6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61654
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

zawsze jak predatory były na naszej planecie mieli kabelki z powietrzem czy jakimś innym
gazem a teraz jak są na swojej planecie to ich nie mają to znaczy że nasze powietrze nie
nadaje się na planeta predatorów bez masek

użytkownik usunięty
kamil190198

W jedynce jak poszedł na solo z Arnoldem zdjął oręż 0_o

ocenił(a) film na 8

chodzi też ci o maske

użytkownik usunięty
kamil190198

Tak. I odłączał wtedy te przewody od maski aż z nich para poszła. Coś mi się zdaje, że to jakaś hydraulika jest.

użytkownik usunięty

To nie były przewody tylko jego żyły.

ocenił(a) film na 8
kamil190198

to nie jest ich planeta tylko księżyc koło niej, skąd to wiem? bo watpie żeby plowały na swojej planecie a dwa w AVP 2 jest pokazana ich planeta i wyglada inaczej :P

kamil190198

To hydraulika która miała trzymać maskę bardzo ciasno na twarzy predatora. Ostatnio oglądałem predatora 2 i avp 2 więc jestem w 100% przekonany że to powietrze to ciśnienie które ma trzymać maskę na ich brzydkich ryjach.

ocenił(a) film na 8
Kremik

to czemu tego nie w predators

ocenił(a) film na 7
kamil190198

Z tego co czytałem na Xenopedii (http://pl.alien.wikia.com/wiki/Yautja):
"W filmie "Predator 2 - Requiem", gdy Predator zgubił swój Bio-helmet, był zmuszony do kilkukrotnego używania rezerwowego sprzętu do oddychania. Było to spowodowane tym, że naturalna atmosfera Predatora zawiera nieco więcej tlenu i azotu oraz dużo więcej metanu, a więc ma też wyższe ciśnienie. Można przyrównać tą sytuację do efektu pojawiającego się u ludzi na bardzo dużych wysokościach".
A jeśli ktoś by się przyczepił, że przecież czasem zdejmują... to chyba przynajmniej nie w momentach dużego wysiłku fizycznego (bieganie, skakanie...). Bardziej statyczni pewnie bez problemu radzą sobie z mniejszą ilością tlenu w powietrzu (jak i człowiek... zakwasy powodowane są zbyt małą ilością tlenu).