PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=509652}
6,1 61 tys. ocen
6,1 10 1 61405
5,1 30 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Ogólnie pomysł na film dobry, no ale realizacja nie powala na kolana. Realizm wręcz ujemny. Kosmici porwali ziomków, przywieźli ich na swoją planetę i co, na planecie żyją jedynie dwa gatunki predatorów i ich dinopsy?:D prawie cała planeta pokryta gęstą dżunglą i nic więcej tam nie żyje?:D mogli nieco rozwinąć ten wątek, nie mówię, że powinni zrobić z tego od razu park jurajski, no ale żyjąca dżungla dodałaby nieco więcej smaku, bohaterzy walczący nie tylko z kosmitami ale i z przeciwnościami natury, z brakiem pożywienia i wody pitnej, przez co tracą siły, to byłoby fajne:) a scena walki gościa z jakuzy z predatorem NA MIECZE to już w ogóle jakaś masakra, nie mogłem uwierzyć w to co widziałem:D Predator, wręcz obudowany technologią przeznaczoną do zabijania, walczy i co więcej daje się zabić. MIECZEM. Ocena 5 to max co mogę dać za ten film.

ocenił(a) film na 6
adasko_bartosiak

"scena walki gościa z jakuzy z predatorem NA MIECZE to już w ogóle jakaś masakra, nie mogłem uwierzyć w to co widziałem:D Predator, wręcz obudowany technologią przeznaczoną do zabijania, walczy i co więcej daje się zabić. MIECZEM."

Jakbyś się nieco interesował Predatorem to wiedziałbyś, że ich głównie kręci honorowa walka. Nie będą polować na nieuzbrojonego człowieka i nie użyją technologii wobec kogoś kto wyzywa Predatora na pojedynek.
W Predatorze 1 jest scena w której Predator odrzuca na bok technologię by zmierzyć się z nieuzbrojonym Schwarzeneggerem w walce wręcz. Tutaj Predator używa ostrzy, ponieważ jego przeciwnik także używa ostrza. Honor ponad życie -> dewiza przeciętnego Predatora.

ocenił(a) film na 4
Dentarg

Tu nie chodzi o scenę walki. Sama w sobie jest ok. Boli natomiast że Predatorzy w tym filmie to zwykłe pipki, które padały jak muchy walcząc z bandą nieudaczników.

ocenił(a) film na 6
Snajpero1984

Bo to pewnie były młode osobniki , które dopiero miały odbyć inicjację (takie wejście w dorosłość) nie wprawione w polowaniach.

ocenił(a) film na 8
adasko_bartosiak

Myślę że ta walka była jednym z lepszych momentów w filmie, ale pomysł żeby dodać jakieś gatunki zwierząt w dżungli to całkiem dobra myśl.

ocenił(a) film na 6
adasko_bartosiak

Tak jak ci odpisał Dentarg - Predator walczył honorowo. Facet go wyzwał na pojedynek na ostrza, więc Pred na to przystał. Nie widzę w tym nic złego ani głupiego. To jedna z lepszych scen w tym przeciętnym filmie.

ocenił(a) film na 4
yossarian84

Ten film to profanacja predatora, a scena walki Pred vs koleś z kataną dobiła to "dzieło". Zapomniałem jeszcze o Morfeuszu biegającym w hełmofonie Preda. Masakra

ocenił(a) film na 6
Snajpero1984

Od razu profanacja. Ot przeciętny film, który w żaden sposób nie może równać się ze starymi Predatorami, ale rzucanie na lewo i prawo słowem "profanacja" to lekka przesada.

ocenił(a) film na 4
yossarian84

W takim razie napiszę inaczej. Po obejrzeniu Predatora z Arnim. wyobrażałem sobie, że reszta gatunku Preda to mega koksy, natomiast po obejrzeniu Predators z pianistą, obraz Predatora koksa został mocno nadszarpnięty co moim skromnym zdaniem uwłacza Predatorowi. Oczywiście nie każdy musi się ze mną zgadzać. Pozdrawiam

adasko_bartosiak

To była planeta na której Predatory polowały, a mieszkały na innej. Dokładniej z tego co pamiętam (widziałem to w jakimś filmie w którym były) na planecie której słońce było czerwonym gigantem, dzięki czemu widział w podczerwieni, tam też były miasta nie dżungla.