5,8 20 tys. ocen
5,8 10 1 20171
6,3 50 krytyków
Prime Time
powrót do forum filmu Prime Time

Déjà vu z 2003 roku. Wystarczy poczytać.

ocenił(a) film na 8
meredith_film324

Dokładnie. To inspiracja tą sytuacją https://film.wp.pl/18-lat-temu-wzial-zakladnikow-w-studiu-tvp-dzis-niewielu-o-ty m-pamieta-6594991431220000a

ocenił(a) film na 1
Telewidz

Nie inspirowany, a oparty>> https://inpoland.today/list-otwarty-do-producentow-i-dystrybutorow-filmu-prime-t ime/

ocenił(a) film na 7
meredith_film324

Innymi słowy reżyser bardzo nieetycznie przywłaszczył sobie czyjąś historię i teraz zbiera laury za niby oryginalny temat...

ocenił(a) film na 1
lew890

Niestety, pal sześć ile wzięli, bo przecież można dyskutować, ale przecież był proszony przez rodzinę, żeby w ogóle nie wykorzystywać tej jednej historii.

ocenił(a) film na 8
meredith_film324

Gość jednak widać jeszcze nie wyleczył się z choroby psychicznej, a szkoda.

ocenił(a) film na 1
Telewidz

A skąd takie twierdzenie?

ocenił(a) film na 8
meredith_film324

Dlaczego nie mógł użyć tej historii? Przecież to bardzo medialna sprawa. Film nie jest dokladnym przedstawieniem tamtych wydarzeń, a był tylko inspiracją. Akcja dzieje się w innym czasie, wydarzenia w filmie też sporo odbiegają od tego co się tam wydarzyło. Ja nie widzę problemu,ma go ewidentnie ten gość.

Telewidz

gówno się znasz... ewidentne naruszenie dóbr osobistych, bardzo dobrze, że będą walczyć w sądzie... że
w innym czasie? serio, trzy lata to taka różnica, nie ośmieszaj się nawet. Jeśli ktoś żyje, to musi dać zgodę na film o sobie, szczególnie jeśli w grę wchodzi choroba psychiczna

ocenił(a) film na 8
tolerancja91

Nie rozśmieszaj mnie nawet. Z racji twojego języka pozdrawiam i nie zamierzam prowadzić dalszej dyskusji.

ocenił(a) film na 3
meredith_film324

No i kurka wodna, w rzeczywistości w godzinkę go spacyfikowali, a tutaj się męczą z pięć dni i nic. Jest ultra nierealistyczny film, ale przede wszystkim nudny, totalnie nudny.

ocenił(a) film na 9
RipRoy

Gdzie jest napisane ze 5 dni?

ocenił(a) film na 1
RipRoy

Nie rozumiem, o co chodzi z tymi 5 dniami. Jeśli chodzi o sytuację sprzed lat (z 2003 r. z TVP), na której osadzona jest cała fabuła filmu, to cała akcja trwala ok. 3 godzin. Jest nawet materiał TVP na YT opublikowany dzień po zajściu.

ocenił(a) film na 2
meredith_film324

Dokładnie to sobie myślałem, gdy to oglądałem.