Czy to jest dobre kino akcji, przy którym można sie rozluźnić bez znajomości poprzednich części?
Znam osoby, którym film się spodobał mimo nie znania poprzednich części, ale zdecydowana większość - dzieki której mamy taką słabą ocenę na FW - nie znała poprzednich i uznali film za dno. Ten film jest bardzo podobny do Predatora z 1987 (nawet jest wiele nawiązań) i dlatego uwielbiamy ten film. Radzę ci obejrzeć najpierw pierwszą część, ale uważam że i bez niej polubiłbyś film.
nie wiem czy wiesz ale większość narzeka na te nawiązania i poprzez porównania (do oczywiście legendarnej pierwszej części) film traci w ich oczach
Tzn. tak- cenię ambitne kino, lubię sci-fi, nienawidzę nowych disneyowskich filmów typu Prince of Persia albo Uczeń Czarnoksiężnika, ale od czasu do czasu lubię się rozluźnić rpzy ,,napeirdalaniu sie na ekranie". I teraz tak:
-czy nie jest bez sensu?
-czy można sie przestraszyc pdoczas oglądania?
-ma klimat?
nie wiem czy ten film będzie czymś szczególnym dla ciebie bez znajomości predatora
Nie jest bez sensu, ma klimat, a co do straszenia, to raz się wydygałem, ale ogólnie to to nie jest horror :P
Klimat to najlepsza część tego filmu. Każdy film ma jakiś sens, tylko nie każdy może się spodobać ludziom. Wg mnie jest dość sensowny ;p A strach? Raz czy dwa na pewno mnie przestraszył, ale to nie jest horror sci-fi, tylko akcja sci-fi.
Hmm w sumie byłoby ok jak byś zapoznał się z 1-szą częścią ale jak nie masz ochoty to śmiało oglądaj ;)