PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 407 tys. ocen
8,1 10 1 407112
7,8 88 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

Jak dla mnie ten film jest nudny i beznadziejny. Jedynym plusem są ciekawe sztuczki iluzjonistów i dobra gra aktorów. Ale nie wiadomo czy to dalej retrospekcja czy juz dalszy ciąg filmów. Strasznie zamotany.

ocenił(a) film na 10
wesolutka_2

sorki masz 15lat?? czy jesteś przysłowiową blondynką

ocenił(a) film na 9
kobi_poland

Nie obrazajmy blondynek. To pewnie brunetka. ;)

ocenił(a) film na 8
wesolutka_2

Dlaczego na każda krytyka w poście jest odwet, który brzmi ile masz lat dzieciaku albo czy jesteś blondynką wymyślcie coś oryginalnego?

ocenił(a) film na 7
omi_2

Ja dałem filmowi 10/10, mimo tego, że jest podobny (tematycznie) do "Iluzjonisty". Nie wiem, czy tak trudno odróżnić właściwy czas akcji od retrospekcji ;) Film jest przede wszystkim oryginalny (na tle wtórności, remeaków i sequeli), ma dobrą obsadę (aktorzy dali z siebie wszystko), trzyma w napięciu do samego końca, nic nie zwiastuje zakończenia, efekty specjalne są na przyzwoitym poziomie (ale zapewne nie o nie głównie chodziło), sztuczki są raczej słabe (biorąc pod uwagę te z "Iluzjonisty" ;) ). Nie potrafię znaleźć w tym filmie słabych stron, dlatego 10/10 :]

ocenił(a) film na 10
wesolutka_2

Mówisz nudny i beznadziejny a zarazem ciekawe sztuczki iluzjonistów i dobra gra aktorów. Ma to jakiś sens? Strasznie zamotany? -zle to nazywasz,ja bym powiedział tajemniczy. To film Nolana więc skłania do przemyśleń po seansie,jak to naprawdę było co jest plusem filmu. Moja ocena 10/10 to trzeba zobaczyć.

PS. lepiej nie oglądaj Memento

ocenił(a) film na 9
krritv

Memento to doskonały film, a Prestiż tylko dbardzo dobry. :) Pomimo, że Memento ma bardziej wyrafinowaną konstrukcję to Nolan nie wprowadza tam chaosu. W Prestiżu niestety w kilku momentach się trochę zapetlił, ale film i tak jest bardzo odbry.

ocenił(a) film na 10
wesolutka_2

a tam zaraz brunetka... :P moze ruda? xD
kazdy ma prawo do swojej opinii... szkoda tylko, ze mozna zjechac wypasiony film tylko za to, ze wszystko nie jest polozone na tacy i trzeba TROSZECZKE POMYŚLEĆ! a to raczej nie boli :D

wesolutka_2

beznadziejny i 5/10??? 5 to "ok" ..........................

ocenił(a) film na 9
galien

A dla mnie 9... Lapszy od "Iluzjonisty"... Nolas znów pokazał co potrafi! Niesamowity typ. Fidelio, "Oczy szeroko zamknięte" lubisz?:D

ocenił(a) film na 10
wesolutka_2

Czy na pewno oglądałaś uważnie...? Dla mnie to 10/10.

ocenił(a) film na 9
Ailvara

A dla mnie 9... Lapszy od "Iluzjonisty"... Nolas znów pokazał co potrafi! Niesamowity typ. Fidelio, "Oczy szeroko zamknięte" lubisz?:D

ocenił(a) film na 9
dKc

Oczy szeroko zamkniete uwielbiam. Stąd mój nick. ;)