Tak świetnego thrillera nie oglądałem od dawna. Trzyma w napięciu do ostatniej minuty. Oby tylko Amerykanie nie zrobili z tego kolejnego kiepskiego remake'a.
Wart zerknięcia - ciut przekombinowany, brakuje trochę napięcia i zachowania w niektórych momentach bohaterów, a zwłaszcza premiera Belgii irytuje/śmieszy przede wszystkim pod koniec filmu, gdy jedzie w pewne "miejsce", ale ogólnie scenariusz pomysłowy...
Tak "to miejsce" i ta sytuacja jest wręcz żenująca, nie śmieszna. Sorry ale całość legła u mnie na max 6 z minusem
Też nad 6 myślałem, ale doceniam kino europejskie, które miłe potrafi zaskoczyć. A tu nie można powiedzieć, że zawodzi i dobrze, że po tej wpadce, iż zakończenia nie spartolili.
Poniżej boxofficesilver napisał, że "pływa w schematach" i z tym się nie zgadzam, bo banalny byłby, a tak myślałem, że będzie, gdyby gdzieś w połowie filmu sam premier lub przy pomocy jakiegoś super-agenta rozpoczął rozwałkę na całego.
Tak, element zaskoczenia, to to że nie było rozwałek, na poziomie amerykańskich gówno-burz, za co należy się plus. Przekombinowane natomiast pod koniec, zupełnie nie potrzebnie.
Obejrzyj te 2 co poniżej tytuły podałem - nie są złe.
Też można zerknąć od Netflixa KIEROWCA(2017) - coś a'la DRIVE/TRANSPORTER...
Tyle że ten film kopiuje od Amerykanów, początek owszem przyzwoity potem film robii się bardzo przeciętyny i pływa w schematach. Reżyser tego filmu ma na koncie robote "Loftu" w dwóch wersjach Belgijskiej i Amerykańskiej, obie produkcje średniawe. Liczyłem że drugii scenarzysta CARL JOOS znany z świetnego "Remedium" pomoże i rzeczywiście będzie cały film przyzwoity ...
Świetny to przesada, ale jest niezły. Napisałeś, że dawno tak dobrego thrillera nie widziałeś, to zerknij na 2 inne z tego roku - EL GUARDIAN INVISIBLE i CONTRATIEMPO.
Moim zdaniem lepsze...
CONTRATIEMPO najlepszy film na dzień dzisiejszy 2017 -MEGA KINO.pozdrawiam serdecznie,ma się ten smak gust.