Właśnie wróciłem z seansu i muszę stwierdzić iż Rodriguez jak zawsze odwalił dobrą robotę. Film dobrze zrobiony taki jak powinien być łącznie z fabułą i chodzi mi tu oczywiście o odniesienie się do komiksów, rasy predatorów i zasad ich działania, urządzania polowań itp. Oczywiście nie ma co się spodziewać super wychwalnych opinii od osób które nie są zagłębione w tematykę rasy Predatorów i sposobów ich działania a jedynie liczyli na super film o nie wiadomo czym. Dla mnie film bardzo dobry i spełniający moje oczekiwania oby Rodriguez nakręcił następne. Polecam fanom świata Predatorów. :)
Dokładnie. Spodziewałem się chały, ale film był dobry. Wołanie, że jest niegodny poprzednich części to jakieś sentymentalne bzdury. "Nie robią już takich filmów science-fiction".. no nie robią. Ale niektóre nowe filmy też mają urok. Pedatorzy odsłonili trochę karty. Pokazano ich metody polowania, pokazano, że oswoili inne rasy.. bo coś przecież pokazać trzeba, nie można w kółko tego samego.. w świat Predatorów wlano nowe elementy. To dobrze.
Dokładnie, film jest bardzo dobry ale nie dla każdego. W zeszłym roku zachwyciłem się District 9, teraz udany Predators. Takie kino wciąż żyje.