Jak widze jak wielu ludzi narzeka na ten film to zastanawiam się tylko dlaczego??? Wg mnie jest to całkiem przyjemne kino akcji z fajną bo bardzo prosta (bo czego innego można oczekiwać po typowym horrorze) fabuła. Na poczatku jak zobaczyłem ze główną rolę będzie grał Adrien Brody to trochę sie uśmiałem ale szczerze mówiąc w tym filmie wypadł bardzo dobrze ( niestety o całej reszcie nie można tego powiedzieć a szkoda).Wprawdzie nie potrafił zastapić tu Schwarzenegera ale jest niezły. Predatory zostały zrobione bardzo dobrze a i efekty specjalne są całkiem niezłe. Jedyne czego można się czepić to zbyt długich dialogów momentami. Mozna je było zastąpić akcją to wtedy film wypadłby jeszcze lepiej.Wielu internautów pisze też że "widać że twórcy nie przyłożyli się do tego filmu tylko chcieli zarobić na marce"- jest to absolutna nieprawda bo widać że twórcy filmu przyłożyli się zeby to wszystko wyglądało jak najlepiej (efekty specjalne, predatory, sceny walki) i naprawdę nie jest żle. Ogólnie rzecz biorąc spodziewałem się gniota (jak w przypadku większości remaków jak np" Piątek 13, Omen 666 czy Halloween) a dostałem całkiem przyjemne kino akcji.Co prawda jest to film typu "obejrzę i zapomnę" ale mimo wszystko warto się wybrać do kina. Oceniam film 7/10
No nie zgodzę się z przedmówcą...
Po pierwsze to horror to nie jest na pewno.,Fabuła jest prosta, nie ma co w tego typu kinie szukać sensu...
Ale jeśli chodzi już o "akcję" w filmie, dialogi i role które tu stworzono - DNO.
Naprawdę nie spodziewałem się tak kiepskiego wykonania, nawet pomimo tych wszystkich negatywnych komentarzy...
Dialogi to mogłyby być nawet dłuższe, gdyby nie to ze są zwyczajnie głupie. Na dodatek postacie rozmawiają sobie w takich okolicznościach, że aż strach pomyśleć. Do tego są tak puste jak ... coś totalnie pustego.
Wszyscy zachowują się tak spokojnie, jak podczas zakupów u Pani Heni w dewocjonaliach.
Nie polecam, bo jest to film akcji bez sensu, napięcia i dynamicznych scen. Predator jakiego jeszcze niebyło, na pocieszenie napiszę, że teraz będzie już tylko lepiej :)
1/10