6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Szczerze mówiąc liczyłem na jakiś ciekawy sequel z nawiązaniami do poprzedników (przedewszystkim Predator 1 i 2) a tutaj w gruncie rzeczy zobaczyłem remake czesci pierwszej i to dość wiernie zrobiony. Muzyka ta sama co w jedynce, miejsce akcji podobna dzungla (tyle że dorzucono obcą planetę) ekipa osiłków, jeden z identycznym działkiem co Blaine w 1, drugi cichy który coś podejrzewa i co chwile staje i patrzy na drzewa, a na koncu każe reszcie uciekać a sam staje do walki na maczety - zupełnie jak Billy w 1 , na końcu zostaje trójka , główny bohater ala Arnie, dziewczyna - nawet bardzo podobna do tej z jedynki, i koles który zostaje ranny i trza go ciągnąc - identycznie jak w jedynce, skok do wodospadu identycznie jak w jedynce, umazanie sie błotem . Dodano na szczęscie kilka takich cameo watków jak pojawienie sie Fishbourna ale i tak miałem wrażenie gigantycznego dejavu. To ja juz wole jedynkę. I dzieki temu filmowi zacząłem bardziej doceniać film Predator 2 który wykazał sie bardzo dużą oryginalnoscią i również super ciężkim i mrocznym klimatem. Filmowi Predators bardzo daleko do Predatora 1 i 2, ale jest dużo le-pszy od AvP 1 i 2

ocenił(a) film na 7
Bartekh28

Heh dopiero po przeczytaniu twojego wpisu mnie oświeciło :)Wczoraj oglądałem i nie potrafiłem zdecydować się po seansie na ocenę-czy dać 6 czy 7...W końcu rano wystawiłem 6 ,ale teraz zmieniam na 7.Fakt ten film jest lepszy od AvP.To mnie przekonuje.

Oczywiście zgadzam się także z pozostałą częścią twojej wypowiedzi-jak będę chciał obejrzeć powtórki to włączę sobie Predatora 1 ,który u mnie ma 10/10.Prawdziwym ukłonem w stronę fanów byłoby nakręcenie czegoś całkiem nowego,a nie powielanie starych schematów.
Legenda powoli umiera.Ci kretyni którzy dopuścili do tego już nie zarobią na tej marce.A wystarczyłby przecież dobry scenariusz i nowy pomysł.Mogli przecież zrobić film z Predatorem w Afganistanie albo Iraku.Czyż nie?Nowy konflikt ,nowy teren łowiecki.Przy okazji dokładając też potyczki marines z Talibami.To byłoby coś!

davidstar

Ludzie, co wy piszecie? Potyczki marines z Talibami w Iraku? Przecież to by było żenujące...

ocenił(a) film na 7
0wner2

Te potyczki to tak przy okazji,żeby nie było że tylko Predator tam jest.Wymyśl coś lepszego mądralo.Mnie taki obraz usatysfakcjonowałby w zupełności.To w końcu jakaś odmiana.Powtórka z dżungli już była i co?Wyszło ,że nawet nie potrafią wymyślić nic nowego-zrobili kalkę jedynki....To jest dopiero żenujące...