PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

http://trailers.apple.com/trailers/fox/prometheus/

Pavolov

To jest zapowiedź zwiastuna, który już w czwartek zadebiutuje w sieci. Ale i tutaj jest kilka ciekawych scen.

ocenił(a) film na 10
szimin

ale w końcu sie coś ruszyło.. bo nie bylo nic,żadnej oficjalnej zapowiedzi

Pavolov

wielkie dzieki a jest to na innych stronach bo w firefoksie nie moge obejrzec

lewandowski09

no jasne na coomingsoon atu sa tez zdjecia panowie klimat!!!!!!!! http://www.avpgalaxy.net/gallery/thumbnails.php?album=291

ocenił(a) film na 10
lewandowski09

za 3 dni pełny oficjalny trailer. , ale zapowiada sie naprawde dobry film.

Pavolov

mysle ze scott nie zawiedzie obejrzyj zdjecia na avp galaxy przedostatnie czy mi sie wydaje czy mu sie twarz topi od kwasu

ocenił(a) film na 8
lewandowski09

To jest najlepsze zdjęcie jakie w życiu widziałem :D:D:D Chyba nie będzie PG-13! No tak mi się wydaje... z takimi scenami ? Nie ma mowy!
Scott to geniusz! Tyle lat czekałem na Sci-Fi godne oceny 10 na FB. Mam nadzieję, że się nie zawiodę...

ocenił(a) film na 7
davidstar

Ja tak samo, tyle nerwów zmarnowanych na dziecinnych AVP i wraca porządny horror S-F pełną gębą!!

ocenił(a) film na 8
Popjular Kaotist

Niech mi zjeżdżają z tym AvP matoły Kuuuuuuuuuuuuuuuuuurna już nie mogę się doczeka! :)

ocenił(a) film na 8
Pavolov

http://media.filmz.ru/apple/prometheus-countdown-intwodays_h1080p.mov
trochę inna "zajawka zwiastunu", więcej materiału z filmu.

ocenił(a) film na 7
Pavolov

Nareszcie się ruszyło!!! :D
Już jest genialnie. Nadal się boję o fabułę i tą głowę, ale nastrój, scenografie to esencja pierwszej części! Nie żadna śmieszna próba odtworzenia klimatu jak w przypadku "Predators", tylko autentyczne wskrzeszenie najlepszych elementów w najlepszej formie! Mogą temu nawet przyznać PG-13.5 i wyświetlać w 15D - byleby film zachował ten klimat to mi już wystarczy do dobrego seansu!

Dzięki za info i link! :)

ocenił(a) film na 6
Pavolov

no i tutaj :
http://www.youtube.com/watch?v=OBvSdNcRowU&feature=player_embedded
z dodatkowymi scenami

Pavolov

Pytanie: Do czego oni strzelają, skoro w filmie ma nie być znanych postaci Alienów?

ocenił(a) film na 7
Kazioo

Było na końcu widać, ze 'coś' się pojawi... tylko, że to nie bedzie Xenomorph. Niemniej nie chcę przed premierą zupełnie wiedzieć z czym przyjdzie się im zmierzyć. Niech to nie wycieknie, a będzie super.

ocenił(a) film na 10
Charism

Pierwsze miejsce z najnowszymi informacjami o filmie, niestety ale jest to facebook :) > http://www.facebook.com/Prometheus

ocenił(a) film na 7
Charism

@Kazioo: "Pytanie: Do czego oni strzelają, skoro w filmie ma nie być znanych postaci Alienów?"
Zapewne do nieznanych postaci Alienów. xD

Mniejsza o to, czy to będzie jakiś sześcionożny ksenomorf, czy może space jockey we własnej osobie. Ważne że coś tam jest i jest to groźne.

Po trailerze będzie trzeba się wstrzymać do czerwca z czytaniem wszelkich newsów na temat.

Khaosth

a jednak to derelict sie przewraca to chyba ta sama planeta co w 1 ale moge sie mylic

ocenił(a) film na 7
Khaosth

Zgadzam się z ostatnim zdaniem. W zalewie innym megaprodukcji powinno się nawet udać. Tylko jak budować Hypea nic o tym filmie nie słysząc...? : P

ocenił(a) film na 7
Charism

A po co dodatkowy hype nam tutaj zgromadzonym? Większość z nas jest już aż nadto podjarana tym filmem. Teraz producenci będą hype'ować całą resztę świata. Pytanie - jak silną wolą się wykażemy, żeby ten cały marketing omijać. :)

ocenił(a) film na 5
Kazioo

W filmie niebedzie Xeno

Joleke22

Co ty pieprzysz człowieku. Gdzie takie głupoty żeś wyczytał? Od dawna wiadomo, że w filmie wystąpią Xeno.

ocenił(a) film na 10
The_Fallen

Jak mozna zrobić film o obcym bez obcego? heh.. To juz by jaja były:)
no chyba że same SJ biegają i zabijają ludzi:D

Pavolov

Tyle że to nie jest do końca film o obcym. Scott już to wyjaśniał.

Joleke22

W wywiadzie przeprowadzonym z reżyserem, zadano mu pytanie WPROST, czy zobaczymy znanego wszystkim i uwielbianego obcego - odpowiedział jednoznacznie, że NIE!
Scott mówił, że przez długi czas zastanawiał się dlaczego nikt nie pytał kim jest tajemniczy pilot z wraku statku z pierwszego Aliena, ale on widział w tym materiał na odrębny scenariusz...i ... o tym właśnie jest PROMETHEUS.

pumpalik

Nikt nie pytał bo wszyscy wiemy, że to Space Jockey. Nigdzie także nie powiedział, że nie zobaczymy tu obcego. Ogarnij się.

The_Fallen

Nie wydaje mi się, że WSZYSCY wiedzą. Niektórzy nakręcają się jednak na obcego pod innym tytułem. Myślą, że to tylko taki zgryw reżysera, a w filmie zobaczymy Alieny. Bardzo dobrze, że ich nie będzie! Dla mnie osobiście stwór zwany Space Jockey jest bardziej przerażający niż sam Alien. Po co mi kolejne ganianko-skradanki po korytarzach z obcymi? To juz było! Niech pokażą coś nowego i zaskakującego.

ocenił(a) film na 5
pumpalik

No wiesz nieobraziłbym sie gdyby reżyser dał nam godny film w roli głownej z Xeno ,lecz w dzisiejszych czaszach nierobi sie dobrych filmów tylko takie które jak najwiecej zarobią wiec wole całkiem nowe dzieło w klimatach Ósmego pasażera i jak narazie widze ze znajde to w Prometeuszu

ocenił(a) film na 8
pumpalik

Tam będzie Alien tylko inny niż do tej pory. Tak mi się wydaje no i logika na to wskazuje, że coś tam musi być.
Ps. Czujecie bluesa? :D Dwa całkiem nowe potworki :) bo już Alien i Predator przejadły się. Jedyne co ostatnio wymyślili dobrego to te krewetki z D9 a tak jedno i to samo w kółko.

ocenił(a) film na 7
davidstar

Jeśli chodzi o wygląd stwora, to ja bym jeszcze wyróżnił Samaela z "Hellboy", pterodaktyle i majestatyczną kreaturę z "Mgły" Darabonta i Krakena ze "Starcia tytanów", chociaż dwa ostatnie nie narozbrajały zbyt wiele (we "Mgle" celowy zamysł, w "Starciu .." po prostu go zmarnowano).

Trochę nie wierzę by z tego seria powstała, ale zobaczymy. Wszystko przed nami. :)

ocenił(a) film na 8
Khaosth

Przydałyby się wreszcie stwory, które oprócz tego, że dobrze wyglądają to jeszcze budzą grozę. Coś właśnie na miarę Aliena. Pamiętam, że jak byłem małym gnojem i po obejrzeniu Alien^3 skasowałem ten film z VHS , ze strachu(mimo że widziałem wcześniej 1 i 2) , nie mogłem tego oglądać przez jakiś czas. Wtedy przedstawili Obcego idealnie. Przydałoby się tym 13-letnim szczylom trochę atrakcji :)
Serii raczej nie będzie, Scott się starzeje...kolejna część łowcy Androidów no i ekranizacja Wiecznej wojny, a czas ucieka nieubłaganie ... wątpię czy w najbliższych latach usłyszymy o Alienie. Cameron mógłby się zabrać za to, ale jak wiemy siedzi w Avatarze i to przynajmniej do 2015 roku... może Fincher albo np Nolan świeża krew :) Nikt inny niech sie nie waży za to zabierać, a zwłaszcza ci kretyni od AvP.

użytkownik usunięty
davidstar

Spielberg ze scenariuszem napisanym przez Tarantino to mogło by być coś !
Co do Nolana to bardzo bym chciał zobaczyć co on by zrobił z obcym.

ocenił(a) film na 8

Z Tarantino to o R-kę nie musielibyśmy się martwić :) No zobaczymy co się wydarzy. Po teaserach widać, że szykuje się hit no ale ile zajebistych trailerów już widzieliśmy, a kończyło się potem na rozczarowaniu. Jeśli jednak Prometeusz okaże się sukcesem to pejsate zrobią wszystko żeby się odkuć. Po cichu liczę, że nie będzie kontynuacji i ten film zostanie perełką w swoim gatunku na kolejne 15 -20 lat za nim jakiś kretyn znowu wpadnie na pomysł, żeby zrobić z ikony shit AvP.

ocenił(a) film na 7
Kazioo

Możliwe że pojawi się alien ale w pierwotnej wersji, kto wie.

ocenił(a) film na 10
Popjular Kaotist

Co kolwiek to będzie, ma byc brzydkie złe i zabijać ludzi :)

Pavolov

xeno bedzie nie martwcie sie o to sam scott ze smiechem mowil w wywiadzie ze go nie bedzie bo pracuje w disneylandzie ja jestem ciekawy jak bedzie wygladal sj bo skoro to co widzielismy w 1 to podobno kombinezon to co jest w srodku moze to co jest w urnach

ocenił(a) film na 7
lewandowski09

Mówił chyba o tym z serii aliens, może będą jak pisałem- pierwotne xenomorphy, te który odnaleźli space jockeye.