Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Szanowni Państwo!
Wiem że na pewno czytacie to forum i w zwiazku z tym apeluje do was abyście zrobili tak żeby premiera ,,Prometeusza" odbyła sie w tym samym czasie co w innych państwach na świecie. Nie traktujcie Polski jak kraju 2 kategorii. Osobiście mam w dupie-tak w dupie! Euro, cała ta śmieszną impreze piłki kopanej. Przeciez te nasze patałachy nie wyjda nawet z grupy a więc nie przeżywajcie tego jak stonka opryski.
Z poważaniem

Norven

Też się śmiałem - zboczeńcy jedni;)

wociu

2 kategorii no co ty ?! sto lat za murzynami to niżej niż kraje 3 świata... :)

wielkie_jol

W Rosji 31 maja a w Bulandzie alias Pomrocznej prawie 2 miechy pózniej. Co za osrany kraj

ocenił(a) film na 3
wociu

Temat na Filmwebie nie pomoże. Jak chcecie mieć jakiekolwiek szanse na kontakt to tylko "community" lub "cause" na Facebooku daje szanse. Jak zbierze odpowiednią ilość uczestników, to i w mediach branżowych pojawią się informacje a to zapewni kolejne lajki. Może nie pomoże, ale powinno zmusić dystrybutora do reakcji.

ocenił(a) film na 6
wociu

Proste, zagrozić bojkotem tytułu, niech inne portale podchwycą i zrobi się głośno.
Swoją drogą takie podejście dystrybutora świadczy o braku profesjonalizmu i amatorszczyźnie - zresztą nie pierwszy raz:(

tomimi1981

Get up, stand up: stand up for your rights!
Get up, stand up: don't give up the fight!

A taki na poważnie zalogujcie sie na www.prometheusforum.net i czyncie siare pajacom i półmózgom z Imperial Cinepix. Fox daje Fox zabiera, może im cofnąc licencje czy inne gówna a więc do dzieła siostry i bracia

ocenił(a) film na 7
wociu

Uspokój sie gościu, bo zaczynasz zachowywać się jak typowy troll.

Premiery nie da się przesunąć, i nikt logicznie myślący tego nie oczekuje, bo wiadomo, że decyzje zostały podjęte już dawno temu, i nie da się w tej sprawie już nic zrobić.
Możemy jednak - a nawet powinniśmy - oczekiwać wyjaśnień tej sprawy i poważnego traktowania widza, czego dotychczas nie uświadczyliśmy, bo wszystkie wysłane wiadomości z prośbą o wyjaśnienia, pozostały bez odpowiedzi.

Wystosowałem do firmy Imperial Cinepix jeszcze jednego maila - ostatnią prośbę o oficjalne wyjasnienie źródła problemu. Zaznaczyłem w nim, że w pojawiają się pomysły bojkotu filmu, i że w ich interesie leży to, by nie doszło do nich na tak dużych portalach jak Filmweb i Facebook - i że jeśli chcą ich uniknąć, powinni wystosować do internautów oficjalne wyjasnienie powodów przesunięcia tak ważnej premiery.

ocenił(a) film na 6
JaszczurXP

Oczywiście - premiery nie da się przesunąć, ale dystrybutor mógłby zorganizować kilka pokazów specjalnych w terminie zbliżonym do premiery ogólnoświatowej.

Po drugie - niech wiedzą że takie amatorstwo świadczy o niepoważnym podejściu do wykonywanej pracy oraz do finalnego odbiorcy. W przeciwnym razie, takie rzeczy będą się powtarzały.

Powód opóźnienia premiery jest wyssany z palca i szkodzi: kinomanom i samemu producentowi, jest po prostu dowodem na to, że niewłaściwi ludzie tam pracują, co gorsze nie mające za grosz kultury osobistej(brak jakiegokolwiek kontaktu z interesantami).

ocenił(a) film na 6
JaszczurXP

Aha, jeszcze jedna sprawa. Nie wiem, czy wiecie - pod koniec lipca w Londynie rozpoczyna się inna impreza sportowa, jeszcze większej rangi. Spójrzcie na listę premier w UK w tym okresie!
Daje to sporo do myślenia o strategii marketingowej polskiej dystrybucji kinowej:(

tomimi1981

Mi sie wydaje to trochę śmieszne, ta cała sytuacja i z mojego punktu widzenia wygląda na to, że polscy dystrybutorzy i inni (chodzi o polskie firmy etc.) "podniecają się" tym całym euro, a wszyscy z zagranicy mają to głęboko w d...e. Prawda jest taka, jak inne kraje podchodzą do różnych rzeczy, tzn. potrafią oddzielić pewne sprawy od innych i tak jak napisałeś- mimo, że w Londynie są igrzyska, to rozumieją, że ludzie chcą też chodzić do kin na filmy. U nas wygląda to tak- jest jakaś teoretycznie duża impreza (teoretycznie duża, bo wielu piłkarzy twierdziło, że nie chce im się grać na tym euro np. Rooney- nie znajdę niestety linka) i wszystko jest podyktowane pod to. Więc uważam podobnie jak inni o zachowaniu polskich dystrybutorów- amatorszczyzna, chamstwo i na dodatek debilizm.

ocenił(a) film na 6
JaszczurXP

Chwila, chwila - o ile pamiętam premierę "Artysty" przyspieszono!

tomimi1981

Wiele premier jest na ostatnią chwilę przyśpieszanych czy opóźnianych, można by spróbować zawsze, do premiery światowej jest miesiąc... Tylko co proponujecie zrobić? Petycje? Stronę na Facebooku?

Jacek_Wrobel

Proponuję podłożenie w siedzibie Dystrybutka Xenobomby i jej detonację ostrzegawczą! Jak nie poskutkuje, wysadzamy CAŁĄ RESZTĘ!

ocenił(a) film na 6
Jacek_Wrobel

Stronę na facebooku z groźbą bojkotu, wyrażającą niechęć do chamskiej polityki public relations dystrybutora. Jak na ironię to wyświadczymy mu przysługę, jeśli przyśpieszy premierę:)

JaszczurXP

Weż mnie gościu nie rozśmieszaj bo mmi sie zajady zrobią. I nie obrażaj mnie robiąc ze mnie trolla. Maile możesz sobie pisac do Imperial CInepix do tego momentu aż z wysiłku pot po jajcach będzie ci spływał. Otóż Imperial Cinepix ma głeboko w okrężnicy maile od widzów. Kropka.
Na buraków pokroju ww ,,firmy" skutkuje tylko mocny i zamaszysty centralny kop w jaja poprawiony ciosem z dynki. A to moze wykonac tylko Fox. Kropka.

ocenił(a) film na 6
wociu

Też tego nie rozumiem - tłumaczenie, że chodzi o euro to jakaś bzdura.
We Francji premiera 30 maja, w Holandii i Rosji 31 maja, w UK 1 czerwca, w Grecji 7 czerwca - czy w tych krajach ludzie nie będa ogladać Euro?:P
No ale nic to. Trzeba będzie jechać na premierę za granicę albo radzić sobie w inny sposób;)

ocenił(a) film na 6
zatracony

Tak jak wspomniałem, wyobrażasz sobie żeby angielski oddział Warner Bros. opóźnił premierę nowego Batmana ze względu na Igrzyska?!

zatracony

Premiera : Niemcy 9 sierpnia, Hiszpania 10 sierpnia, Włochy 14 września. Polska 20 lipca.

ocenił(a) film na 6
obleh

Co z tego?

ocenił(a) film na 6
zatracony

Wynika z tego tylko tyle, że w tych krajach dystrybutorzy są jeszcze głupsi niż u nas.

zatracony

We Włoszech i Niemczech filmy zwykło się okraszać dubbingiem (sic!), zapewne stąd głównie to opóźnienie.

Fakt ten, rzecz jasna, nie wyklucza Twojego zdania o tamtejszych dystrybutorach.

Byłoby sensownie zrobić jakiś akcję, choćby na FB. Wysiłku dużo nie kosztuje, a może przynieść choćby odpowiedzi. Może nawet wyjdzie na to, że ruszymy w poszukiwaniu genezy tego jakże niefortunnego posunięcia, a napotkamy jego koniec. :) Naah...

Galadh

Hiszpania, Niemcy i Włochy grają najlepiej w piłkę.

obleh

...a Ty sie ogol, bo Cie nikt do kina nie wpusci! ;]

ocenił(a) film na 6
obleh

A ja robię najlepiej jajecznicę. Co ma piernik do wiatraka?

zatracony

Ma to, że wiele krajów ma opóźnienia przez euro i to nawet większe niż Polska, a nie byle jakie to kraje.
Broda w grudniu po południu po premierze Hobbita będzie modna na świecie. Każdy będzie chciał być krasnoludem.

wociu

Wyczerpujący, grzeczny i niepozbawiony odrobiny kunsztu mail do Foxa wysłany. Ich PR raczej dają radę, więc liczę przynajmniej na lakoniczną odpowiedź. Dam znać.

ocenił(a) film na 6
Galadh

napisałeś do nich? ;O

wito_filmweb

No przeca napisał, że napisał! :-p

ocenił(a) film na 6
Galadh

rzuć adresem do foxa. tez cos naskrobie.

wociu

http://www.imperial-cinepix.com.pl/contact Stronka do IC Tam tez sa maile do PR i Działu obsługi klienta jak i formularz Juz im na te maile i formularzem swoje niezadowolenie przesłałem Mam nadzieję ze im więcej maili dostana to moze coś ztym zrobia

publicrelations_kino@imperial.com.pl oraz
dok@imperial.com.pl