6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61654
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Ostry zawód

ocenił(a) film na 5

Film bardzo przeciętny. Scenariusz kiepski, naiwny i pełen dziur. Bohaterowie nudni i
bezbarwni, nie mówiąc już o tym, że jak na największych zakapiorów to strasznie szlachetni i
bardzo kulturalni.
W pierwszej części uzbrojony po zęby oddział specjalny dostał po dupie od jednego
Predatora. W tej części nieznająca się przedtem grupa ludzi, z czego jeden jest kompletnie
nieuzbrojony, drugi ma mały kozik, a trzeci jeden pistolet walczy jak równy z równym z aż
TRZEMA Predatorami na zupełnie nieznanym terenie.
Poza tym bohaterowie nie przejmują się nic a nic, że są na innej planecie i chcą uciec na
Ziemie statkiem Predatorów. Śmieszne.
Sceny z Predatorami zupełnie bez napięcia i grozy. W pierwszej części za każdym razem jak
Łowca się pojawiał to podnosiło się ciśnienie, w tej natomiast to takie tam jaszczurki.

Jestem bardzo zawiedziony i o niebo lepiej prezentuje się starszy o 23 lata oryginał.
Ten oceniam na 5/10

ocenił(a) film na 6
brazil

ja też mam wrażenie że to miał być chyba hołd złożony klasyce. jakkolwiek zdjęcia jungle spoko, aktorzy nawet nieźle. Brody nie pasuje? Coś w tym jest. Niejasny ten motyw ze zrzutami, zostało wiele niedopowiedzeń. Robert Rodriguez chciał ambitnie zrobić swojego predatora. Całość jak dla mnie na 5, ale daje punkt więcej za kończącą wszystko przedostatnią scenę ze spadochronami... i zaczynamy nowy sezon :)
Tu + za jajo na koniec.