6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61696
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Dla mnie to zwykły skok na kase, pół filmu to nie udane kopiowanie jedynki. W dodatku sztampowe postacie. Są dobrane w tak przewidywalny sposób, że aż boli. Multum idiotycznych scen jak właściwie całe zachowanie tego typa co przeżył 10 sezonów. Jakby je przeanalizować to jeden wielki bezsens. Po co sprowadza ich uzbrojonych do swojej kryjówki by ich zabić zamiast zrobić to w dżungli. Przez co zdradza swoje położenie i ginie w sekunde. Heh gość który przeżył 10 sezonów na planecie. Sama planeta marna, tzn. twórcom brakowało pomysłu na zrobienie czegoś charakterystycznego, to wkleili w jednym ujęciu jpg-a który miał uświadomić widzów że walka jest nie na ziemi. Walka z kataną, tak nudna i bez żadnych emocji. Twist tak głupi że się płakać chce, chodzi o to, że doktorek nagle jest badassem. I chce zostać na planecie bo wśród potworów czuje się jak swój. To nic że wcześniej sikał w majtki ze strachu, a sekunde później dalej to robi. Generalnie cała geneza, że predatorzy inwigilują ziemie by dobrać taką ekipe jest idiotyczna, to tak jakby Predatorzy znali całą ziemską pop-kulture by sprowadzić akurat jakiegoś typa tuż przed egzekucją czy yakuze. Juz otym że grupka przypadkowych osób radzi sobie lepiej z grają Predatorów niż zgrani komandosi z tylko jednym nie wspomne.

- z pozytowów to same predatory i Brody mimo wszystko dał rade.
4/10 - dość łaskawie, ze względu na przeszłość.

tybor86

Święte słowa, wprost wyjęte z mych ust, porażka na całej linii, próbując go obejrzeć w domowym zaciszu usypiałem na nim przez 5 nocy z rzędu...
dodatkowo, wg mnie Brody nie dał rady poprzez samą swą obecność w tym widowisku, a za szybką zginął MACHETE ;)

tybor86

a czemu nikt nie mówi o muzyce? która po prostu była śmieszna, a ta w końcowych napisach mnie rozwaliła

ocenił(a) film na 6
ramzesik

Faktycznie ten kawałek w napisach był po prostu głupi, to tak jak by oglądać "300" i po scenach pełnych podniosłości, etc. usłyszeć jakiś wesoły rock&rollowy kawałek =.=" taki zabieg psuje cały (i tak mizerny) efekt grozy/strachu który nabudował się przez cały film, chociaż w sumie ogólnie muzyka nie była aż taka zła.

Helleyem

Hehe, widać jak znasz jedynkę, nawet nie masz pojęcia z czego to była muzyka i jaki sens ona miała w napisach końcowych. Wróć do Iron Mana lepiej...

ocenił(a) film na 3
0wner2

to jest przykład kolejnego podpinania sie pod starą czesc. Nic wiecej.

ramzesik

Muzyka w tym filmie była jednym z najlepszych soundtracków jakie kiedykolwiek powstały, tak samo jak w przypadku Predatora z 87.

ocenił(a) film na 5
0wner2

bo to jest ten sam soundtrack.

Vampire19

Przerobiony...

ocenił(a) film na 3
0wner2

czyli ten sam. W Dwójce nikt nie ukrywał , że muzyka jest taka sama.

shamar

Ok, przyznam ci rację. Ale po co zmieniać coś, co jest genialne? Jak dla mnie to w kolejnych częściach mogą dalej powtarzać ten sam soundtrack, bo słuchanie tego arcydzieła nigdy mi się nie znudzi.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Ale sam napisałeś , że jest przerobiony .
Predator 1 - Alan Silvestri
Predator 2 - Alan Silvestri

Predators : John Debney. Szczyt bezczelnosci. Przerobiony soundtarck Silvestriego podpisany innym nazwiskiem.

Tak samo jest z całym tym, srednim filmem : nachapać sie elementów z popzrednich czesci i podpisac sie wlasnymi nazwiskami.

ocenił(a) film na 5
tybor86

Co do tego Fishbourne'a to ledwo tam żyje na tej planecie, ciężko mu jest pożywienie zdobyć no a jego tusza wskazuje na coś zupełnie innego. Chyba że to przez głód tak mu brzuch urósł :D

ocenił(a) film na 4
tybor86

Doklaadnie to tak wyglada,nawet nie pokusili sie o pokazanie jak ich zabieraja, Brody otwiera spadochron i uderza o ziemie i zyje, najlepszy jest Specnaz z minigunem - mowil ze ostatnie co pamieta to Czeczenia

D1RT

"najlepszy jest Specnaz z minigunem - mowil ze ostatnie co pamieta to Czeczenia"

Co w tym takiego dziwnego/głupiego?

ocenił(a) film na 4
0wner2

minigun w Czeczenii

ocenił(a) film na 5
tybor86

Zgodze sie... Powielanie schematów, budowanie klimatu "na sile"... Brody sie staral, ale jakos mnie nie przekonal... Postac doktorka po prostu glupia, Fishburne tez taki wklejony znikad... Zamiast niego, mogli rownie dobrze znalezc "ilustrowany przewodnik po planecie i jej mieszkancach w wydaniu broszurowym"... albo cos...
Ogolnie spodziewalem sie, ze bedzie lepiej... 5/10