PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 407 tys. ocen
8,1 10 1 407112
7,8 88 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

Raz na zawsze przekonajmy się który z filmów jest lepszy!

Głosować może każdy nawet niezarejestrowany na "filmweb", wystarczy kliknąć na link poniżej ;)

http://www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/9367/prestiz-vs-iluz...

Wielkie dzięki za każdy oddany głos i zapraszam do komentowania!

Pozdrawiam "SzerminatorMirek" ;)

MirSan_Szerminatormirek

Pisze, że 'Adres URL jest niekompletny' i 'Strona o padanym adresie nie istnieje' :/

ocenił(a) film na 10
MirSan_Szerminatormirek

http://ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/9367/prestiz-vs-iluzjonista.html

to jest dokończony adres, najmocniej przepraszam i pozdarawiam ;)

ocenił(a) film na 8
MirSan_Szerminatormirek

Najwidoczniej będziesz musiał przeprosić jeszcze raz ;]

MirSan_Szerminatormirek

Tak, teraz już wszystko zadziałało, więc zagłosowałam :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
agusiek303

moim zdaniem nie nalezy porownywac tych dwoch filmow... jedyne co jest wspolne to iluzjonisci ale filmy sa zupelnie rozne... porownywac to mozna rozne czesci batmana badz rozne spojrzenia rezyserow na dany problem...

ocenił(a) film na 10
yenn87

ankieta bylaby spoko gdyby nie ostatnie pytanie;p

ocenił(a) film na 10
yenn87

Do yenn: Moim zdaniem filmy są bardzo podobne tematycznie i zresztą nie tylko tematem (np. patrz rok produkji obydwu filmów), chociaż fakt że wykonanie w odmiennym stylu.

Poza tym ankietę zrobiłem dlatego, że wcześniej pojawiało się wiele postów typu "Prestiż czy Iluzjonista, wybieram ..." (patrz w archiwach chistorii). I choć była ich cała masa to trudno było wyłonić faworyta, Prestiż miał fanów zarówno jak Iluzjonista...
... A tak masz ankiętę i czarno na białym widzisz "Film X-72%, Film Y-28%", i nie ma żadnych kłótni ;D

Jeszcz raz WIELKIE dzięki za każdy oddany głos i pozdrawiam ;D

MirSan_Szerminatormirek

dla mnie zdecydowanie prestiz!!
bardziej mnie wciagnal i mysle ze lepsza obsada rowniez;)pozdro dla fanow bale i nortona

użytkownik usunięty
Grand_9

Moim zdaniem film Nolana wymiata, lepsza fabuła i klimat, ciekawe i zaskakujące zakończenie jaki genialne role Bale i Jackmana! absolutne arcydzieło!

MirSan_Szerminatormirek

Jak wiele innych osób dzisiaj - nudużywasz w ankiecie określenia "kultowy" - ani jeden ani drugi film nie są jeszcze kultowe i pewnie się również nie staną.

Co do tytułowego sporu, który był już tu wałkowany po milion razy, to nawet nie ma się nad czym zastanawiać - niestety, "Iluzjonista" nawet do pięt nie dorasta "Prestiżowi".

ocenił(a) film na 10
Krolik_Pudding

Moim zdaniem Prestiż jest absolutnie KULTOWY!!!
Co do Iluzjonisty to nawet dobry, ale bez rewelacji.

MirSan_Szerminatormirek

Ja uważam, że oby dwa są rewelacyjne. Trudno jest mi powiedzieć, który zrobił na mnie większe wrażenie.