6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Ostatnie filmy z tymi bohaterami to kompletna porażka AVP, AVP reqiuem i teraz
Predators to są filmy- nieporozumienie . Tak tępych i naiwnych motywów to już dawno nie
widziałem (żeby wymyśleć coś tak tępego to też trzeba mieć talent).
Paradoksalnie chyba co nie znaczy ,że to dobrze , najlepiej wypadł w tym filmie pianista.
Postać którą grał fishburne to niewiem , zrobili chyba po to rzeby dać mu zarobić, a
motyw że najpierw ich ciągnie do siebie do kryjówki i potem wpapda na super pomysł
zaczadzić ich dymem poprostu mnie do rozje...alo. Albo ten koleś na końcu niby doktór
jakiś okazuje się psyhopatą, motyw z jakiegoś młodzieżowego horroru w stylu zły zakręt i
i inne takie badziewia.
Kolejny hit to jak po jakimś tam czasie podróżowania (widać że sporym )
naglewszystkich olśniewa bo wachodzą na polane i widzą jakieś księżyce duże na pół
nieba , i wtedy dociera dopiero do nich , że są na innej planecie. Tępych motywów w
filmie jest tak dużo ,że nie chce mi sie pisać tyle. Kolejny minus to że jak zobaczyłem
jakieś max. 2 min filmu to już wiedziałem co to za fabuła i jak to się skończy, łącznie z
tym kto przeżyje.
Plusem jest muzyka którą chamsko zerzneli z pierwszej części predatora, czyli w sumie
jest minusem przy tym poziomie filmu jej szkoda. Wogóle niektóre sceny jakby zerzneli z
1 np. jak ten cały jakuza się zatrzymuje i walczy na miecz z predziem ( w 1 indianin też tak
się zatrzymal ,rzucił giwere i z nożem polazl w las)
Ogólnie podsumowując 2/10 film paździeż total, film tak naiwny , że nawet dziecko w
miare rozsądnie myślące powie że to kaszana i badziew.
Twórców tych nowych Predatorów i AVP powinni podać do sądu ludzie, bo szkoda tak
dobrego tematu na tak słabe filmy, wrażenie jest takie ,że nowe filmy przebijają sie chyba
który z nich będzie bardziej głupi, daltego myśle, że stara szkola wychowana na
Predatorze ze swarzenegerem czy nawet troche slabszej 2 i na Alienach ridleya scotta
czy camerona będą mieć podobną opinie do mojej. Film obejzałem spodziewając się
takiej niestety kup..y , jednak sentyment do tematu zaostaje więc musiałem to obejżeć
niestety.

prewencja

Po pierwsze, to radziłbym najpierw sięgnąć po słownik ortograficzny, a dopiero potem zacząć wypowiadać się na publicznym forum. Po drugie:

"Albo ten koleś na końcu niby doktór
jakiś okazuje się psyhopatą, motyw z jakiegoś młodzieżowego horroru w stylu zły zakręt i
i inne takie badziewia."

Tylko ty tak uważasz, dla mnie na przykład to był najlepszy motyw z całego filmu.

Widać, że pojęcie o Predatorze masz znikome, bo każdy prawdziwy fan oryginalnego Predka powie ci, że Predators to świetny film w starym, dobrym stylu, udany hołd dla pierwszej części i kontynuacja jednocześnie.

ocenił(a) film na 2
0wner2

Sam się nie znasz na Predatorze. jak to dla ciebie to najlepszy motyw w filmie o predatorach to co w tym motywie woogule ma związek z predatorem????
Ten motyw jest totalnie z dup..y i jak ci się podoba to twój gust filmowy można porównać do mózgu małpy z autyzmem. Prawdziwy fan predatora powie właśnie ,że nowe filmy z jego udziałem to filmy paździerze bardzo naiwne i tępe do bólu. A kolesie co je kręcą to powinni wziąć się może za kręcenie klanu albo coś na te modłę.

Najlepszy motyw w filmie hahaahahahahahah.
Wielki fan predatora haahah. Zmień se lepiej avatar na jakieś teletubisie.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Dzieci spokój. Sam jestem fanem Predatora, a nawet całego świata AVP. Predators to szmira, nie wiem czy w założeniu reżysera było uczynienie go takim, czy zrobił to niechcący. Tragedia i krzywda dla Yautja. Zreszt a to nawet nie są Yautja (http://gfx.filmweb.pl/ph/96/52/509652/197692.1.jpg) tu widać, że film jest o zupełnie innych istotach. To raz.
Dwa. To, ze wszędzie wypisujesz głupoty, jakoby Predators miało by być robione w "starym dobrym stylu" nie znaczy, że się tak stanie.
Ani klimatu, ani aktorstwa, ni polotu, ni efektów. NIC zero totalne. Serce ni krwawiło. Tak jak przy AVP/2. Sorry ale nawet kina akcji w tym nie widać. Chociaż twoim zdaniem kino akcji to płytkie denne i kiczowate filmy i za to je kochasz. Sorry, ale dla takich ludzi jak jak kino akcji to coś zupełnie innego. Szklana pułapka, Rambo, Komando, nie są to pozycje tak słabe jak Predators, ale dużo dużo lepsze. I do dziś mimo tego jakie są (twoim zdaniem denne kiczowate i w ogóle łojej, ale podkreślam - ZA TO JE KOCHASZ. Co mnie dziwi, bo nie licząc kina które jest kręcone specjalnie by szokować swoją prostotą i kretynizmem, to normalny zdrowy człowiek ucieka od takich filmów. Tym bardziej jako fan Predatora, powinieneś raczej zjechać ten film. Chyba, ze uważasz samego predatora za film pusty denny etc. etc.).
Poza tym udowadnianie w kółko, że twoja prawda jest twojsza trąci raczej trollem niźli normalnym internautą.