mam nadzieje, że się nie zawiodę, uważam się za fana serii o obcym jak i predatorze i dlatego też liczę, że film będzie świetny.
Również na to licze ;),reżyser ponoć współpracował z fanami więc takich nieporozumień jakie były w avp dotyczące naszych ulubionych potworów nie będzie :) pozdro
To jest mój najbardziej oczekiwany film roku , po zwiastunie od razu widać że będzie lepszy od ostatniej produkcji AvP2 , tyle że bez aliena . Jak znać życie po filmie wyjdzie gra komputerowa jak to było z Avatarem . Także nie moge się doczekać Resident Evil 4 - Afterlife .
Osobiście uważam że film powinien nie zawieść, jak tylko wytrzyma się dla przykładu 30 minut bez odruchu wymiotnego to już będzie dobrze ;]. Jestem fanem serii Alien i Predator ale nie serii Alien vs Predator , więc pomysł na ten film bardzo mi się podoba, ponadto widzę masę odniesień do części pierwszej Predatora co może tylko zwiastować coś dobrego, mam nadzieje że nie przesadzą po prostu z liczbą odniesień i zrobią coś świeżego z polotem, a nie śmierdzącą kupę.
dobrze to podsumowałeś shadeofhuman, świeżości mówimy TAK, a śmierdzącej kupie stanowcze NIE ;], a co do serii Aliens vs Predator to również mam o niej kiepskie zdanie, czekam tylko jak zaangażują porucznik Ripley do walki z Predatorem :)
No właśnie.
Seria Obcy dzieje się w przyszłości a Predzio w teraźniejszości.
Co do avp to tragedia wielka to nie była.
AvP nawet mógł byc ale 2 to tylko obrzydliwe sceny były na plusie.
Ripley może już nie wrócic.
ALE KOLEJNY ALIEN TO TYLKO KWESTIA CZASU!!!!!!!!!!
A wracając do predzia to z trailera widac że raczej nie będzie kolejnego niewypału.
Fakt: tragedii nie było, ale zawsze mogli zrobić to lepiej.
Trailer zdecydowanie zachęcający.
A co do kolejnej części aliena to mogli by się troszkę pośpieszyć :)), lata lecą - czas ucieka :)
Dla mnie AvP1,jak i AvP2 to dokładnie jest jedna ,wielka tragedia.To coś(trudno tutaj użyć nawet słowa "film",gdyż właśnie powyższe "coś" w obydwu przypadkach, na to nie zasługuje)w ogóle nie powinno ujrzeć światła dziennego.
Natomiast co do Predators-wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują,że będzie to zdecydowanie lepszy obraz niż dwa powyższe.
Oby tylko nie eksponowali zbytnio efektów komputerowych kosztem klimatu,a powinno być dobrze.
Nie wiem natomiast w jakiej kategorii wiekowej będzie ten film,nie ukrywam tutaj,że dla dobra filmu,jak i dla fanów predatora byłoby najlepiej,aby było to R.Ale R prawdziwe,a nie PG-13 na siłę wręcz upgradowane do R,jak mieliśmy w przypadku AvP2...
Dzieciarnia niech ogląda sobie transformersy,avatary i inne.Nam,starej daty miłośnikom predatora ,oraz obcego,niech raz jeszcze zaserwują ten wspaniały,mroczny klimat wielkich protoplastów.Czego sobie i Wam życzę.
Dużą liczbę odniesień do poprzednich części kojarzę z dwoma filmami - "AvP: Requiem" i "Terminatorem: Ocalenie". Zatem nie wiem, czy to taki dobry zwiastun. :)
Zgadzam się z Wami - filmy AvP, a w szczególności Avp1 to profanacja gatunku. Druga część ewentualnie nadawała się do obejrzenia w niedzielne popołudnie. Co do Predators, to myślę że Rodrigez nie zrobi innego filmu jak R. Sądząc po tym co już wiemy, będzie czerpał to co najlepsze z pierwszej części - dżungla, giwery, strach i rzeźnia. Boje się tylko Brodiego na pierwszym planie, ale zobaczymy.
Zapraszam na dyskusję o filmie na http://sf-forum.pl !
Nie oszukujmy się, poza wspaniałą częścią pierwszą w roli z Arnoldem i jeszcze przystępną częścią drugą z Danny Gloverem, reszta to kiszka wątrobiana. Nie zasługuje zbytnio na uwagę, chociaż Alienowi vs Predator 1 wystawiłem 6na10 czyli niezły. Alienowi vs Predatorowi 2 wolę nic nie wystawiać, bo szkoda mi kliknięcia, natomiast nie mieszać w to Obcych, bo to zupełnie inna liga.
Pamiętaj że obcy był już w 2 predatorze.
To właściwie jedynka była inna :).
Choc wiele ludzi mówi że predzio jest lepszy to niestety mylą pojęcie predzio predzio z predzio film.
Alien jest gorszy od predzia ale filmowo to alien był lepszy
Tak jest. W przeciwieństwie do serii o Predatorze, wszystkie części o Alienie trzymały poziom. Oczywiście według mnie.
To będzie das uber GNIOT!!!! historia ekranizacji jak Aliens 4, avp, avp 2 doskonale pokazuja tedencje artystyczna tych filmow. Będzie to kolejny chłam dzięki któremu będzie krwawiło serce kazdemu miłosnikowi serii aleins czy predator. Ale kogo to interesuje w wytworni filmowej skoro pewnie film i tak zarobi na siebie a za rok nikt nawet nie będzie o nim pamiętał
ja mam nadzieje że ta część będzie równie dobra jak wcześniejsze . Bardzo lubie filmy o tych potworach i będzie przykre jak ta część będzie gniotem. Chętnie wybiore się latem do kina na to.pozdro.
Ja też liczę na dobrą rozrywkę, ale mam parę wątpliwości przez które do kina się nie wybiorę. Drażnią mnie zwłaszcza miejsce akcji, liczba łowców oraz tak lansowana scena z masą celowników na ciele Brody'ego (bo jaka może być jej kontynuacja? Zawarcie sojuszu z łowcami? Ogólna rzeź? Ktoś przeżył i celowniki pozabierał zabitym łowcom? Pierwsze i trzecie rozwiązanie uważam za naiwne, a drugie oznaczałoby koniec filmu - gdyby ktoś przeżył takie grupowe spotkanie, to również byłoby bardzo naiwne). Tylko ostatni trailer mnie jakoś przekonał do filmu.
Jest też inna opcja. Jak było wcześniej powiedziane, tam są dwa klany Predatorów, które toczą ze sobą wojnę. Mogą one zacząć się zarzynać. Jeśli nie, to tylko rzeź na Royce'ie. Nie wyobrażam sobie nic innego. 15 celowników namierzonych na Royce'a, pociski lecą trzy razy szybciej niż ze zwykłej broni. Poza tym cały czas twierdziłem, że wszyscy muszą być zabici. Jak mogą uciec z obcej planety? Statkiem Predatorów? To nawet nie byłoby śmieszne, tylko głupie.
damn, to wy nie wiecie ze jest pare grup społecznych, jeżeli chodzi o Predatorów?damn...poczekajmy do premiery - potem sprawiedliwie ocenimy - tylko do premiery tak daaaleeekooo :P
Khaosth - dawaj do kina :) potem będziesz czekał na jakies marne ts,cam czy r5? zanim wyjdzie w 1080p to mnie chyba trafi :P
"to the choper !!!!!!!!!!!!!"
E tam! Tylko dwa filmy uważam za kanoniczne. Komiksy i gry to jedynie wariacje na temat.
Jam cierpliwy. Pewnie nawet nie zauważę, jak ten film pojawi się w telewizji, o dvdripach nie wspominając. W najbliższych miesiącach bardziej się nastawiam na "Istotę" i "Incepcję" i ewentualnie na trzeciego "Koszmar z ulicy Wiązów". Zastanawiałbym się jeszcze nad "Czwartym stopniem", bo jeszcze nie widziałem w kinie żadnej produkcji z rozdygotaną kamerą. :)