PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189736
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Czy Janek to Polak?

użytkownik usunięty

Imię wskazuje, że to polski członek ekipy. W końcu to rok 2089 lub 2098. Polska mogła już wtedy
być krajem wieloetnicznym, a Scott uznał, że Polska za 90 lat będzie jednym z liderów ludzkości i
programu podboju kosmosu. Tak czy inaczej dla mnie to bardzo miłe ze strony reżysera, że w
międzynarodowej załodze jest nasz rodak. Niewykluczone, że za 90 lat w terytorium Polski będzie
o wiele większe, będzie rozciągać się nawet na niektóre kraje afrykańskie.

ocenił(a) film na 8

Reżyser tego filmu jest Żydem i jak sam wspomniał nie jest Antysemitą a Antysyjonistą:) Ale ok jak tak to widzisz to już twoja sprawa;) Mnie nic do tego bo szanuję każdą wypowiedź;)

pozdro:)

ocenił(a) film na 1

Ok. Widzę, że ludzie lubią ten film a widzą o nim mniej ode mnie (może dlatego nie trawię tego filmu).

OTÓŻ CZARNOSKÓRY W TYM FILMIE NOSI IMIĘ JANEK, PONIEWAŻ TWÓRCY FILMU KIEROWALI SIĘ MYŚLĄ, ŻE W PRZYSZŁOŚCI WYMIESZANIE KULTUROWE I RASOWE BĘDZIE NA TYLE DUŻE, IŻ CZARNY MĘŻCZYZNA ZE SŁOWIAŃSKIM IMIENIEM NIE BĘDZIE NICZYM ZASKAKUJĄCYM.

I to jest akurat ciekawa koncepcja.

użytkownik usunięty
szybki1244

Czarny Słowianin i Żyd. No nieźle.

ocenił(a) film na 1

A czy Bronisław Komorowski to "Polak". Na głupie pytanie jeszcze głupsza odpowiedź.

użytkownik usunięty
Raze

Przede wszystkim Komorowski ma węgierskie korzenie. To Hunyadi Mátyás, zwany Sprawiedliwym, król Węgier, przyłożył rękę do kariery politycznej całej rodziny Komorowskich.

ocenił(a) film na 1

Miałbym więcej szacunku do Węgrów.

ocenił(a) film na 1
Raze

:D

ocenił(a) film na 7

Biorąc pod uwagę, że każe im wracać "NATYCHMIAST" (przysłuchajcie się) to raczej nie ma wątpliwości, że w zamierze Scotta to Polak.