PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 189 tys. ocen
6,3 10 1 189077
5,7 63 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Ci którzy twierdzą, że film nie jest obrzydliwy i brutalny mają wypaczoną psychikę, ja się prawie zerzygałem. Czuć klimat prawdziwego Sci-Fi.

0wner2

Czyli prawdziwe filmy Sci-Fi rozpoznajesz po tym, że się tobie chce rzygać? Stary na Odyseji Kosmicznej to ty musiałeś chyba malować ściany.

Hail_Satan

Na Odyseji nie było brutalnych scen bo nie były konieczne. Ta scena była bardzo brutalna i obrzydliwa, bardzo mroczna, wygląd stworów i otoczenia oraz to miganie światła przywodzi na myśl najlepsze horrory Sci-Fi, przede wszystkim, pierwszego Aliena! W pierwszym zdaniu stwierdziłem, że zrobiło mi się niedobrze, co było odpowiedzią na narzekania o rzekomy brak brutalnych scen i zrobienie z tego filmu bajki dla dzieci. Drugie zdanie było odpowiedzią na rzekomy brak mrocznego klimatu w tym filmie. Dzięki tej minucie filmiku obejrzanego na YT jestem teraz przekonany, że ludzie którzy piszą te bzdety to idioci i prowokatorzy.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Obejrzałem tą scenę i robi wrażenie chociaż sam inżynier, z którego wyszedł przodek Xeno robił wrażenie... gumowej lalki a nie prawdziwego ciała szarpanego od środka przez straszną siłe.

Azawakh

Przynajmniej wygląda to na starą dobrą technikę rodem z lat 80, a nie sam komputerowy szajs.

ocenił(a) film na 7
0wner2

http://imgbox.com/aarFoTro

xiangxiou

Nie działa.

ocenił(a) film na 7
Azawakh

skąd w ogóle tak daleko posunięty osąd że to niby xeno? może poza niewielkimi podobieństwami do facehuggera

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
shamar

Haha, no no, teraz będziecie pewnie pociskać mi kity, że obejrzałem najbrutalniejszą i jedyną klimatyczną scenę filmu co? Takie pierdoły to se możesz wsadzić trollu. Twój intelekt jest na poziomie kupy.

shamar

Ta scena jest wg ciebie lajtowa? Poje bało cię przygłupie?

shamar

Ty się polałeś w majty jak zobaczyłeś dzisiaj swoje odbicie w lustrze.

shamar

A ja na twoją starą się zesrałem.

shamar

Miliard. Jestem Bogiem.

ocenił(a) film na 5
0wner2

a tak wogule to gdzie jest scenka narodzin proto aliena :) ?

ocenił(a) film na 6
0wner2

Hej też nie oglądałem Prometeusza ale muszę stwierdzić że film na pewno jest klapo ponieważ reżyser wypalił się już na Alienie , też tak jak Ty obejrzałem ale nie końcówkę tylko początek i jak zobaczyłem jak się Papa Smerf rozrósł to ze śmiechu zwijałem się nieźle .
Po prostu film musi być słaby i taki jest trzeba się z tym pogodzić , a prawdziwy widz który zna poczynania RS wie to bez obejrzenia.

0wner2

Rzeczywiście, czuć klimat prawdziwego sf w tej scenie, przede wszystkim "science" w kwestii wielkości aliena w stosunku do ciała tego troglodyty. Chestburstery zawsze były troszkę przegięte w tej kwestii, ale w Prometeuszu doprowadzili to do absurdu.

StreetSamurai

Teraz ty padalcu się dołączasz i będziesz pociskał te same kity co reszta? Wyszedł odpowiedni Alien, bo SJ był większy od człowieka o wiele, poza tym one rosły w ciągu kilku sekund.

0wner2

:D Self-owned znowu wbił sobie kolejny poziom debila :D A już te "kilka sekund" to normalnie jak krank 3 :D Odpowiedź pryszczersa owneda na stwierdzenie "w stosunku do..." - alien był większy, bo troglodyta był większy :D Wiem, że zaraz będziesz prężył swojego malutkiego e-peniska, ale wiedz jedno - wielu ludzi ma tu z ciebie niezły zlew :D W sumie to nie przestawaj :D

StreetSamurai

Skończ leczyć kompleksy na punkcie małego fiuta frajerzyno i obejrzyj se na YT tą scenę jeszcze raz. Co za ciota. Chyba logiczne, że Alien będzie większy, skoro troglodyta był większy?

0wner2

Wielkość aliena W STOSUNKU do wielkości ciała troglodyty :D Wytłuszczyłem ci, powtarzaną już kilka razy, kluczową kwestię, debilku, żebyś wreszcie pojął :D Ciekawe, gdzie ten alien się mieścił w ciele łysego przed urodzinkami, ani chybi naprawdę rósł "w ciągu kilku sekund" :D Ciekawym wielce, gdzie on mu tam siedział, z tą wielką głową i całą resztą, skoro leżący łysy nawet wzdętego brzucha nie miał :D

StreetSamurai

A nie zauważyłeś padalcu w jakiej pozie z tego brzucha wypadł? Alien też w ciągu kilku/kilkunastu minut z 10-centymetrowego gówna zamienił się w 2-metrowego potwora, tak więc skończ się kompromitować.

0wner2

Zauważyłem, że najpierw na wysokości mostka pojawiła się wielka, szpiczasta głowa aliena, która przebiła ciało i poziomym ruchem rozpruła je do pasa - co oznacza, że alien PRZESUWAŁ SIĘ W DÓŁ W CIELE ŁYSEGO, po czym wypadł z jego ciała w pozycji, z której by wynikało, że się jeszcze w ciele łysego OBRÓCIŁ. Jako że na bank tego nie pojmiesz, zapryszczony krankersie, wyjaśniam - głowa aliena była najpierw na górze ciała, po czym przesunęła się w dół jego ciała i obróciła tak, że teraz tył aliena znalazł się w górze ciała łysego. I w takiej pozycji alien wypadł z brzucha. Ty to zauważyłeś, self-ownedku?

StreetSamurai

Tak i nie widzę pedale w tym nic dziwnego. SJ ma po prostu cholernie elastyczny brzuch. Weź ku*wa zamknij mordę, po takich bzdur się nie da czytać, to jest film Sci-Fi ty tępa pało, a one mają to do siebie, że w ciągu sekundy mogę ci podać pierwszy lepszy argument jaki mi przyjdzie na myśl, który bez problemu zmiażdży twoją idiotyczną teorię nad którą myślałeś godzinę.

0wner2

Ojej, bicepsik ci pęknie od pompowania e-penisiczka :D I więcej pizzy na twarzy ci wyskoczy, pryszczersie :D
Nie krępuj się, podawaj ten argument miażdżące moje zarzuty, śmiało. No chyba że to ten o elastycznym brzuchu :D Śmiejemy się, jest fajnie :D

StreetSamurai

Oczywiście, że to ten o elastycznym brzuchu. Jesteś aż tak głupi, czy tylko udajesz? Z kim ja gadam, Boże..

0wner2

Ze sobą samym w jaskini na bank za dużo :D To prawda, że mają zrobić trzeciego kranka, w którym łysy będzie nosił w elastycznym brzuchu pole morficzne i też będzie arcydziełem? :D Kolejny "brązowy" ołtarzyk już ulepiony, czy surowiec dzisiaj był za rzadki, bo spanikowałeś po śmiechowym fragmencie Prometeusza w kijowej jakości? :D

StreetSamurai

Ale z ciebie plebs, dawno nie spotkałem takiego prymitywa. To śmieszne miało być czy jak?

0wner2

Jako że siłą rzeczy każdy mierzy innych swoją miarą, to bycie nazwanym przez takiego stwora jak ty "plebsem" jest w gruncie rzeczy komplementem dla każdego normalnego, inteligentnego człowieka. Dziękuję. Nawet, jeśli znów nie będziesz wiedział, o co chodzi :D

StreetSamurai

Wątpię by nazwanie kogoś plebsem byłoby komplementem w jakichkolwiek okolicznościach świrze.

0wner2

Nie wątpię :D

0wner2

Po co oglądałeś skoro twierdzisz że jesteś jasnowidzem?

Totalny przygłup z ciebie, po raz trzeci to potwierdzasz.

Supernaturall

Bo lubię oglądać dobre filmy.

0wner2

Ale to nie jest dobry film,przeciętniak jeżeli chodzi o kino sf i porażka jeżeli chodzi o nazwisko Scott

Supernaturall

To jest dobry film,arcydzieło jeżeli chodzi o kino sf i sukces jeżeli chodzi o nazwisko Scott

0wner2

Dupa z ciebie nie jasnowidz...

Supernaturall

Tak to sobie tłumacz.

0wner2

Tobie to tłumaczę bo nie dociera pod kopułę że film jest do bani.

Dr.Shaw z rozprutym a potem zszytym "zszywaczami" brzuchem zachowuje się jakby jej drzazga pod paznokieć weszła,zero realizmu.

Supernaturall

To jest film tępa strzało, niech to wreszcie do ciebie dotrze przygłupie.

0wner2

Takie błędy/bzdety to mozna wciskać w filmach klasy "B" a nie w produkcji która ma być ambitnym kinem SF.Idąc tym tropem to najlepiej olać cały scenariusz,nawrzucać bzdur niech się gamonie cieszą bo to film spod ręki mistrza Scotta...

Supernaturall

To nie żadne bzdety, udowodnij, że to niemożliwe.

ocenił(a) film na 5
Supernaturall

To jest Film Sci-fi nic nie musi tam być wyjaśnione może to specjalny materiał którzy wtapia się w skórę po czasie jak nici które używa się do zszywania ran po operacjach troszkę wyobraźni,przecież ta maszyna operacyjna nie używała spinacza na zwykłe spinki czepiasz się i to strasznie.. tak samo jak słyszałem już wiele razy że debilna jest scena gdy Milburn czy jak on tam się nazywał próbuje dotknąć obcy organizm,to tak samo można powiedzieć jak w 1 Obcym Kane pcha głowe do otwierającego się jaja i jeszcze je dotyka głupie prawda tylko ciekawe czemu wszyscy ci mądrzy hejterzy nie wymieniają takich błędów.

Joleke22

No właśnie to jest najbardziej żenujące i dlatego ciągle tu pisze, bo skoro ci idioci za takie bzdury nie mające żadnego znaczenia na odbiór filmu, które można uzasadnić w ciągu sekundy logicznego myślenia, wymieniają jako największe minusy to ja tak samo będę sobie pisał, że daje 10/10 bez oglądania i wyzywał każdego kto się nie zgodzi. To jest mniej więcej ten sam poziom umysłowego dna, szkoda, że te patafiany tego nie widzą. Dlaczego w przypadku tego filmu nie ma żadnej dyskusji na temat efektów, muzyki, scen które zrobił największe wrażenie itd? Tylko banda popie*dolonych haterów wymienia pseudo idiotyzmy z filmu i próbuje udawać, że takich idiotyzmów nie ma w każdym innym filmie, a bez takich idiotyzmów żadnego filmu by nie było. I nie pisze tu o gniotach klasy B tylko o poprzednich filmach Scotta.

0wner2

Jedna sekunda logicznego myslenie to może kiedyś cie się przytrafiła,jedyne co robisz na tym forum to fikasz kozły przed monitorem,wyzywasz,pleciesz głupoty o jasnowidzeniu i wypowiadzasz się o filmie bez jego oglądania

Generalnie żalll

Supernaturall

A ty używasz w każdym poście słowa żal, a tylko dzieci z gimnazjum to robią, a zdanie dziecka z gimnazjum nie jest brane pod uwagę przeze mnie.

0wner2

W prawie każdym poście bo to słowo najlepiej oddaje poziom tego filmu

tak więc specjalnie dla ciebie żalll

Joleke22

Ta maszyna nazywa się stapler a te zszywki to wchłanialne nici chirurgiczne. Do tego nie trzeba wyobraźni tylko odrobiny zainteresowania i wiedzy, bo na takim sprzęcie już w czasach obecnych się pracuje. To akurat żadne fiction tylko prawdziwe science.