Szanowni Państwo!
Wiem że na pewno czytacie to forum i w zwiazku z tym apeluje do was abyście zrobili tak żeby premiera ,,Prometeusza" odbyła sie w tym samym czasie co w innych państwach na świecie. Nie traktujcie Polski jak kraju 2 kategorii. Osobiście mam w dupie-tak w dupie! Euro, cała ta śmieszną impreze piłki kopanej. Przeciez te nasze patałachy nie wyjda nawet z grupy a więc nie przeżywajcie tego jak stonka opryski.
Z poważaniem
Temat na Filmwebie nie pomoże. Jak chcecie mieć jakiekolwiek szanse na kontakt to tylko "community" lub "cause" na Facebooku daje szanse. Jak zbierze odpowiednią ilość uczestników, to i w mediach branżowych pojawią się informacje a to zapewni kolejne lajki. Może nie pomoże, ale powinno zmusić dystrybutora do reakcji.
Proste, zagrozić bojkotem tytułu, niech inne portale podchwycą i zrobi się głośno.
Swoją drogą takie podejście dystrybutora świadczy o braku profesjonalizmu i amatorszczyźnie - zresztą nie pierwszy raz:(
Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: don't give up the fight!
A taki na poważnie zalogujcie sie na www.prometheusforum.net i czyncie siare pajacom i półmózgom z Imperial Cinepix. Fox daje Fox zabiera, może im cofnąc licencje czy inne gówna a więc do dzieła siostry i bracia
Uspokój sie gościu, bo zaczynasz zachowywać się jak typowy troll.
Premiery nie da się przesunąć, i nikt logicznie myślący tego nie oczekuje, bo wiadomo, że decyzje zostały podjęte już dawno temu, i nie da się w tej sprawie już nic zrobić.
Możemy jednak - a nawet powinniśmy - oczekiwać wyjaśnień tej sprawy i poważnego traktowania widza, czego dotychczas nie uświadczyliśmy, bo wszystkie wysłane wiadomości z prośbą o wyjaśnienia, pozostały bez odpowiedzi.
Wystosowałem do firmy Imperial Cinepix jeszcze jednego maila - ostatnią prośbę o oficjalne wyjasnienie źródła problemu. Zaznaczyłem w nim, że w pojawiają się pomysły bojkotu filmu, i że w ich interesie leży to, by nie doszło do nich na tak dużych portalach jak Filmweb i Facebook - i że jeśli chcą ich uniknąć, powinni wystosować do internautów oficjalne wyjasnienie powodów przesunięcia tak ważnej premiery.
Oczywiście - premiery nie da się przesunąć, ale dystrybutor mógłby zorganizować kilka pokazów specjalnych w terminie zbliżonym do premiery ogólnoświatowej.
Po drugie - niech wiedzą że takie amatorstwo świadczy o niepoważnym podejściu do wykonywanej pracy oraz do finalnego odbiorcy. W przeciwnym razie, takie rzeczy będą się powtarzały.
Powód opóźnienia premiery jest wyssany z palca i szkodzi: kinomanom i samemu producentowi, jest po prostu dowodem na to, że niewłaściwi ludzie tam pracują, co gorsze nie mające za grosz kultury osobistej(brak jakiegokolwiek kontaktu z interesantami).
Aha, jeszcze jedna sprawa. Nie wiem, czy wiecie - pod koniec lipca w Londynie rozpoczyna się inna impreza sportowa, jeszcze większej rangi. Spójrzcie na listę premier w UK w tym okresie!
Daje to sporo do myślenia o strategii marketingowej polskiej dystrybucji kinowej:(
Mi sie wydaje to trochę śmieszne, ta cała sytuacja i z mojego punktu widzenia wygląda na to, że polscy dystrybutorzy i inni (chodzi o polskie firmy etc.) "podniecają się" tym całym euro, a wszyscy z zagranicy mają to głęboko w d...e. Prawda jest taka, jak inne kraje podchodzą do różnych rzeczy, tzn. potrafią oddzielić pewne sprawy od innych i tak jak napisałeś- mimo, że w Londynie są igrzyska, to rozumieją, że ludzie chcą też chodzić do kin na filmy. U nas wygląda to tak- jest jakaś teoretycznie duża impreza (teoretycznie duża, bo wielu piłkarzy twierdziło, że nie chce im się grać na tym euro np. Rooney- nie znajdę niestety linka) i wszystko jest podyktowane pod to. Więc uważam podobnie jak inni o zachowaniu polskich dystrybutorów- amatorszczyzna, chamstwo i na dodatek debilizm.
Wiele premier jest na ostatnią chwilę przyśpieszanych czy opóźnianych, można by spróbować zawsze, do premiery światowej jest miesiąc... Tylko co proponujecie zrobić? Petycje? Stronę na Facebooku?
Proponuję podłożenie w siedzibie Dystrybutka Xenobomby i jej detonację ostrzegawczą! Jak nie poskutkuje, wysadzamy CAŁĄ RESZTĘ!
Stronę na facebooku z groźbą bojkotu, wyrażającą niechęć do chamskiej polityki public relations dystrybutora. Jak na ironię to wyświadczymy mu przysługę, jeśli przyśpieszy premierę:)
Weż mnie gościu nie rozśmieszaj bo mmi sie zajady zrobią. I nie obrażaj mnie robiąc ze mnie trolla. Maile możesz sobie pisac do Imperial CInepix do tego momentu aż z wysiłku pot po jajcach będzie ci spływał. Otóż Imperial Cinepix ma głeboko w okrężnicy maile od widzów. Kropka.
Na buraków pokroju ww ,,firmy" skutkuje tylko mocny i zamaszysty centralny kop w jaja poprawiony ciosem z dynki. A to moze wykonac tylko Fox. Kropka.
Też tego nie rozumiem - tłumaczenie, że chodzi o euro to jakaś bzdura.
We Francji premiera 30 maja, w Holandii i Rosji 31 maja, w UK 1 czerwca, w Grecji 7 czerwca - czy w tych krajach ludzie nie będa ogladać Euro?:P
No ale nic to. Trzeba będzie jechać na premierę za granicę albo radzić sobie w inny sposób;)
Tak jak wspomniałem, wyobrażasz sobie żeby angielski oddział Warner Bros. opóźnił premierę nowego Batmana ze względu na Igrzyska?!
Wynika z tego tylko tyle, że w tych krajach dystrybutorzy są jeszcze głupsi niż u nas.
We Włoszech i Niemczech filmy zwykło się okraszać dubbingiem (sic!), zapewne stąd głównie to opóźnienie.
Fakt ten, rzecz jasna, nie wyklucza Twojego zdania o tamtejszych dystrybutorach.
Byłoby sensownie zrobić jakiś akcję, choćby na FB. Wysiłku dużo nie kosztuje, a może przynieść choćby odpowiedzi. Może nawet wyjdzie na to, że ruszymy w poszukiwaniu genezy tego jakże niefortunnego posunięcia, a napotkamy jego koniec. :) Naah...
Ma to, że wiele krajów ma opóźnienia przez euro i to nawet większe niż Polska, a nie byle jakie to kraje.
Broda w grudniu po południu po premierze Hobbita będzie modna na świecie. Każdy będzie chciał być krasnoludem.
Wyczerpujący, grzeczny i niepozbawiony odrobiny kunsztu mail do Foxa wysłany. Ich PR raczej dają radę, więc liczę przynajmniej na lakoniczną odpowiedź. Dam znać.
http://www.imperial-cinepix.com.pl/contact Stronka do IC Tam tez sa maile do PR i Działu obsługi klienta jak i formularz Juz im na te maile i formularzem swoje niezadowolenie przesłałem Mam nadzieję ze im więcej maili dostana to moze coś ztym zrobia
publicrelations_kino@imperial.com.pl oraz
dok@imperial.com.pl