6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61654
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Nie mogłem wytrzymać jak można tak negatywnie ocenić tak dobry film o predziach, więc postanowiłem napisać ten temat.
Porównujecie ten film do jedynki z Arnoldem, a nie powinniście bo nie dosyć, że to nie jest bezpośrednia kontynuacja to jeszcze nie ma sensu. Zawsze będzie tak, że pierwsza część(oryginał) będzie nie co się różnić od powiedzmy 3 czy 4 części.
Predator z jedynki jest większy, i co z tego, to że jest większy nie oznacza że silniejszy .
Tak samo ekipa Arnolda i Pianisty, Arnold i jego komandosi to oddział więc już się znają i mogą wspólnie działać(ale i tak zostali wybici)natomiast ekipa Pianisty nie dosyć, że co się poznała to jeszcze byli członkami różnych oddziałów zbrojnych a jak wiemy każdy oddział ma inną taktykę i inaczej działa, więc nie mogli tak dobrze działać wspólnie jak ekipa Arniego, ale to nie dowodzi, że byli słabsi niż komandosi, według mnie byli nawet lepsi.
Oceniacie film porównując do jedynki, zapominając o efektach, o świetnej muzyce itp. .
Rozumiem, że to jest film o predatorach i powinno być małe porównanie, ale nie takie żaby słabo ocenić świetny tylko dlatego, że predator był mniejszy lub ekipa żołnierzy była inna niż w jedynce . Ludzie opamiętajcie i cieście się, że macie kolejną szansę obejrzeć dobry film akcji z udziałem predatorów. Zresztą tak samo jest z innymi filmami.

fuku2

Byłbym skłonny nawet, trochę przyznać ci rację. Taki np.: Adrien Brody (przez niektórych zaszufladkowany jako "Pianista") i to już dla niektórych widzów z klapkami na oczach, oznacza że ten aktor, nie nadaje się na twardziela. Jest nawet założony temat, kto lepiej zagrałby tą rolę. Pewnie Rysiek z "Klanu albo Stanisław Kloss :P
Wszystko by grało w twojej wypowiedzi, gdyby nie to "ciasto" sorki, ale nie mogę się powstrzymać, widząc takie teksty. (nic osobistego, ale tak już mam) :)

fuku2

To nie jest żadna kontynuacja, nawet tytuł zdradza że jest to tylko marna podróbka. Film porażka, takie same "hity" robi studio Asylum.

użytkownik usunięty
fuku2

zgadzam się z tobą jest to świetny film i nie powinno się go krytykować oglądałem 2 razy i bardzo mi się podobał 10/10

ocenił(a) film na 10
fuku2

Zgadzam się z tobą fuku2 !!. Film rewelacyjny , non stop akcja i rzeź. Nie ma sensu porównywać do jedynki z Arnim. Jak komuś się nie podoba to trudno ,ja z chęcią obejrzę ponownie.

fuku2

Mi się osobiście film podobał, ale troszkę na koniec filmu się rozczarowałem...film niezły, ale mógł być lepszy...
Apropo's obsady...zgadzam się - wszystko na poziomie...