Podobno w trakcie napisów końcowych leci piosenka long tall sally, jeśli tak, to już kompletne zrzynanie z jedynki, ja rozumiem główny motyw muzyczny, ale nie przesadzajmy i nie idźmy na łatwiznę.
Vampire19 toś mnie gościu rozbroił, .... twierdzisz ze to zrzyna? ktoś inny może powiedzieć ze to puszczenie oka do fanów serii, rozumiesz? dwójka mimo ze przeciez w mieście również miała motyw muzyczny z jednyki, zauwaz że serie tak poprostu maja, zDie hard, Terminator, Rocky, Rambo ;) ... tam tez masz powtazające się motywy muzyczne i jakoś nikt się nie czepia, oczywisicie mowie teraz o muzyce z filmu, nie o piosence ... no wracajac jeszcze do piosenki, to sam napisales ze ten kawalek leci podczas napisow, wiec zastanów jeszcze raz czy jego znaczenie czasem źle nie zinterpretowałeś ;) .. bo moim zdaniem to ewidętnie ukłon w stronę fanów ...
Dobrze gadasz mieszkoxxx:) jak tylko usłyszałem piosenkę to od razu japa mi się ucieszyła, i przypomniał mi się stary dobry predator:) ukłon w stronę fanów i świetny pomysł.Zresztą nie tylko piosenka bo i w filmie poleciały teksty "over here" i "turn around" :P
puszczanie oka ? Wygląda mi to bardziej na powielanie schematów(teksty, sceny itd) i brak pomysłu na coś nowego.
Tak, zgadza się jest taka nutka. I gdy ja usłyszałem na koniec seansu to humor mi się troszkę poprawił. Nie zmienia to jednak faktu ze Rodriguez dał dupy z tym filmem.
A tak wierzyłem w ten film i tego całego Antała a tu okazuje się że to marna kopia jedynki. Cóż trudno i tak się przejdę do kina z ciekawości.
Ja osobiscie uwazam ze spoko ze podjeli motyw muzyczny bo seria to seria tak samo jak w terminator salvationco prawda duzo mniej ale bylo kilka nawiazan muzycznych i wedlug mnie wlasnie ten fakt ratuje troche ten film bo tak naprawde jest on niezly ale niestety jednak do kina lat 90-tych i zarowno do jednki jak i nawet do gorszej 2-ki troche mu brakuje mimo to uwazam ze film jest w miare przystepny
Ludzie, jak pojawia sie muzyka z pierwszej części to odrazu ma być film zjebany?
czyli Gwiezdne Wojny, gdzie każde zaczynają się tym samym motywem to też kalka i nie mieli pomysłu? a może warto zauważyć, że to rzeczywiście ukłon w stronę fanów pierwowzoru? Jeśli by zmieniono soundtrack na całkiem nowy to by znów pojawiły się głosy, że odstaje od P1 i tak w kółko i tak wciąż.... cóż wszystkich nie da się zadowolić
weźcie pod uwagę jeszcze jedną kwestię, pewien użytkownik napisał tam gdzieś w temacie że Predators wygląda jak bezpośrednia kontynucja Predatora 1, natomiast dwójka jest częścią ostatnią, ... patrząc z tej perspektywy na serię, nie strzelał bym się o podobne motywy muzyczne, muzyka którą skomponował Alan Silvestrii do części pierwszej idealnie pasowała do dżungli, więc jeżeli akcja najnowszej odsłony rozgrywa się również w dzungli, to nie ma się czemu dziwić ze ost będzie wzorowany na części z Arnim. Przypomne tylko ze muzykę do Predatorsów robi inny gość, więc pewno nie może tak jota w jotę skopiować, .... wiecie, powiem szczerze ze w dwójce trochę mnie własnie wnerwiał ten motyw przewodni bezpośrednio wzięty z Predatora87, więc jeżeli w Predators jest wariacja na jego temat, to ja się bardzo ciesze. A jeżeli jest faktycznie ksero to zobaczymy ;) ...