6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61676
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Liczyłem po cichu na mistrzowskie sceny polowania, nowe wyrafinowane oprzyrządowanie i broń w predatorowym stylu i raczej przeliczyłem się.

Z nowych rzeczy pokazano nam dwie rasy predatorów (dziwne) predatorze psy (bardzo dziwne) oraz elektronicznego zwiadowcę (zupełnie nie w stylu predatorów, którzy osobiście tropili swoje ofiary i nigdy nie szli na łatwiznę). Pomysł z "importem" ludzi na planetę-safari OK, badania nad ludzkimi zachowaniami również da się przełknąć. Z kolei uzbrojenie ludzi stanowiło nieco futurystyczną kombinację różnych rodzajów broni (co miało prawdopodobnie poinformować nas iż nie są to zwykli żołnierze a weterani, którzy modyfikują sprzęt i uzbrojenie do swoich potrzeb.

Niestety zachowanie filmowych łowców pozostawia wiele do życzenia. Jest prymitywne, czasami niehonorowe (strzelanie w plecy) a ich obóz wygląda jak śmietnisko, a nie dzieło superinteligentnej rasy. W ogóle po co obozowisko w pobliżu statku i po co im ten więzień?

PODSUMOWUJĄC: film mógł być dużo lepszy, ale z drugiej strony mógł być zdecydowanie gorszy.

YouzeQ

Przepraszam, gdzie oglądaleś film?

ocenił(a) film na 5
rolnik_sam_w_dolinie

Na komputerze :P

ocenił(a) film na 6
Vampire19

W teatrze ;))

ocenił(a) film na 6
rossoneri90

na siłowni xD

ocenił(a) film na 5
mieszkoxxx

albo na innej planecie, leciało na żywo :P

ocenił(a) film na 10
Vampire19

tak ja słyszałem że na gwieździe hip 115527 odbywa się seans
Deklinacja 23h 24m 39s/- 7°29'35"
odległość 98,54 lat świetlnych
Paralaksa 0,03310"

czyli można łatwo i szybko tam trafić, na pewno tam oglądał

ocenił(a) film na 7
Swatpl

Na kompie pewnie po prostu widzial ja tez sciagnalem sobie kinowke i obejrzalem bo nie mm kiedy sie wybrac do kina i popieram Youze, ale jednak musze wstawic sie za gra aktorska byc moze Brody nie pasuje ze wzgledu na filmy w jakich gral wczesniej lecz mimo to \royce jest fajna postacia i w miare klimatyczna, zajebiscie podobala mi sie postac Nolana grana przez Fishbourna i nie rozumiem dlaczego ten czlowiek gra w tym filmie ze 20 minut i ginie w naprawde lamerski sposob, a co sie tyczy samych predatorow no to nie ma zadnych efektownych killow w ich wykonaniu plus ogladajac film ani razu sie nie przestraszylem a "Predator" powinien miec taki klimat ogolnie film jest ok nie przynosi hanby serii ale spodziewalem sie czegos duzo lepszego a tak mamy przecietniaka

ocenił(a) film na 7
adi1987

Przy odrobinie szczęścia i znajomości można obejrzeć na DVD film przed jego polską premierą. Ponoć już nawet regiony Blu-ray na komputerze nie stanowią problemów :-)

Co do filmu: w odpowiedniej jakości jest OK i tak jak napisałeś nie przynosi ujmy serii, ale wykorzystano tylko niewielki fragment potencjału tkwiącego w tytułowej postaci. W sumie finezją popisała się tylko postać Brodego walcząc z jednym z predatorów.

Co do aktorów: "samotni zabójcy" niby wyglądali bardziej realistycznie, od przerysowanych komandosów z pierwszego filmu o kosmicznym łowcy, ale momentami ich zachowanie nawet dla laika takiego jak ja było dość lamerskie. Zamiast Morfeusza z "Matrixa" czy Spielmana z "Pianisty" mogli pokazać ekipę zawadiaków rodem z "Aliens"

ocenił(a) film na 7
YouzeQ

no niestety po prostu w dzisiejszych czasach nie robia uz filmu w klimacie raz na 2 lata wyjdzie jakis co naprawde zaskoczy mowie tutaj glownie o sequelach i kontynuacjach bo z tych z kolei na przestrzeni ostatnich lat jedynym ktory naprawde mnie zaskoczyl i stwierdzilem ze jest naprawde wypasiony byl dark knight no a predators no coz kontynuacja nie oszukujmy sie zrobiona dla kasy bo wiadomo ze ludzie na to pojda bo to "Predator"

ocenił(a) film na 7
Swatpl

nie wiem czy już ktoś was uświadomił...ale premiera filmu odbyła się 8 lipca, więc jak najbardziej można go zobaczyć w kinie. Inna sprawa, że nie w tym krajowym.

ocenił(a) film na 4
YouzeQ

(ZAWIERA SPOILERY :) Jestem wielką fanka Predatora szczególnie oczywiście pierwszego.A co do Predators sądząc po tytule w liczbie mnogiej i trailerach spodziewałam się więcej predatora. Trochę zabawne, że jest mało predatora w predatorach. Miałam cichą nadzieję, że film będzie jak to było zapewniane w klimacie pierwszego predatora, czyli że to predator będzie oglądał ludzi,tropił ich i po kolei zabijał a na koniec będzie jakieś starcie kilku predatorów z ludźmi.A nie że to ludzie będą się chcieli wykończyć nawzajem albo predator vs predator. To że akcja toczy się w dżungli i są sceny niektóre niemal identyczne jak z pierwszej części nie przesądza o klimacie z oryginału. Ogólnie nie podobało mi się też zachowanie ludzi tak jakby nagłe wylądowanie w dżungli i potwory to była totalna normalka.
Podsumowując nie jest źle ale spodziewałam się znacznie więcej akcji.

ocenił(a) film na 4
darling_velvet

A kto cię zapewniał i kiedy że to będzie w klimacie jedynki ? "Ogólnie nie podobało mi się też zachowanie ludzi tak jakby nagłe wylądowanie w dżungli i potwory to była totalna normalka." - to są TWARDZIELE najlepsi z ziemskich zabójców oni tak łatwo nie ukazują uczuć - strachu, zdziwienia itp... dla nich nie ma czegoś takiego jak NORMALKA!!!!! xD czasami tam widać że są zdziwieni i nie ogarniają co się dzieje. "Podsumowując nie jest źle ale spodziewałam się znacznie więcej akcji." NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest bardzo źle !!!!!! Zjebali ten film ostro!!!!! a sama akcja to nie wszystko, brakuje tam klimatu!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
andrew80

dokładnie mam takie same odczucia co do tego filmu...wiele scen skopiowanych z jedynki, myślę że zupełnie niepotrzebnie,pan Rodriguez mógł wymyślić coś nowego,film ogólnie nie jest taki tragiczny,dużo lepszy od avp 1 i 2 ale do predatora z Arnim czy Gloverem mu daleko,tam było czuć klimat łowcy, a tu szczerze mówiąc samego predzia było bardzo mało...