Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

1.Prometeus

Co to ma być – to nie ma nic wspólnego z filmem: Obcy 8 Pasażer Nostromo
Jest to kolejny film w tym roku który został przereklamowany
- SkyLine
- Iron Sky
-BattleShips : Bitwa o Ziemie
Jak zwykle zawiodłem się po zwiastunach , miały to być spektakularne filmy , a
wyszło jak zwykle – dno
Filmy fantastyczne umarły w 2012r ,całe szczęście że obejrzałem te filmy w
Internecie , niż miałbym wydać kasę w kinie na takie badziewie

użytkownik usunięty
xl888

Naukowcy zmieniają się w zombie, głowa z brzydką gębą obcego eksploduje, Shaw rodzi kalmara, obiekty pełne są niebezpiecznej broni biologicznej, statek obcych ustawiony na ziemię, dziwne hologramy z obcymi, malowidła na ścianach i ogólnie wrogo wyglądające wnętrza zabudowań a oni pod koniec filmu lecą sobie radośnie w podskokach żeby zobaczyć SJ i otrzymać odpowiedzi na wszystkie pytania, mimo wszystko do końca wierzą że kosmici mogą być pozytywnie nastawieni! Wyraz twarzy Davida gdy SJ dotyka jego głowy ha ha ha. A tu nagle przykra niespodzianka i Shaw jedzie tekstem w rodzaju "wszyscy byliśmy w błędzie"! To jak chodzić po polu minowym i nagle dziwić się że urwało nogę. Tak się wkurzyłem na tego gniota że obniżę ocenę z 6/10 na 3/10.

ocenił(a) film na 5
xl888

Chłopie błądzisz

bajla1987

Najlepsze, że fani tego filmu taki hype sobie rozkrecili przed jego obejrzeniem, że teraz kazdy user ktoremu "Prometeusz" sie nie podobal, to "debil", "wieśniak", "malkontent", lub "po prostu nie zrozumiał filmu, pedał". :|

ManBehindTheMist

Masz racje "ManBehindTheMist". Na filmwebie to standard... nie mozna wyrazic swojego zdania o danym filmie bo zaraz ktos zaczyna kogos obrazac. Kazdy ma inny gust. Przypominam tez ze mamy demokracje i kazdy ma prawo do wypowiedzi. Tym bardziej na forum. Co jakis czas pojawiaja sie nowi uzytkownicy a chwile pozniej usuwaja konta bo maja dosc tej nagonki... portal traci na wiarygodnosci...

MrBaggins

Portal traci na wiarygodności przez takich debili, którzy dają 3/10 Prometeuszowi.

0wner2

Masz jakis problem z tym ze dalem filmowi po obejrzeniu go 3/10? Na wiecej nie zasluguje i nic Ci do tego. Filmu nie widziales wiec z laski swojej ucisz sie bo tego typu komentarze sa zenujace. Nic nie wnosisz do dyskusji - tym bardziej ze nikt Cie nie prosil o zabieranie glosu - a tylko pokazujesz jak ograniczony jestes. Poza tym sam siebie okreslasz mianem debila bo ktos kto ocenia film zanim go obejrzy i broni go twierdzac na kazdym temacie ze jest arcydzielem jest niestety debilem. Moje zdanie, moja ocena, moja sprawa a Ciebie nikt o zdanie nie prosil. Zalatuje od Ciebie trollem wiec nie licz na dalsza dyskusje.

MrBaggins

Mam taki problem, że Prometeusz za efekty, zdjęcia, muzykę czy aktorstwo (to można ocenić już po zwiastunach) zasługuje minimum na 6.

0wner2

Jesli potrafisz wystawic note filmowi po obejrzeniu zaledwie zwiastunu to tylko potwierdzasz to co napisalem w moim poprzednim poscie... tak zachowuja sie chorzy ludzi. Nie ma sensu zebys szedl do kina bo przeciez juz wszystko wiesz nie? heh... stary posluchaj siebie...

użytkownik usunięty
MrBaggins

Dajesz się wkręcać:)
Chyba znalazłem kolejny absurd w tym filmie. Jesteś kapitanem super drogiego statku i budzisz się po dwóch latach hibernacji i co robisz najpierw, sprawdzasz sprawność urządzeń? stan zdrowia załogi? interesuje cię "gdzie my w ogóle u diabła jesteśmy i po co?" Nie! Postanowiłeś z cygarem w ustach ubrać świąteczną choinkę. ha ha ha ha...

"Postanowiłeś z cygarem w ustach ubrać świąteczną choinkę. ha ha ha ha... "

Tak robi prawdziwy kozak. Widać Scott oddaje hołd starym filmom i bardzo dobrze. Wy gówniarze tego klimatu nie zrozumiecie.

użytkownik usunięty
0wner2

Tak, pewnie Prometeusz to hołd wszystkim starym kiczowatym produkcjom klasy B. Tak bardzo że sam staje się jedną z nich.
Android w czasie lotu się nudzi i chyba specjalnie tylko dla niego wybudowano małe centrum rozrywki, bo reszta ludzkiej załogi przez cały lot smacznie sobie śpi a po przebudzeniu mają ciekawsze zajęcia od grania w kosza:)
Nikogo nie dziwi że android unika konkretnych odpowiedzi na postawione pytania i trzeba go wołać kilka razy żeby wykonał polecenie. Widocznie jest to android z filmów klasy B:)
Android na pytanie "dlaczego ludzie mnie stworzyli?" zamiast odpowiedzi "stworzyliśmy cię abyś nam służył pomocą", to android otrzymał odpowiedz - "bo mamy taką możliwość". Zapomniano tutaj że niemal wszystko co robimy wynika z naszych egoistycznych pobudek a nie tylko dlatego że tak możemy. Gdyby Bóg był takim samym egoistą jak my to wszyscy byśmy byli androidami jak David wykonującymi tylko jego polecenia. Oczywiście dziwaczna filozofia tego filmu mówi coś zupełnie innego.

"dlaczego ludzie mnie stworzyli?
"bo mamy taką możliwość"

Widziałem scenę z tym dialogiem w klipie. To jeden z najlepszych i najmocniejszych dialogów jaki słyszałem w filmie od wielu lat.

użytkownik usunięty
0wner2

Brzmi mocno ale jest jednocześnie strasznie głupie. Owner2 a ty dlaczego spędzasz tu tyle czasu pisząc swoje komentarze? Robisz to tylko dlatego że możesz? A może wynika to z jakichś twoich egoistycznych pobudek? Może lubisz siać zamęt na forach, powodować u ludzi irytację, bawi cię to, czujesz się mądrzejszy i bardziej przebiegły od innych a być może musisz sobie i innym wciąż udowadniać że to właśnie TY masz rację, że znasz się na jakiejś dziedzinie lepiej od innych. Przecież nie traciłbyś tyle czasu na siedzeniu przed komputerem tylko dlatego że możesz, dla Ciebie, dla nas wszystkich, najważniejsze są jakieś konkretne korzyści z tego płynące.

Po prostu uwielbiam was denerwować swoimi prowokacjami tak jak wy denerwujecie mnie swoją ignorancją i debilizmem. Od czasu do czasu ktoś tu napisze taką perełkę, że mam potem humor poprawiony na kilka najbliższych dni. Wolę by ludzie zwracali uwagę na moje prowokacje niż na wasze idiotyczne komentarze, które mogą kogoś odstraszyć od obejrzenia bardzo dobrego filmu (mówię ogólnie, nie tylko o Prometeuszu). Przyjmuję cierpienie kolego i wbrew pozorom robię tu najwięcej dobrego. Wy obrażacie filmy i godzicie w moje poczucie estetyki swoimi grubiańskimi postami, więc ja obrażam was. I będę to robił dopóty, dopóki nie dostanę bana. A jak dostanę to zrobię konto 0wner3 i będę robił to dalej, w każdej wolnej chwili. Ostatni tydzień przesiaduję tu długo z powodu kontuzji nogi, przez którą mogłem tylko leżeć na łóżku lub siedzieć przy kompie, więc całymi dniami oglądałem filmy, grałem, lub pisałem na fw. Na czytanie książek trochę zbyt gorąco się zrobiło i nie można się skupić. Na szczęście już mi się polepsza i jestem w stanie chodzić, więc w najbliższym czasie nie spodziewajcie się mnie zbyt często. Nie robię tego bo mogę. Robię to byście dostali białej gorączki tak jak ten SJ na końcu i byście chodzili wku*wieni cały dzień, bo należy się wam za szerzenie głupoty i mieszanie w głowach mądrym ludziom. Teraz znasz już moje motywacje, mam nadzieje, że cię satysfakcjonuje ta odpowiedź.

użytkownik usunięty
0wner2

Jesteś jak alieno kobra z Prometeusza. Syczysz ale i tak wszyscy chcą ciebie głaskać:)

Dlatego tak was kąsam.

Hej :) nie daje, po prostu zenujace sa jego wypowiedzi i daje innym do zrozumienia zeby nie wchodzili z nim w dyskusje. Pozdro

ManBehindTheMist

No bo tak w istocie jest. Każdy któremu Prometeusz się nie spodobał musiał go nie zrozumieć, nie ma innej możliwości. Tzn. jest, że ten ktoś to idiota lub prowokator.

użytkownik usunięty
0wner2

twoja głupota jest tak rażąca, że aż zadałem sobie trud i wszedłem na twój profil (choć tego żałuje, bo to najgorzej poświęcona minuta mojego życia). To co na nim zobaczyłem przerosło moje wszelkie oczekiwania. Z pewnością masz jakiś problem ze sobą chłopczyku. Kto normalny robi sobie jakieś listy użytkowników `których zmasakrował`, co ci się dziecko stało. rodzice cię krzywdzili? rówieśnicy w szkole cie bili? a może dzieci z podwórka? z pewnością jest jakieś traumatyczne przeżycie z twojego życia, które tak cię wykoślawiło. na pocieszenie powiem ci, że takie rzeczy są do wyleczenia. jesteś prawdopodobnie najgłupszym, najbardziej prostackim userem, jakiego w życiu spotkałem.

użytkownik usunięty
0wner2

oczywiście jest jeszcze taka możliwość, że to wszystko jest trolling, zwykłe prowokacje. jeśli tak, to musisz mieć wyjątkowo nudne życie by przesiadywać na FW i prowokować. co z tym potem robisz, masturbujesz się przy tym czy jak?

Debilu, to chyba logiczne że to wszystko to trolling i prowokacje, jakim młotem trzeba być, by mieć jakiekolwiek wątpliwości? Skąd pomysł, że ciągle przesiaduje na fw? Zrobienie takiej listy zajmuje 2 minuty, odpisanie na jakiegoś posta 20 sekund. To ma być długo? Raz na jakiś czas wejdę tu sobie, walnę 20 komentarzy by was jeszcze bardziej podku*wić, a potem czekam i dostaję niekiedy tak zajebiście prostackie, prymitywne ale i zarazem śmieszne komentarze, że humor na cały dzień poprawiony, wszakże nie ma nic bardziej zabawnego, niż ludzie robiący z siebie idiotów.

użytkownik usunięty
0wner2

w takim razie szczerze współczuję. musisz mieć bardzo smutne i nudne życie, skoro jedyną rozrywką jest robienie z siebie idioty w internecie

Ciekawe skąd wnioskujesz iż jest to jedyna rozrywka? Jest to jedna z dziesiątek, jeśli nie setek rozrywek, na które mogę sobie pozwolić.

użytkownik usunięty
0wner2

nie wiem, może masz ich setki, nie interesuje mnie to. twój trolling jest jednak z pewnością owocem jakiegoś zaburzenia, którego przyczyn można się tylko domyślać, nie wiem. kompleksy, niedowartościowanie, poczucie krzywdy?

ocenił(a) film na 7
xl888

Prometeusz to przeciętny film, nic specjalnego, a osobom które szukają w nim ukrytego sensu typu czy jesteśmy sami we wszechświecie i kto nas stworzył życzę powodzenia. W filmie o nazistach z księżyca też można dopatrywać się ukrytego przesłania ...

ocenił(a) film na 8
michal_swiatkowski

Film o nazistach przynajmniej mnie rozbawił :D
A po Prometeuszu nie spodziewam się czegoś nadzwyczajnego bo i krytycy liczyli na więcej. Jak zwykle wszystko psuje reklama... za dużo reklamy=za duże oczekiwania... a potem klapa.

michal_swiatkowski

"osobom które szukają w nim ukrytego sensu typu czy jesteśmy sami we wszechświecie i kto nas stworzył życzę powodzenia"

Ten film powstał głównie po to, by odpowiedzieć na te pytania. Albo chociaż dać wskazówkę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
shamar

Ano, to też, w tym przypadku się z tobą zgodzę.

ocenił(a) film na 5
xl888

Po co mamy przejmować się zdaniem kogoś kto myli Fantastyke z Sci-fi ?

użytkownik usunięty
Joleke22

nie pouczaj gdy sam nie rozumiesz tematu
"Fantastyka – dziedzina literatury (a także filmu i innych dziedzin sztuki i kultury). Polega ona na kreowaniu istot, które są wytworem wyobraźni, części świata lub całej rzeczywistości zupełnie odmiennej od tej, którą znamy z życia." SF jest fantastyką. Fantastyką jest też fantasy (i pewnie ją miałeś na myśli) oraz horror. Fantastyka naukowa to inaczej Science Fiction, także nie wiem o co ci chodzi.

ocenił(a) film na 8
xl888

Ma CHOLERNIE dużo wspólnego z 'Obcy - 8my pasażer Nostromo'.

Żałosny troll z ciebie, a jeszcze żałośniejsi ludzie, którzy z tobą rozmawiają i podbijają takie g*wniane, trollowe tematy, założone przez niewyżytych gimnazjalistów...

Asketel

Zgadzam się w pełni.