5,8 20 tys. ocen
5,8 10 1 20171
6,3 50 krytyków
Prime Time
powrót do forum filmu Prime Time

Brakuje zdecydowanie rozwinięcia wątku Dawida, na początku przedstawiony był niczym dość ważna dla głównego bohatera postać, a potem nic już o nim nie usłyszymy. Chciałbym też wiedzieć, co było zapisane na kartce i co tak naprawdę motywowało Sebastiana. I jeszcze jedno, jaki wkład w wydarzenia miał ochroniarz Grzegorz? Chciałbym zobaczyć tez jego historię.

Szkoda, że tego nie było - mógłby powstać naprawdę dobry film z zadowalającym zakończeniem, tak to - jest jedynie nieźle.

ocenił(a) film na 6
Mats_fw

Chyba o to tu chodziło właśnie. Żeby pokazać, że nikogo nie obchodzi historia życia głównego bohatera (ani innych "zwykłych" ludzi). Wszystkich interesuje tylko sensacja i show w telewizji. A policję jedynie szybki zamknięcie sprawy i pójście do domu. Każdy ma gdzieś prawdziwe dramaty i to, z czym zmierzają się szaraki.

ocenił(a) film na 6
toperzniet

Masz rację, tylko przez taką scenariuszową decyzję ucierpiała rozrywka (moje osobiste odczucia), czułem, że ten film mógł zaoferować więcej.

I to wydaje mi się ciekawe, że prawdziwy przekaz filmu mógł być dostrzeżony dopiero, gdy nie było w nim zbędnej "sensacji i show". Plus dla przekazu, minus dla rozrywki.