PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566646}

Projekt X

Project X
2012
6,5 184 tys. ocen
6,5 10 1 183748
4,8 39 krytyków
Projekt X
powrót do forum filmu Projekt X

Każdy zgodzi się z tym, że to komedia. Dla niektórych udana, dla niektórych nie. Mnie się podobała. Ale nie o tym chciałem napisać.

Co oznacza tytuł "trzyma w napięciu"?

A no właśnie - dramat głównego bohatera. Nie wiem, jak inni, ale ja bardzo wczułem się w tę postać i w to, jak wszystko przeżywała. Od pierwszych, małych "niezgodności z planem", do wejścia imprezowiczów do domu, aż po przyjście sąsiada. Wyobraziłem sobie doskonale, jak on musiał się wtedy czuć. Później (tj. około momentu wzięcia ecstasy) to uczucie osłabło, jednak właśnie ciekawość, co będzie dalej (czy przyjedzie policja, rodzice, jego kara itp.) sprawiło, że film oglądałem z przyjemnością.

Co jeszcze innego fajnego w filmie? Na pewno specyficzny humor i parę żartów/sytuacji, które dla mnie przynajmniej były śmieszne. Mogę go też polecić fanom ładnych, kobiecych ciał - nie zawiodą się.

Na plus jest jeszcze rodzaj kręcenia - wszystko niby kamerą, jednak wiadomo, że to kamera filmowa, bo nie ma tej "sztuczności" (która jest prawdziwością) ruchów, jaka występuje przy zwykłych kamerach. Tutaj jest normalne, kinowe 30 fps, do których wszyscy przywykli.

To chyba tyle. Film oceniam na 7/10. Można się zgadzać lub nie, ale film jest całkiem pozytywny.

ocenił(a) film na 8
kapsl0k

Haha byłeś na jego miejscu że tak się w czułeś? ;> Zgadzam się z tobą - Komedia przeradzająca się w ''dramat''.

Nemesten

Na szczęście nigdy się w takiej sytuacji nie znalazłem, a odczucia wynikają chyba z tego, że mam za bardzo rozwiniętą empatię emocjonalną.