6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Predator - drapieżnik (z tego co pamiętam z angielskiego). Rasa kosmitów których hobby jest polowanie na różnego rodzaju zwierzyne. Jest po prostu żałosna. Wyposażona w stroik z opcją niewidzialności, super mega ekstra karabinami laserowymi, wyrzutniami bomb i celownikami z automatycznym namierzaniem wroga poluje na człowieka uzbrojonego w... super nóż, super pistolecik kalibru 45 i super karabinek prawie że na wode. Zbiera trofea bo przecież należy być dumnym z pokonania około 78 razy słabszego przeciwnika. Gdyby człowiek też tak wielbił tego typu polowania to wpuścił by do lasu 10 przedszkolaków nie umiejących się jeszcze podpisać a sam wzioł ak 45 i ich wytłukł (oczywiście ucinając im głowy w celu dobycia trofeum).

To jest moje zdanie o predatorach zapraszam do dyskusji i waszego zdania.

devillived

A co mieli dać ludziom kombinezony i broń predatorów by wyrównać szanse?

ocenił(a) film na 4
marcin261287

Ja swojemu przeciwnikowi dał bym sprzęt równie dobry lub nawet lepszy. Wtedy po pokonaniu kogoś można jarać się jego trofeum i szczelać sobie gwiazdki na łbie (tak wiem że to oznacza "jeden").

ocenił(a) film na 3
devillived

No wiesz, to nie są zawody sportowe czy walki gladiatorów. To jest polowanie. Jak myśliwi idą na polowanie to też chowają się w krzakach, skradają, strzelają z ukrycia do bezbronnych kaczek, jeleni itp. Tu nie chodzi o honorową walkę tylko o zabawę ze zwierzyną.
W pierwszym filmie żołnierze wcale nie byli bezbronni, po prostu mieli niefart no i zostali zaatakowani z zaskoczenia. To było dla nich coś nowego i nie do końca potrafili sobie z tym problemem poradzić.
...No ale w rezultacie przecież go zabili :)

Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 4
punisherdeath666

W sumie zgadzam się z Tobą polowanie to polowanie jest zwierzyna i jest myśliwy. Ale po prostu nie mogę przeżyć tej dumy z jaką predator szczelał sobie gwiazdkę (tak wiem że to oznaczało liczbę jeden lub pierwszy) na czole po zabiciu obcego (w tej części tego nie ma). Chodzi mi o to że człowiek zabija se kaczke i idzie do chaty mając frajde ze se uszczelił ptaszyne a predator się tym wszystkim napawa.

devillived

eee powiem tak - pod uwagę wogóle nie biorę filmów Alien vs. Predator - jak dla mnie to pogwałcenie wszelkich norm i praw jakimi sie te dwa filmy rządziły, osobno oczywiście. Taki mały koszmarek, pozbawiony sensownej fabuły i przede wszystkim nie trzymający klimatu pierwowzorów.
Co do gwiazdki nie będę się więc wypowiadać:)
Co do fil;mu Predators to...bardzo mi się podobał, trzymał klimat I częsci z Arniakiem:),
ale zgodzę się też z założycielem wątku i częścią o przedszkolakach. To tak jakby Karol i Rudy z 6c zapędzili małego Jasia z podstarszaków do męskiej toalety licząc na "równa" walkę.

Mam jednak nadzieję, że Predatorsi jako istoty poniekąd inteligentne liczyły na inwencję twórczą pomysłowej bądź co bądź rasy ludzkiej.

ocenił(a) film na 3
waleczny_kurczak_III

Był wydany (przez TM-Semic) w Polsce komiks "Aliens vs. Predator", który jest naprawdę świetnym komiksem. Starcie Drapieżników z Obcymi miało tam sens, scenariusz trzymał się kupy i całość miała naprawdę bardzo porządny klimat. Filmowym wersjom brakuje wszystkiego i nijak się nie mają do tego komiksu. ...I chodzi mi wyłącznie o jedno konkretne, około 140 stronicowe wydanie, bo były też inne części ale znacznie gorsze. Polecam, bo połączenie tych dwóch światów wcale nie jest takie złe.

Okładka http://2.bp.blogspot.com/_wPnJ7ybd2B8/TFMeDobS2ZI/AAAAAAAAAjI/DNd4_JHqHIo/s1600/ predator.jpg

devillived

Najlepsza rasa we wszechświecie. Najlepszy potwór, jakiego kiedykolwiek wymyślono. Podziwiam Predatorów. Jedynka to najlepszy film akcji S-F jaki dotąd powstał. A Predators niewiele jej ustępuję. Super film, 8+/10 Polecam!

0wner2

Co ty, najlepsze były Gremliny :D

ocenił(a) film na 3
Kacper_1984

A nie Crittery? :)