6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Grupa uzbrojonych osób pojawia się niewiadomo skąd w dżungli. Nie pamiętają jak się tam znaleźli. Czysta magia. Wędrują pół filmu przez las pod nieruchomym słońcem, które gaśnie na potrzeby zabicia predatorów, bo przecież nie zaszło skoro się nie ruszało. Rozwój fabuły mnie zaskoczył - predatorzy zabijali jednego po drugim aż w końcu, gdy tylko Brody zostaje na polu bitwy, niczym Rambo nasmarowany błotem i skaczący pomiedzy płomieniami pokonuje najsilniejszego predatora i chwytając pod bok jedyną dupę na planecie deklaruje, że się stamtąd wynoszą. Pewnie w ten sam sposób w jaki się tam znaleźli, czyli cholera wie jak.
Kiedyś do pokonania predatora potrzeba było Schwarzeneggera walczącego z nim przez pół filmu. Na dzień dzisiejszy wystarczy zasarżować na niego z kataną lub rozpalić ognisko. A z tego co zrozumiałem, walczyli z silniejszą odmianą predatorów. Ale w końcu to mistrzowie świata, więc nie ma sie co dziwić.

Słabo - 3/10

użytkownik usunięty
leeeon

Popieram, dość słaby film. O ile początek był jeszcze obiecujący to później było coraz gorzej. Na dodatek wygląd tych "mocniejszych" predatorów nie przypadł mi wcale do gustu. Reasumując wolę po raz setny obejrzeć sobie jedynkę z Arnim niż patrzeć na nieprzemyślane kontynuacje.