Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Szanowni Państwo!
Wiem że na pewno czytacie to forum i w zwiazku z tym apeluje do was abyście zrobili tak żeby premiera ,,Prometeusza" odbyła sie w tym samym czasie co w innych państwach na świecie. Nie traktujcie Polski jak kraju 2 kategorii. Osobiście mam w dupie-tak w dupie! Euro, cała ta śmieszną impreze piłki kopanej. Przeciez te nasze patałachy nie wyjda nawet z grupy a więc nie przeżywajcie tego jak stonka opryski.
Z poważaniem

colagio

publicrelations_kino@imperial.com.pl , dok@imperial.com.pl Prosze oto maile do IMPERIAL CINEPIX Ja juz im piekny liścik wysłałem na onba maile jak i ze strony ( Zaproponowałem datę premiery na 22 czerwca - bo na 15 raczej nie dadzą rady ;/) Pojechałem po bandzie Możecie wysłać swoje pretensje Im wiecej maili to tyym szansa większa ze moze coś z tym zrobią ?

A tu macie adresik strony i w formulazu tez możecie powiedzieć co o tym myslicie :)

http://www.imperial-cinepix.com.pl/contact

Kazioo

I Herkules dupa kiedy ludzi kupa- chciez to móc a nie stękac i kwekac żeer sie nie da. Mailować do Imperial Cinepix : publicrelations_kino@imperial.com.pl
Jak nie zareagują to hackerzy mile widziani

wociu

A co mają powiedzieć Włosi skoro u nich premiera 14 września.

obleh

Nie wierze, poważnie??????

wociu

Tak. W Niemczech 9 sierpnia, w Hiszpanii 10 sierpnia.

obleh

Ale po chwili przemyslenia wala mnie włosi. Ważne że u nas jest poslizg czasowy

obleh

To u nas w miarę szybko;)

Mazurian

Trzy największe potęgi piłkarskie w Europie są za nami z premierą.

ocenił(a) film na 3
wociu

zróbcie madafaka w końcu apel na fb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja jebie ile czekać można, bo sam to w końcu odpale... :))))

soyuz

Jak mozesz to zrób to. Poważnie. Tylko wrzuc linka.OK?

ocenił(a) film na 8
soyuz

To odpal, ale w tym momencie jest to już kompletnie bez znaczenia. To nie polityka gdzie decyzję można zmienić. Tu chodzi o podpisane umowy, kontrakty z których trzeba się wywiązać.
Taka akcja kilka miesięcy temu mogłaby zadziałać. Teraz jest to bez znaczenia.

Dealric

Nie siej defetyzmu. A może sie uda. A ty zaraz ,,nie uda się, ojejku, a co to bedzie , kontrakty" To ich zmartwienie, ja chce obejrzeć ten film i tyle. Trzeba im uswiadomić że stracą troche kasy. A przeciez wiesz kto daje kase na filmy w Hollywood. :))))
To górale ze wzgórz Golan a one sa wyczulone na kase no i mają kiepełe do interesa :))))))

ocenił(a) film na 8
wociu

Nie sieje defetyzmu tylko uświadamiam Ci, że zabrałeś się za to zdecydowanie za późno.
A te kontrakty będące ich zmartwieniem wiesz jakim są problemem? Takim, że kara za ich złamanie mogłaby się okazać większa niż cały zysk jaki Prometeusz w Polsce by przyniósł.
Wszyscy wiedzą, że przez obsuw Prometeusz mniej zarobi. Wie to tak Polski dystrybutor jak i Wytwórnia. Gdyby ktoś stworzył akcję zebrał te kilkadziesiąt tysięcy i zrobił to wcześniej niż 2 miesiące przed światową premierą to mogłoby pójść. Teraz to jest tylko takie gdybanie szczególnie, że i tak wszyscy piszą sobie na forum, ale NIKT nie robi nic co mogłoby zmienić datę premiery.

ocenił(a) film na 10
Dealric

I tak to obejrzymy z netu więc o co ta awantura. To dziki kraj w którym kariere robią jeb ani bambusi, tacy jak ci dystrybutorzy więc kładźmi na nich pałke. Ja nie mam zamiaru czekać na wejście do kin dłużej niż 24h od premiery w USA. Stawiam im takie ultimatum, po tym czasie ściągam. Najwyżej potem ściągne drugi raz w lepszej wersji.

barry8500

Mam takie same zdanie. Ale ściągnę dopiero jak wyjdzie wersja TS z dobrą jakością dźwięku i w miarę obrazu. A będę komentował film na forum w sierpniu aby nikomu nie psuć radochy z filmu.

ocenił(a) film na 10
wociu

czyli jak? Probujemy cos zrobic zeby premiera byla wtedy kiedy premiera swiatowa czy juz nie ma na to szans i juz jest za pozno? Gadanie nam nic nie da ,a sprobowac nigdy nie zaszkodzi. Co mam podpisac? Ja chce premiere Prometeusza w tym samym czasie co na calym swiecie!

orzel29

Dobra chłopaki. Ktoś wie gdzie, co i jak trzeba podpisać? Jeżeli nikt nie wie, to lepiej skończyć dyskusję i czekać do 8 lipca(?) :(

ocenił(a) film na 10
Mazurian

Nic nie robimy, oglądamy w necie i robimy bojkot w kinie. Jak nic nie zarobią to Prometeusza 2 wpuszczą do kin w normalnym terminie, albo wcale i wtedy też obejrzymy go na kompie. Nie ma sensu dyskutować z frajerami, trzeba być twardym bo to oni tracą :) Możemy jeszcze na facebook'u zrobić profil mówiący o tym, że dystrybutor to śmieć i po nim cisnąć przy każdym wydanym przez niego filmie, tak samo tutaj.

barry8500

Lepiej nie bo całkiem film ominie kino;)

ocenił(a) film na 10
Mazurian

No to dobrze, frajerzy nic nie zarobią a my ten film i tak obejrzymy. Chcesz dać zarobić komuś kto napluł ci na twarz, potem postawił na nią kupe i rozsmarował to wszystko butem? To powodzenia, ja tam mam swoją dumę. Poza tym nie będe chodził na stare filmy, iść na prometeusza po 2 miesiącach to tak jakby po 15 latach iść na seans pulp fiction.

barry8500

Nie, no Pulp Fiction nadal trzyma poziom. Ja go oglądałem 5 lat temu i jest the best:) Ja niestety mieszkam a wiosce na mazurach a do kina niestety kawałek mam:( Poczekam na jakiegoś dobrego ripa bo film na to zasługuje. A jak wyjdzie jakaś dobra wersja (R-ka i reżyserka) to kupie i będę miał czyste sumienie że coś wniosłem do prometeusza 2 jak wyjdzie.

ocenił(a) film na 8
barry8500

A wiesz debilu, że wtedy możesz się pożegnać z s-f w Polskich kinach ogólnie?

wociu

Podbije temat bo wszyscy lache na to połozyli....tak gimbusy, najlepiej oglądać z neta , bo za darmo.

wociu

Masz może kontakt z dystrybutorem? Jeżeli tak to można coś skombinować

ocenił(a) film na 7
Mazurian

Niestety prawda jest taka, że w tej chwili jest już za późno na załatwienie czegokolwiek. Umowy zostały dawno podpisane i nie ma szans, by cokolwiek zmienić. Widz w polsce wciąż jest traktowany niepoważnie, i ciężko cokolwiek na to poradzić.
Co nie znaczy, że nie warto napisać do dystrybutora i pokazać im, co się tutaj dzieje, i jak wielki jest sprzeciw widzów. NIech zobaczą, że swoimi decyzjami sami hodują piratów, z którymi tak bardzo próbują walczyć.
Bo wpuszczenie do kin produkcji, o której już teraz mówi się, że jest największym kinowym wydażeniem tego roku, z prawie 2 miesięcznym opóźnieniem, jest GŁUPOTĄ. I niczym więcej.
Decyzji nie zmienią, ale niech wiedzą, co ludzie o tym myślą

JaszczurXP

publicrelations_kino@imperial.com.pl
marketing@imperial.com.pl

ślijcie maile pod te adresy i wrzucajcie tu co wam odpowiedzieli

ocenił(a) film na 7
Warbeast

Wysłałem. Umieszczę tutaj odpowiedź, jeśli się taka pojawi.

ocenił(a) film na 7
JaszczurXP

I prośba do pozostałych - chwilowo wstrzymajcie się z wysyłaniem kolejnych maili od siebie. Nie chodzi o to, aby przytłoczyć ich lawiną wiadomości od sfrustrowanych fanów. Jeśli nie doczekamy się odpowiedzi, wówczas będziemy dalej kombinować.

JaszczurXP

Mógłbyś przytoczyć co im Napisałeś?:)

ocenił(a) film na 10
wociu

To może jakaś akcja na fejsie ? :-)

lightrevan

A podbije niech tych z Imperialnej piczki kłuje w oczy

ocenił(a) film na 10
wociu

Jestem jak najbardziej za twoją wypowiedzią jak robić premierę to równocześnie we wszystkich krajach a nie olewać premierę w Polsce ze względu na EURO a widzowie i tak by poszli na seans czy są mistrzostwa czy ich nie ma.Ja osobiście mogę olać mecz i pójść do kina

ocenił(a) film na 10
kalif1855

A ja apeluję do HBO, oraz CANAL +, żeby w polsce wyemitowano film przed jego premierą w kinie. 2 miesiące to w sam raz, żeby puszczano stary film w telewizji.

wociu

Drodzy Alienofani ;) Możecie sobie apelować i nic Wam to nie da. Jest Was garstka - nie zapełnilibyście nawet średniej wielkości sali kinowej więc dystrybutor ma na Was wylane. Oczywiście życzę Wam szczerze aby marzenie szybszej premiery się Wam spełniło ale musielibyście znaleźć tysięce zwolenników i wspólnie organizować pikiety w stylu protestów ACTA ;)

pumpalik

Wal sie na ryjek pajacu!!!!!!!! :) Przy odrobinie woli , tacy jak ty agenci DOŁU i CHUJNI dawno by dyndali na latarni żałosnie podrygując dolnymi odnózami. Jest wola większości abyś został przy życiu( nędzym i jakze żałosnym) ku uciesze sf gawiedzi......
A więc..........w tanecznych przytupach...........

ocenił(a) film na 10
wociu

Gdyby ktoś z państwa miał wątpliwości, podczas tajnego głosowania nad utrzymaniem agenta dołu i chujni przy życiu, ja oczywiście popierałem opcję "na nie". <wtrącił się członek komisji>

barry8500

Podbije bo Imperialna Piczka ( dystrybutor filmu) pomysli sobie jeszcze że temat jest olany

ocenił(a) film na 7
wociu

Niestety nie dostałem od dystrybutora żadnej odpowiedzi. Przykro mi to mówić, ale po raz kolejny pokazują, w jak głębokim poważaniu mają własnych klientów.

ocenił(a) film na 9
JaszczurXP

A może podałbyś jakiś adres na który wszyscy moglibyśmy coś napisać w tej sprawie

wociu

W sumie to postapiłem jak egoista, bo załatwiłem sobie z dystrybutkiem, żeby przesuną premierę na moje urodziny 20 lipca... ale teraz mam wyrzuty sumienia, widząc jak przeze mnie cierpicie ;) ...Dlatego spróbuje pogadać z dystrybutkiem, żeby zorganizował Wam specjalny pokaz przedpremierowy! ;)

ocenił(a) film na 7
pumpalik

Gdyby chociaż w Imaxie puścili z miesiąc wcześniej, to bym tak mocno już nie płakał... To tylko 5 kin więc można by taki mały wyjątek zrobić :D

mbpl

Dobra wstawiłem się za Was u Dystrybutora! Zgadza się na seans przedpremierowy ale macie płacić beznyną. Przekazuje Wam cennik: Normalny 20 litrów e95, lub 18l. e98, Ulgowy 13l. e95, lub 12 e98.

ocenił(a) film na 9
wociu

ja też już pisałem do nich i to na kilka maili i wciąż nie mam odpowiedzi. Bardzo sobie pojechali z nami

ElDuderino

Pewnie nie czytają i zaznaczyli "ptaszkiem" jako spam:(

Mazurian

Ale i tak nikt już nic nie wskura u dystrybutorów.

Mazurian

A tak przy okazji - Jutro głosowanie w sprawie ACTA.

Mazurian

Niech ich osra kangur, pazernych IMPERIALNYCH PICZYWĄSÓW!
Kij wam w oko saurona i kawałek szkła na dodatek

wociu

Niechaj klątwa Darth Vadera ich dopadnie ....;)

Norven

Jak nie wypali im ACTA, to zabiorą się za INDECT, a jak nie to CISPA, PIPA - kto te nazwy wymyśla?:)
http://www.youtube.com/watch?v=Na4KbXEMZk4

Mazurian

Pewnie jakieś Pipy ;) Dobre w chu ;)i jakie prawdziwe ;) śmiałem się jak opętany ;)