Boga to ty zostaw w spokoju a jak masz cos do mnie za to ze ww tytuły sa dla mnie bardzo dobrymi filmami to znaczy ze jestes skonczonym kretynem bo o gustach sie nie dyskutuje a jak przejrzalem twoje ulubione to kierujac sie twoim postepowaniem powinienem cie wysmiac i nie tylko ja ale i wielu takich cymbałów jak ty co sie czepiają że lubia inne filmy niz oni albo nielubia filmow ktore dla nich sa klasykami zycze rozumu i pokory na swieta i w zyciu nara
Zdaje sobie sprawę, że w ulubionych mam trochę miernot, ale to głównie ze względu na sentyment za dziecka. Wyzywać mnie od razu od kretynów, toż to trzeba chodzić do gimnazjum aby być na takim poziomie!
Ależ ja uwielbiam klasyki! Co można zobaczyć w moich ulubionych :)
Natomiast rozpocząłem dysputę z Tobą drogie dziecko, gdyż zauważyłem, że wychwalasz AvP 1 i 2. Oba te filmy były straszne i nie trzeba być krytykiem filmowym, żeby to wiedzieć. Porównujesz zwiastun filmu którego nie ma właśnie do nich, zamiast do fantastycznej części 1. Za to bym się nie przyczepił :P
Jak sam widzisz jestes kretynem skoro mnie wyksztalconemu 30-latkowi piszesz ze chodze do gimnazjum a co do mojego poziomu coz nie mnie oceniac wiem tylko od bliskich ze jestem inteligentny a ty wzdychajac do Boga pokazujesz ze jestes bardzo prymitywny i rozwydrzony.Mnie i wielu moim bliskim filmy z serii AvP bardzo sie podobaly i ja w odroznieniu od ciebie mam swoj gust a nie gust czyjś i wole zeby Predators byly w stylu swietnych AvP niz Obcego ktorego oceniam wysoko ale nizej niz AvP. PS wiecej niebede z toba dyskutowal bo niejestes tego godny.
30 latek? Coś w deseń I am Sam? :)
Obcy gorszy od AvP? No to się wydało, że to szczyl pisze :)
A tak apropo...po czym wnioskujesz, że mam "czyjś" gust?
I wytłumacz o co Ci z tym chodziło.
jeśli ten film będzie taki jak Avp i Avp2 to ja dziękuję z taki crap, oby zrobili z tego filmy przynajmniej na ocenę 7.0, Niech tylko nie idą w stronę AvP bo powstanie z tego mega kaszana !
Jak uważasz że obcy gorszy od avp to szczyt to cię rozczaruje.
Jakaś gosia woli mode na sukces itp. bardziej od potopu, krzyżaków itp. (potop nazwała kupą gówna).
Propo alienów i avp tak wygląda mój ranking.
1) Obcy 1
2) Obcy 2
3) AvP 1
4) Obcy 3
999) AvP 2
Obcego 4 obejrzę w najbliższy piątek i zmienię ranking.
Tytul Aliens Vs Predator i slowo Hit nie powinny wystepowac w tym samym zdaniu. Pierwszy byl mocno przecietny, nierowny. Drugi to totalna masakra fabuly i zrzynka chociazby z Predatora (scena w lesie. Wliczajac podklad muzyczny).
hahaha "Adrenalina" z 2006r. czyli za twojego "dziecka"?? No to tobie daję gimnazjum skończone dopiero rok temu, więc nie pieprz że inni co lubią AvP to gimnazjaliści bo sam sobie przeczysz....Pamiętaj, szanuj swoją brać, bo już ci papierosów nie dadzą w szkole :P
Myślę, że krytycy mają swój tok rozumowania i rzeczywiście nie trzeba być krytykiem, żeby również stwierdzić, że każdy film bądź seria, ma swoich zwolenników. Jestem zwolennikiem AvP, Alen i Predatora. Uważam, że żadnego z tych filmów nie zepsuto, że zasługują na wysokie noty. Niskie można dać Wojnie Światów 2, ale tu twórcy stanęli na wysokości zadania i filmy trzymają w napięciu do ostatnich chwil.
Mam nadzieję że Predators będą tym dla Predatora tym czym był Aliens dla Alien. O AvP się nie wypowiadam, bo to dla mnie nieporozumienie. Zwłaszcza AvP2 który był kolejnym amerykańskim filmem o grupie nastolatków w lesie, tylko że zamiast psychola z tasakiem byli kosmici. Predator z Arnoldem to niekwestionowany klasyk.
No to rzeczywiście wielki mi hit. AVP co najwyżej zasługuje na ocenę 5/10. Ten film w ogóle nie ma klimatu. Oczywiście, musi być sieka, bo w tym najlepszy jest Predator i Obcy, ale tak: w pierwszym filmie praktycznie nic takiego nie było, a w drugim można było tym rzygać. Prócz sieczki musi być klimat, a sama tego nie dostarczy. Muzyka, która powinna być ostatnią deską ratunku, wyszła w tym filmie bardzo źle. Nie da się jej słuchać. Ten film jest chyba ostatnią nadzieją serii (od niego ma podobno zależeć czy wyjdzie jeszcze jakiś), także jeżeli to ma być taki "hit", to na kolejną dekadę mówimy papa Predatorowi.
Jeśli chodzi o AvP powinno w głównej mierze opierać się na komiksie bo właśnie komiks połączył te dwa gatunki jakże różne w stosunku do siebie.
I co do gatunku Horror SF , a nie baja ala transformer s.
jak na Boga nie można się zachwycać takimi klasykami gatunku??? przecież to są kamienie nilowe w rozwoju sztuki filmowej!!!!!!! wstyd mi za was!!!
To AvP i AvP2 były hitami?????????? niestety mam inne zdanie na ten
temat... AvP było średnio dobrym filmem a AvP2 to zrobiona na chama i na
dodatek przez pomyłkę kontynuacja.W AvP2 nie było żadnej sensownej
fabuły,nie mówiąc już o tragicznej grze aktorskiej.A Predators za to
zapowiada się całkiem dobrze.
Zgadzam się. AvP i AvP2 finansowo okazały się totalnymi klapami, które nawet w ułamku nie zwróciły się inwestorom. Oba filmy nie utrzymały się w dystrybucji kinowej w USA dłużej niż 3 tygodnie, co już samo przez się daje do myślenia. Zwłaszcza AvP2 przysporzył Century Fox strat.
A zwiastun Predators wcale nie zapowiada się na hit. W trailerze widziałem raczej dokładnie te same sceny i sytuacje (nawet te same, wypowiadane teksty) co w oglądanym przed laty pierwszym Predatorze a to może oznaczać, że z wielkiego ryku, po premierze zrobi się małe warknięcie bo dostaniemy jota w jotę kpię pierwowzoru z 1987, tyle, że w wydaniu 3d.
Jeśli w predators wygłaszają te same kwestie co w predatorze to film może zarobić z miliard dolarów, biorąc pod uwagę, że w Avatarze wygłaszają te same kwestie co w Pocahontas.
Jeśli myślisz, że będę traciła czas na kogoś kto ogląda Avatar i Pocahontas a podstawową wiedzę czerpie z komiksów to jesteś naiwny. Wolę porozmawiać z kimś kto ma więcej niż dwucyfrowe IQ.
Nie uogólniaj moja droga :)
To, że wzorują się na części 1 nie oznacza, że będzie dokładnie taka sama.
Mi zwiastun się podoba, bo ma to czego Predatorowi trzeba: BRUTALNOŚĆ!
Taki już jego urok.
Aha, Predators nie będzie w 3d ;)
"Jeśli myślisz, że będę traciła czas na kogoś kto ogląda Avatar i Pocahontas a podstawową wiedzę czerpie z komiksów to "
Skoro ma wiedzę z komiksów o Predatorze to na pewno będzie;p ciekawszym rozmówcą niż laik twojego pokroju ^^'llllllllllooooooooooooooooooooool
Się okaże czy lepszy.. Oby było więcej akcji, bo w poprzednich wersjach w lesie, jakoś mało tego było przez co pół filmu przespałem.
hahaha !! "na miare AvP i AvP2..." - ;] Gościu - Predators może będzie na miarę Predatora 1 a nie jakichś śmieci typu AvP2 ;]
Rozumiem, że ta wypowiedź to ironia...? Ja uważam, że ten film nie będzie klapą. Zwiastun jest całkiem niezły i film zapowiada się na dużo lepszy od AvP i AvP2.
Pierwszy AVP nawet fajny .... ale dwójka to totalne dno .. AVP2 mógł podobać sie tylko jakimś ułomnym ubogim dzieciom