PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=509652}
6,1 61 tys. ocen
6,1 10 1 61242
5,1 27 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Nie ogladąłem alien vs predator i mam takie pytanie do fabuły. Otóż:
- dlaczego predatory walczą z predatorami tego bym chciał się najbrdziej dowiedzieć
- co to za zniszczone, opuszczone statki w których mieszkał morfeusz, do kogo one należą i dlaczego są zniszczone.
- czy jedynym celem predatorów zsyłania różnych gatunków na ta planete jest zabawa predatorów, czy doskonalenie się w zabijaniu, którego celem będzie coś wiekszego np najazd na ziemie ?
- czy ta planeta na której dzieje się akcja jest zamieszkała przez predatorów czy tak samo jak ludzie na nią przybywają.

Tysma

Żal mi cie

ocenił(a) film na 4
0wner2

Dzięki o to mi chodziło, wzbudzić współczucie innych.
To może tylko odpowiesz mi dlaczego predatorzy walczą z innymi predatorami, bo to akurat wydało mi się najciekawsze z całego filmu i czekałem na wyjasnienie, jednak go w filmie nie ma. A to najbardziej interesujący wątek, jakie są tego motywy.
Rozumiem, że reszta moich pytań jest głupia, bo to nie taki rodzaj filmu, żeby to było ważne, ale ten wątek wojny predatorów na maxa interesujacy, powinni o tym film zrobić:P

ocenił(a) film na 7
Tysma

oglądałeś bez głosu?Podpowiem tylko że wyjaśnił to ten facet co już był na tej planecie od dawna(morfeusz)

ocenił(a) film na 4
kar32167

Z tego co pamietam, to mówił, że zabił jednego może dwóch, trzech. Potem powiedział, że są dwa rodzaje, podobni ale inni jak wilki i psy. Większe polują na mniejsze i mówi, że to prawdopodobnie odwieczna wojna. I tylko to jest powiedziane.
Może zrobią predators vs predators to się dowiem:D

Dobra nie ważne, widzę, że nie dowiem się, bo nikt nie wie czemu ze sobą walczą, myslalełem, że było to wyjasnione w Alien vs predator dlatego pytałem. Ale widać nie jest wyjasnione w tej części, ani w żadnej innej nie było.

Jeszcze te statki co w nich się ukrwyają ciekawe są, kto nimi przybył dawno temu:) Ale pewnie też nic o tym nie było i nie ma.

ocenił(a) film na 4
Tysma

Po prostu nie oglądalem AvP i myślałem, że wiele rzeczy których pojawia się w predators, a nie było ich w perdator 1 i 2 muszą być z AvP, ale chyba jednak nie.
Trzeba ogladać ten film nie zastanawiając się nad tymi rzeczami, ja zrobiłem bład, że nie ogladąłem avp przed predatorsami i ogladając go myślałem, że wojna miedzy predatorami, te statki zniszczone są wynikiem tego co się stało w AvP. Tyle.

Tysma

Po pierwsze ten film nie ma kompletnie NIC wspólnego z obydwoma AvP i absolutnie NIC nie straciłeś, nie oglądając tego gówna. Po drugie sądząc z twojego zaciekawienia filmem i słowami w jaki sposób się wypowiadasz wnioskuję, iż film ci się podobał, więc skąd taka skandalicznie niska ocena 4/10? Po trzecie predatorzy walczą między sobą, bo mają różne rasy/klany które prowadzą ze sobą walki tak samo jak ludzie. Ci trzej z filmu byli degeneratami i wyrzutkami, którzy zabijali bez honoru i nie mogli liczyć na szacunek pobratymców, a ten Predator, przywiązany do totemu co pomógł Brodiemu był tym dobrym, honorowym Predem, takim jak te z dwóch poprzednich części.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
0wner2

"Po trzecie predatorzy walczą między sobą, bo mają różne rasy/klany które prowadzą ze sobą walki tak samo jak ludzie. Ci trzej z filmu byli degeneratami i wyrzutkami, którzy zabijali bez honoru i nie mogli liczyć na szacunek pobratymców, a ten Predator, przywiązany do totemu co pomógł Brodiemu był tym dobrym, honorowym Predem, takim jak te z dwóch poprzednich części."

Rozjaśniłeś również mroki które zalegały w mojej głowie po seansie. Niestety w filmie o rzeczach, o których piszesz nie ma ani słowa. Żadnej mowy o rasach, klanach poza wzmianką wtrąconą przez postać odtwarzaną przez Fishbourne'a. Można się domyślać jedynie o co chodziło. Także jeśli ktoś oglądał tylko dwa pierwsze Predatory i teraz tego to nic nie skuma.

ocenił(a) film na 4
0wner2

"więc skąd taka skandalicznie niska ocena 4/10?"

4/10 to u mnie dobra ocena, ujdzie wśród innych dobrych filmów:) bym dał 5 może 6, gdyby było więcej o tej wojnie predatorów, bo to najciekawszy wątek w filmie, który tak szybko jak się pojawia to znika.

ocenił(a) film na 7
Tysma

przecież Fishbourne mówi że to nie są żadne statki a pozostałości po jakiejś kopalni

0wner2

KLANY nie walczą między sobą i nie prowadzą WOJEN...jedynym wyjątkiem jest walka na Arenie o chwale i Honor.
NIE ma czegoś takiego jak rasa Predatorów...gdzieś ty to wyczytał...? ahhh tak Super Black Predators....PODCHODZ DO TEGO Z DYSTANSEM....

Tysma

W tym filmie jak i w całym universum [książki/komiksy/filmy] jest mowa o bad blod [złej krwi] Predatorach którzy złamali święty kodeks polowania i są określani mianem złych....tych 3 predatorów w filmie Berseker, Falconer, Tracker są właśnie zlą krwią...."znudziło" im sie polowanie w starym stylu i zaczęli robić sobie turnieje....a nasz typowy predator "classic" to młodzik którego złapali bądź znaleźli....ten młodzik musi z nimi walczyć bo tak nakazuje mu kodeks....Jak zamiast tego młodzika był by jakiś Elitarny[np Wolf z AvP:R] lub Wojownik, to naszych 3 Super Black Predators[bo tak ich nazwał Rodriguez] widział byś rozmazanych po całej dżungli...mam nadzieje że moja odpowiedz na 1 i 3 pytanie cie satysfakcjonuje.

Te "statki" to stare kopalnie...nie wiadomo czyje i jak stare są....

Ta planeta nie jest zamieszkana przez predatorów...3 Badblod zrobiło z niej rezerwat do polowań....

ocenił(a) film na 8
ODST Wolf

Mam takie zapytanie do ciebie ODST: skąd ty wiesz jak się ci poszczególni Yautja nazywali? jest jakaś strona czy forum gdzie to jest opisane czy może jakieś książki lub komiksy to wyjaśniają?

j0da

Generalnie Film wymyślił Rodriguez..więc nigdzie nie ma o tym opisu...chyba że w komiksie który został wydany po premierze[Jeszcze go nie czytałem]... Ja kierowałem się nazwami figurek tych Yuatja. Biorąc pod uwage że żeby wyprodukować figurkę musisz mieć pełne pozwolenie itd oni muszą sie tak nazywać.