6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61654
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

http://www.sendspace.com/file/pha7i6

Dziś na necie pojawiła się wersja scenariusza przerobionego,datowana na lipiec tego roku. Przeczytałem z 10 pierwszych stron,potem przejrzałem skrypt ogólnie żeby nie wiedzieć za dużo i cholera zapowiada się to naprawdę dobrze. Praktycznie wszystko zgadza się z tym o czym niektóre osoby na zagranicznych serisach mówiły już wcześniej. Z szajsu napisanego przez Roberta Rodriguez'sa pozostało w zasadzie miejsce akcji a więc planeta predatorów oraz inne stwory które ją zamieszkują.Pozostałe elementy są drastycznie zmienione, na lepsze oczywiście. Teraz wszystko w rękach reżysera, aktorów i co najważniejsze ludzi odpowiedzialnych za design predatorów. O dorównaniu do pierwszej części oczywiście nie ma mowy, ale na przyzwoity film jest szansa jak najbardziej.

korona1989

SPOILERS INSIDE

Przeczytałem całość. Z jednej strony scenariusz jest naprawdę dobry, ludzie giną po kolei w starciu z predatorami, tak jak być powinno. Jest kilka smaczków (cytaty, akcje w dżungli, rozmowa o Dutchu i nawet sam Dutch), ale...

...z drugiej strony - kilka postaci jest z dupy (więzień, weteran z Wietnamu, sprzedawca ubezpieczeń). I przede wszystkim - predator falcon. Predator hellhound. Black Super Predator. Walka predator vs black super predator.

ocenił(a) film na 5
ravensecond

Sam dutch ?? Ciekawe kto go zagra :P Chyba że zrobią flashbacki z Predatora :P

ocenił(a) film na 5
Vampire19

Może komputerowo?
.................
---------------

ocenił(a) film na 5
Mruck

możliwe, ale jeśli w takiej same ilości co T800 w T:S to mogą sobie podarować :P

ocenił(a) film na 5
Vampire19

sorki, nie podarować a darować :P Z rozpędu dałem po :D

ocenił(a) film na 7
ravensecond

Przeczytałem całość. Z jednej strony scenariusz jest naprawdę dobry, ludzie giną po kolei w starciu z predatorami, tak jak być powinno. Jest kilka smaczków (cytaty, akcje w dżungli, rozmowa o Dutchu i nawet sam Dutch), ale...
Chłopie to czytałeś ale ten stary z 96 w nowym tego nie ma pozostały pozostało tylko miejsce akcji no i może nazwy predatorów.
zakazana planeta:
- film bazuje na znanym scenariuszu z 1996, mocno przerobionym,
- w retrospekcji pojawi się Predator z jedynki;
- niestety NIE BĘDZIE 3D;
- jak zwykle efekty praktyczne, jak najmniej CGI, wracamy do źródeł, blablabla;
- na pewno będzie R-Rated, a na DVD nawet Unrated;
- trailer miał spore problemy z przejściem przez MPAA;
- pojawią się zupełnie nowe rodzaje Predatorów: "Sokolnicy", "Naganiacze" i "Mr. Black";
- będzie wiele obcych zwierzaków;
- i dwa różne plemiona Predów.

ocenił(a) film na 6
korona1989

przeczytałem cały scenariusz, wszystko może zadziałać oprócz końcowego motywu z Edwinem i Isabel

ocenił(a) film na 5
Luqash

Ludzie! To stary scenariusz, nie ten przerobiony!

ocenił(a) film na 6
Mruck

o czym ty mówisz? w linku jest scenariusz z 12 lipca 2009, po tym co przeczytałem i po tym co zobaczyłem w teaserze i screenach z planu myślę, że ta wersja tutaj jest bardzo zaawansowana i na jej podstawie (pewnie z niewielkimi zmianami) został nakręcony film

korona1989

Oby tylko się nie okazało ,(jak to w takich produkcjach ) że Dutch nie żyje , że został tam jakoś wcześniej sprowadzony i poległ a o tym wszystkim dowiemy się z opowieści i retrospekcji Fishberna.