdzi, że nuda, to sorry. To tak jak oglądać horror w dzień i się dziwić, że mało straszny.

ignusfatus

W sumie racja,słaba jakośc przyćmiewa efekty,kiedys tak miałem ze spider manem 3,obejrzałem u kolegi w złej jakości,kurcze no ogladam,efekty tandeta,widac co gdzie jest sztuczne itp,po jakimś czasie znowu obejrzałem ale w lepszej jakości i tych błędów już nie widziałem,więc jakośc filmu wpływa na postrzeganie go :),ja czekam na premiere Predators

ocenił(a) film na 6
Adorianu

Co to za - przeproszeniem - chrzanienie z tymi efektami? Nie pamiętacie już jak oglądało się takie filmy jak ,,Predator', właśnie na starych, zużytych kasetach z wypożyczalni? I co uważaliście, że te takie filmy są do bani, bo jakoś kopi nie jest prima sort? Otrząśnijcie się: oceniacie film czy tylko efekty?

użytkownik usunięty
ignusfatus

@ignusfatus
Prawda jest taka, że film jest słaby zarówno w HD jak i niskiej jakości. Można oglądać Jedynkę w zwykłym telewizorze w paśmie tvp a i tak będzie to o niebo lepszy film niż przygłupawy, nudny i wogóle nie straszny film zwany Predators w którym to drapieżcami byli ludzie.

ocenił(a) film na 3
spasticink

wiesz , że sie osmieszasz? odpaliłem online zeby zobaczyć sama walke Hanzo... tam k. nic nie widać w scenach nocnych .

!nie widziales tego filmu...

spasticink

ciekawe bo ja predatora 1 widzialem na oryginalnej vhs i podobal mi sie srednio a predators w fatalnej jakosci i podobal mi sie bardzo

ocenił(a) film na 5
arek2010

to oznacza jedno, jesteś kretynem, gratulacje.

Vampire19

no jak widzisz jednak ty jestes kretynem ;]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ignusfatus

Premiera w UK 8 lipca byla ;p
Film byl cienki

ocenił(a) film na 6
ignusfatus

wlasnie dzis ogladalem ... i to w kinie, wiec :p

ocenił(a) film na 8
sliders

Ten film jest dobry dla mlodego pokolenia,stara gwardia nie przelknie tego filmu i zerznietych scen z jedynki;/

ocenił(a) film na 10
makaveli1983

no to nie do końca dobrze, młode pokolenie nauczy się że predatorzy to lamerzy

Swatpl

Mnie to nie dotyczy...ja widziałem poprzednie części jak i filmy z obcym plus ten słabszy AVP. U predatorów lamerami są tylko ci co siędzą se i w dupie grzebią oraz na czitach jadą xD

ignusfatus

Teraz ludzie zrobili sie wygodni w dobie internetu kiedy wszystko mozna miec na wyciagniecie reki nie wychodzac z domu,wystarczy tylko kliknac! Dzisiaj w sieci po swiatowej premierze jakiegos fimu po 2 tygodniach jest juz kopia DVD do pobrania.Teraz policz sobie dojazd do kina cene biletu czas ktory musisz na to poswiecic cene benzyny itd.Poza tym wszystkie nowe odtwrzacze DVD renomowanych swiatowych firm czytaja teraz wiekszosc jakby nie patrzec PIRACKICH formatow audio video co jest paradoksem.Wiec wystarczy pobrac film wgrac napisy wrzucic na pendrive,podlaczyc pod DVD i ogladasz film w super jakosci na swoim wypasionym LCD plazmie LED czy kto czym dysponuje ktory u nas jest dopiero wyswietlany w kinach a moze nawet jeszcze go nie ma! a na DVD wyjdzie za pol roku.Nie twierdze ze to jest ok,bo nad kazdym fimem pracuje masa ludzi i kosztuje to sporo pieniedzy,ale skoro internetu nie da sie dzisiaj kontrolowac to piractwo bedzie sie jeszcze bardziej rozrastalo.A co do Predators to jest juz dostepny od 3 dni.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
shamar

najszybciej jest R5, jakieś 3 miechy od premiery czy jakoś tak :P