Gdzieś czytałem, że ma to być nowy rozdział odnośnie Predatora ale znalazłem też wiadomość, że jest to kontynuacja 1 części. Zastanawiam się czy będzie to w pewnym sensie sequel pierwszego predatora i prequel drugiego. Odnośnie samego filmu jestem bardzo ciekaw, zapowiada się fajnie :)
powiedz mi, jak to może być kontunuacja, skoro Predator został terminated by T-800 ?? A jak widać - w Predarors nie gra Arnold, bo jest teraz gubernatorem Californii :)) to co ma wspólnego z I to to, że akcja dzieje się in da jungle :) w necie jest masa bzdur także wiesz -można się naprawdę na ciekawe teorie natknąc :)
Nie zgodzę się. Predators nawiązuje do Predatora, nawet w filmie będzie wzmianka o Dutchu i innej ekipie komandosów.
jeśli takie powiązanie wystąpi to będą musieli się napocić by nie wyszła z tego głupia papka. Co ma grupa komandosów z lat '80 do przyszłości i najgroźniejszych morderców na planecie? Poza tym w dwójce było ciekawe nawiązanie do jedynki (scena w której Gary Busey pokazuje na wideo zdjęcia po wybuchu Predatora w Dżungli). Było to logiczne i spójne. A tutaj? Że niby jak to wytłumaczą? Agencją szukającą kosmitów na ziemi? W kosmosie?
Ale. Poczekamy zobaczymy.
pozdr.
Eeeee... jaka agencja szukająca kosmitów? Predatorzy porywają ludzi na planetę łowną (treningową), żeby młodzi poćwiczyli. Ale sytuacja się wymknęła spod kontroli i jednym słowem rozpierdziucha się zaczyna.
Tekst o Agencji odnosi się do drugiej części Predatora która była, przynajmniej dla mnie, logicznie zazębiona z częścią pierwszą. W wypadku Predators każde powiązanie z poprzednim cyklem według mnie będzie tworzone na siłę i zupełnie niepotrzebnie. Fabuła filmu powinna obronić się sama.
Nie wiem co kombinuje Rodriguez ale jak dla mnie mógłby to być film zupełnie nie powiązany z poprzednimi częściami (oczywiście fabularnie). I najlepiej jakby stanowił oddzielną całość - bez se, pre i jeszcze tam jakichś queli.
Predatorzy porywają ludzi? Przecież do tej pory sami wyruszali na łowy - takie tam safari na obcej planecie. Strasznie naciągane taki "po(d)ryw".
Pozdr.
Koncepcyjnie i stylistycznie ma to byc kontynuacja pierwszego filmu, charakter zwiastunów i zdjec to potwierdza.
poważnie ? zwracam honor :) haha,ciekawe co wspomna o Dutchu ;] no ale nie może to być bezpośrednia kontynuacja - nie ma podstaw - Predator zginal, Dutch przezyl,lecz nie wystepuje w Predators..
Nie będzie Dutcha, bo Predatorzy w kodeksie mają zapisane, że nie atakują tego, kto pokonał jednego z nich. Kiedyś wydawca filmu udostępnił kodeks na internecie. A to, że Predator zginął, nie ma nic do rzeczy. Jak Ripley wysłała Aliena w próżnie, to następny film też nie był kontynuacją? No ale jednak co prawda to prawda - bezpośrednia kontynuacja to nie jest.
Znalazłem ciekawą informację wyjaśniającą czy jest to sequel czy też nie:
Rodriguez: And as far as the Predator title I didn’t reference any of the other later pictures only because when I originally wrote this, those didn’t exist. I was writing this always as a sequel, well as a fact Predator 2 had come out but they didn’t want to go that direction, they wanted to get Arnold back, so when I wrote Predators it was to forget that even Predator 2 was made. This is gonna be what Aliens was to Alien, Predators is to Predator. Title those two together so all you’d have to do is watch Predator, Predators and you would have a little complete thing. So yeah what would the third one be if there was a third one? It would be Predator 3? I don’t know. Predators 2. Predators with a subtitle.
Wygląda na to, że jest to kontynuacja 1 części i prequel 2 części, trochę to głupie, bo wychodzi na to, że predator 2 w rzeczywustości jest 3 częścią, hehe. Trochę namotali :)
Odnośnie nawiązania do 1 jest to jest krótka rozmowa, w której kobietka gada o Arnoldzie i jego ekipie.