Snucie teorii że ludzkość stworzona jest przez obcą odległą cywilizacje to dla mnie istna
propaganda. Wmawianie ludziom takich bzdur jest teraz zjawiskiem nagminnym. Filmów o tej
tematyce jest coraz więcej. Rozumiem że technika poszła do przodu itd ale dla mnie jest to za
bardzo "przybajerowany " film który tylko tym aspektem może się obronić ale chyba nie do końca
mu to wychodzi. Bardzo przeciętna produkcja sromotnie przegrywająca z klasykiem gatunku
"Obcego". Ostatnio coraz więcej padaki powstaje dla zarobienia tylko kasy niestety :(
Dla mnie jedyna propaganda są te brednie głoszone przez Kościół Katolicki. I poczytaj pajacu w słowniku co to jest propaganda a później się udzielaj. I wyjaśnij mi co oznacza ten twój bełkot cyt: "Ostatnio coraz więcej padaki powstaje dla zarobienia tylko kasy niestety"
A co z kościołem prawosławnym, protestanckim, muzułmanami ? Oni wszyscy także wyznają kreacjonizm. Czy ich brednie to nie propaganda ? Dlaczego ich pominąłeś. Zrobiłeś to umyślnie ? Dlaczego jesteś niekonsekwentny ? To spychanie na margines ich obraża. Dyskryminujesz ich a to ni przystoi ani ateiście ani poganinowi.
Ale w krajach gdzie są te kościoły "Prometeusz" w rankingach ma wysokie noty bo film im sie podobał. A tu ludzie są oburzeni bo fil jest niezgodny z Biblią nieuku.
Potrafisz coś poza obrażaniem tych którzy mają inne zdanie niż ty ? Dlaczego nie szanujesz innych ? Co z ciebie za człowiek ? Jeżeli ktoś cię skrzywdził to z NIM wyrównuj rachunki a nie wyżywaj się na forach internetowych. I skąd wiesz jakie ten film ma notowania np. na Białorusi, w Meksyku, Iranie, Nigerii czy Indonezji. A w ogóle to Polska nie jest jedynym krajem katolickim na świecie jak wynika z twojej wypowiedzi. Cytuję" a TU ludzie są oburzeni". Włącz myślenie i odetnij pępowinę nienawiści i indoktrynacji. To wszystkim wyjdzie na dobre.
To dlaczego wy nie szanujecie ludzi o innym zdaniu niż wy. Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia. Dobry uczynek to jest jak Kali komuś ukraść krowy a zły uczynek to jest jak ktoś Kalemu ukraść krowy. Ja stwierdzam tylko fakt. Jak do tej pory to persony twego poroju wywołały I wojne filmwebową. Jak do tej pory pępowine nienawiści i indoktrynacji maja przypięta mieszkańcy tego kraju.
Nie ma chyba sensu przeciągać tej dyskusji. Trudno i szkoda.Na szczęście widać czarno na białym który z nas dwóch którego obrzucał inwektywami. Próbujesz mi tez wmówić coś czego jak każdy może przeczytać nie ma w mojej korespondencji do ciebie. Plujesz żółcią oskarżając o to nie tylko mnie ale i innych internautów. Daj dobry przykład. Zmień sposób traktowania innych, nie oceniaj pochopnie. Dlaczego za każdym razem dążysz do konfliktu i jesteś nie tylko złośliwy ale agresywny. Niczego dobrego z tego nie będzie. Chrystus i Mahomet zaczynali w pojedynkę...
No i nie odpowiadasz na pytania. Tak się nie da rozmawiać. Piszesz że stwierdzasz fakt. Nie wiadomo do czego to przypiąć bo pytań było kilka. Coś chyba jest nie tak...
A tak nawiasem to patrząc na polskie fora internetowe to reprezentuję jedno wielkie dno. Polacy w związku ze swoim bezrobociem są cholernie aktywni w necie, a to że sa sfrustrowani to przejaw "rzucania suchymi sucharami". Najpierw sam zbluzga, potem ktoś mu odda a na końcu płacze.
Panowie Prometeusz to inny film i nie można go porównywać bezpośrednio z Obcym i resztą serii gdy on tylko nawiązuje do niej ale nie jest jej częścią!!! A co do życia tworzonego przez obce cywilizacje to może być w tym sporo racji a przedstawienie samego aktu tworzenia życia zaprezentowane przez Scotta mogło właśnie tak wyglądać bo przecież Bóg nie zrobił nas z niczego a jesteśmy ponoć stworzeni na jego podobieństwo co tłumaczyłoby taki akt prokreacji życia na Ziemi. Poza tym sam kościół katolicki posiada dwa obserwatoria na terenie Watykanu i USA gdzie również trwają poszukiwania życia pozaziemskiego. Na ten temat wypowiadał się również sławny ojciec Pio, który stwierdził, że spotkanie z obcą cywilizacją wcale nie musi być straszne a wręcz przeciwnie może być wspaniałym przeżgciem. Tym samym koledzy poczytajcie i pooglądajcie filmy dokumentalne na ten temat choćby z serii Starożytni kosmici, które Wam gorąco polecam!
Masz rację to jest "propaganda" i to bardzo niebezpieczna dla świata , z wielu powodów jest to wygodne dla USA, jako najlepiej uzbrojonej i najnowocześniejszej armii na Ziemi.
Prezydent USA Ronald Reagan (mason) często mówił o tym jak świat mógłby się zjednoczyć gdyby zaistniało jakieś pozaziemskie zagrożenie dla naszej planety. Na zgromadzeniu ONZ, 21 września 1987 roku, Reagan powiedział: "W naszej obsesji na punkcie antagonizmów w tym momencie, często zapominamy o tym jak wiele łączy całą ludzkość. Być może potrzebne nam jest jakieś zewnętrzne zagrożenie które mogłoby nam o tym przypomnieć. Czasami myślę nad tym jak szybko nasze rozbieżności mogłyby zniknąć, gdybyśmy zostali postawieni przed zagrożeniem ze strony obcych z innego świata".
Plan ten o nazwie “Projekt Panika” wykorzysta zaawansowaną technologię do stworzenia optycznej iluzji inwazji UFO. To da wymówkę rządom i ONZ do ogłoszenie międzynarodowego stanu wyjątkowego i wszystkie te uprawnienia i ustawy nadzwyczajne zostaną aktywowane. The Biggest Secret”
Prawie każdy film i serial TV który widziałeś, a którego tematyką byli obcy lub księżyc, wyszedł spod ręki masońskich reżyserów! Wszystko to zostało stworzone przez członków masonerii: Bliskie spotkania III stopnia, ET, Alieny 1-4, Dzień Niepodległości, 2001: Odyseja kosmiczna, Gwiezdne Wojny, Star Trek, Faceci w czerni, Z Ziemi na księżyc, Apollo 13, Wojna światów i Archiwum X.
Gene Roddenberry (Star Trek), Star Wars (George Lucas), E.T (Spielberg), Alien (Scott,Cameron) itd. - masoneria ;))
Rockefellerowie wspierali finansowo Ericka Von Danikena (którego przyłapano na fałszowaniu “artefaktów”) i wielu innych wczesnych UFOlogów i teoretyków “antycznych astronautów”. Jak myślisz? Dlaczego to robili? Pamiętasz plakat z filmu Spielberga ET, gdzie wykorzystuje się znany motyw dotknięcia palców Boga i człowieka z fresku Michała Anioła i zastępuje się go palcem obcego? To jest Psy-op, właśnie "wojna propagandowa"
Budowane sekretne rządowe “czarne projekty”, inteligencji pozaziemskiej, utajnionej technologii energii i systemów napędu wykorzystywane do symulowania działań UFO, takich jak uprowadzenia lub okaleczanie bydła, po to by siać od wczesnych lat strach w społeczeństwie przed możliwym zagrożeniem z kosmosu. Tak jak w filmie Dzień Niepodległości może nastąpić próba militarnego zjednoczenia świata gdzie kosmici będą nowym, galaktycznym "kozłem ofiarnym" (tak jak Żydzi w Trzeciej Rzeszy). Nie dajcie się zwieśc. Poprzez łączenie faktów z fikcją, poprzez symulowanie incydentów z UFO które mogą być dla nas przerażające, realizowany jest plan stworzenia nowego, idealnego wroga spoza naszej planety. “Order Out of Chaos”
To co piszesz to nic w porównaniu z tym co ja odkryłem.
Mówię ci wiesz że czajnik krąży wokół ziemi wierzysz mi????????????? To prawda czajnik krąży, gwiżdże i gotuję wodę!!!!!!! Nie ma dowodów na jego istnienie ale uwierz mi on tam jest. Naukowcy nie są w stanie udowodnić że go nie ma, a więc to znaczy że musi tam być!!!!!!!!!!!!!!
Masz rację to jest "propaganda" i to bardzo niebezpieczna dla świata. Plan ten o nazwie “Projekt Czajnik” wykorzysta zaawansowaną technologię do stworzenia optycznej iluzji wielkiego czajnika. To da wymówkę rządom i ONZ do ogłoszenie międzynarodowego stanu wyjątkowego i wszystkie te uprawnienia i ustawy nadzwyczajne zostaną aktywowane. The Biggest Czajnik”
Nie widzisz tego przecież każdy ma w domu czajnik. To odwieczna propaganda czajnikowców. Ludzie od wieków używają czajników i są przygotowani na wielką inwazję wielkiego czajnika po przez sprzedaż czajników na światową skalę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wypatruj na niebie wielkiego czajnika. Pamiętasz projekt? Czajnik w każdym domu? Jak myślisz? Dlaczego to robili? To jest właśnie "wojna czajnikowa"
Budowane sekretne rządowe “czarne czajniki", inteligencji, utajnionej technologii energii i systemów czajnikowych wykorzystywane do symulowania działań czajnika, takich jak gotowanie wody lub zalewnie herbaty, po to by siać od wczesnych lat strach w społeczeństwie przed możliwym zagrożeniem ze strony czajników. Nie dajcie się zwieśc. Poprzez łączenie faktów z fikcją, poprzez symulowanie incydentów gotowania wody, które mogą być dla nas przerażające, realizowany jest plan stworzenia nowego, idealnego wroga czajnikowca. “Order Out of Czajnik”
Panie Komisarzu sam widziałem! Tam wychodził pies z Murzynem!!! A tak poważnie: nie wspomniałeś o stacji benzynowej i plantacji bananów na ciemnej stronie Księżyca prowadzonej przez Hermana Goeringa. :-))
co za kretyńska teoria...
mówię tu oczywiście o samej teorii nie o autorze postu ;)
zakładając że jest prawdziwa i ich twórcy rzeczywiście ją propagandowali by osiągnąć swój cel to trzeba debili poniżej no nie wiem 50 IQ by w nią uwierzyć, natomiast jeżeli faktycznie są jej wyznawcy a co gorsza grono ich się poszerza to zasługują na swój głupi los bez żalu z mojej strony....
To tylko świadczy, że nie znasz historii, tajnych operacji spec służb, ani nie kumasz drugiej strony medalu polityki ;)) Innymi słowy jesteś osobą dalece niekompetentną, by wyrokować w takich sprawach, Nawet gdybyś miał rację to wielu ludzi nie ma zaufania do władzy i polityki rządów, naturalnym jest więc, że "dmuchają na zimne", każdy człowiek ma prawo do obrony, jeśli np. prawo w danym kraju nie jest przestrzegane, to każdy może chodzić z nożem, a w domu mieć pod ręką piłę spalinową i siekierę, np. w Polsce, bo zabrania ludziom dostępu do broni ;))
nie rozumiem "od połowy"...
"każdy człowiek ma prawo do obrony, jeśli np. prawo w danym kraju nie jest przestrzegane, to każdy może chodzić z nożem, a w domu mieć pod ręką piłę spalinową i siekierę, np. w Polsce, bo zabrania ludziom dostępu do broni ;)) "
------------------------------------
a co do moich kompetencji to nie wyrokowałbym takich pochopnych opinii.....
po pierwsze powyższy twój post mówi o propagandzie a to jak już powiedziałem trzeba być idiotą żeby w nią wierzyć a skoro ktoś wierzy to sam skazuje się na swój los bycia idiotą... jak krzyczą że Elvis żyje to jasno widać kto to powtarza i jest idiotą... jeśli ktoś twierdzi że:
W naszej obsesji na punkcie antagonizmów w tym momencie, często zapominamy o tym jak wiele łączy całą ludzkość. Być może potrzebne nam jest jakieś zewnętrzne zagrożenie które mogłoby nam o tym przypomnieć. Czasami myślę nad tym jak szybko nasze rozbieżności mogłyby zniknąć, gdybyśmy zostali postawieni przed zagrożeniem ze strony obcych z innego świata".
i sądzi że zjednoczy kraj/ludzkość to ma pewny podział na:
1. idiotów którzy przyklasną i skazani są na własny debilizm, a na głupotę niestety lekarstwa nie wynaleziono więc jak już pisałem zasługują na swój los bez żalu z mojej strony bo jak nie ten idiotyzm ich dosięgnie to inny to zrobi co i tak na jedno wychodzi
2. na ludzi którzy myślą.... nie będę tu się rozpisywał bo to nie ma sensu.....
------------------------
a tak na marginesie widzę że strasznie cię kręcą takie tematy ale czy nimi się zajmujesz czy nie i tak nie masz wpływu na głupotę ludzką czy tego chcesz czy nie....... i nic powtarzam nic nie zmieni tego faktu to jest oczywiste jak to że np. ten film niczego nie propaguje a kto widzi jakąkolwiek w nim propagandę jest po prostu słabej wiary, bardzo słabej wiary i pewna "sztuczka" która tutaj została zainicjowana wstrząsnęła słabym człowiekiem wiary gdyż w jego umyśle spowodowała pewne wątpliwości które to przeradzają się w dogmat pewnego zwątpienia co wywołuje u takiej osoby szok "zdrady wiary" i jednocześnie bunt przerażenia - więc automatyczna samozachowawczość nakazuje mu negować film - jak dla mnie są to objawy naprawdę człowieka słabej wiary który w gruncie rzeczy sam się oszukuje że wierzy.....
Każdy ma wątpliwości, i nie chodzi o głupotę ludzką, raczej o dezinformację i błędne przekonania. Niewiedzą ludzką usprawiedliwia się nieodpowiedzialność, za słowa i czyny tychże. Czymże jest więc moja nieodpowiedzialność, wobec młodego pokolenia, które gardzi swoim krajem, tradycjami takimi jak kultura i religia ? Wyciągnąłem już pewne wnioski na temat pewnych ludzi na portalu FW, postępują oni z właściwą im ateistyczną butą, arogancją i agresją wobec religii i wiary. Jak myślisz, czy tak postępują ludzie pewni swej siły i przekonań ?, raczej nie, człowiek pewny swoich racji i siły intelektu nie da się łatwo sprowokować ;)) Religia uczy wybaczać, więc po jaką cholerę czepiacie się religii ? Chcecie być chowani jak psy ? Paleni w krematoriach ? Chcecie małżeństw homoseksualnych ? Brakuje wam egoizmu, kapitalizmu bez reguł, aborcji, chorób wenerycznych, zdrad partnerskich i całego szeregu niemoralności, przeciw której stoi prawo i religia ? Powinniście walczyć na rzecz dekomunizacji w Polsce, wasz cel jest w odwrotnym kierunku. Pozwalacie się zmanipulować na własne życzenie i chełpicie się tym ;)) Otwórz oczy człowieku i zacznij na poważnie traktować i analizować to, co się dzieje wokół ciebie, najpierw jednak musisz zdobyć rzetelne informacje, zamiast tej propagandy dla tłumu ;))
Masz cierpliwość aby dyskutować. Gratuluję i podziwiam. Twoi rozmówcy nigdy nie słyszeli o project-indect, chemitrials, Deep Shields, HAARP, transhumanizmie czy depopulacji. Nie maja pojęcia o masonerii, Iluminati, Komisji trójstronnej, Scull and bones, Bilderberg Group,CFR, FED, po co jest i do czego dąży ONZ. Nie wiedza też pewnie po co jest GMO, dlaczego ludziom zawraca się głowę takimi bzdurami jak magia, ezoteryka, telekineza, lewitacja, taping, chanelling, świadome śnienie, podróże poza ciałem i inne brednie rodem z new age. Indoktrynowanie dzieci bajkami o UFO czy innych istotach pozaziemskich albo wampirach czy "czujących" robotach oraz karmienie ich literatura w stylu Harry'ego Pottera to też oczywiście przypadek. Wymieniać można jeszcze długo i wiele, obawiam się jednak kolego lordbyron że stoimy na straconej pozycji. Bowiem w przypadku większości z nich to już jest przekaz podkorowy. Czekajmy zatem cierpliwie aż wypełni się słowo i nastąpi paruzja bo potem będzie tylko lepiej. A wtedy to im oczy wyjdą z orbit
Wierzę, że marzenia się spełniają, dlatego pewnego dnia przestałem marzyć, ze strachu, przed swoją wiarą ;)) Przekonałem się już nie raz i nie dwa, że otoczenie mnie już nie zmienia, to ja je zmieniam ;)) Wyjątkami są ludzie nadużywający alkoholu, ciężko im ruszyć głową, trzeba czekać lata, zanim prawda do nich dotrze ;)) Mimo to jest mnóstwo młodych ludzi, o wiedzy większej niż mają ich rodzice, czy dziadkowie, którzy trzymają się stereotypów ;)) Mnóstwo młodych dziewczyn, których elastyczność myślenia, otwiera nowe horyzonty ;)) Tajemnice umysłu zadziwiają, do każdego coś dotrze prędzej czy później. To nic, że ktoś może się mylić, następnym razem ja mogę być ofiarą błędnego rozumowania ;)) Ważna jest otwartość na różne wypowiedzi i poglądy, na ich podstawie ocenić, czy warto podjąć dyskusję, następnie uzbroić się w cierpliwość, początki są najtrudniejsze ;)) Do czego dążę ? Chyba każdy chce, by mu zaufano bardziej niż innym, zaakceptowano jego zdanie ;)) Nikt nie jest doskonały, niemal każdy sensowny głos się składa na całość, stad nasuwa się wniosek, że ostatni zaangażowany jest najmądrzejszy, (o przeczytane wypowiedzi) wg. mojej oceny ta reguła się sprawdza. Niestety jest ona czasochłonna, ale jeśli są efekty, wysiłek nie poszedł na marne ;))
A propos twojego postu, w przenośni odwołuje się on do czegoś, o czym boję się myśleć, chyba jednak marzenia się spełnią wbrew woli, w pozytywnym tego słowa znaczeniu ;)) Na dowód tego, może być potwierdzenie, że pośród tylu oponentów, my możemy nadawać na tych samych falach, więc cuda się zdarzają ;))
Pewnie się narażę ale cóż. Dlaczego nie zapytasz kto tworzy i kto zarabia na takich rzeczach jak "magia, ezoteryka, telekineza, lewitacja, taping, chanelling, świadome śnienie, podróże poza ciałem i inne brednie rodem z new age" dodam do tego jeszcze teorie spiskowe które siedzą w waszych głowach? Sami tych teorii nie wymyślacie, ktoś wam je przecież natłuk do głowy :) I co jest w tobie takiego wyjątkowego, że za twojego życia ma nastąpić ta paruzja? Uwielbiam jak tak wieszczycie :) Ludzi wyznających teorie spiskowe jest mnóstwo obaj nie jesteście wyjątkami, a zachowujecie się tak jakbyście mięli uniknąć tego o czym sami wieszczycie... Na pewno widzieliście film "Mgła" - będziecie organizować jakąś sektę czy co? Chcecie przeżyć w strachu, strasząc innych nie mając pojęcia o niczym udają, że wiecie wszystko i sami nie mając wpływu na nic???
Nic z tych rzeczy, zgodne poglądy świadczą o zgodnych poglądach, to taka filozofia i styl życia, a że dotyczy wielkich spraw cóż, świadomi jesteśmy nikłego wpływu na świat, tak jak ateizm, nic nie wskóra na religię, od której zresztą pochodzi, a jednak istnieje w symbiozie jako filozofia alternatywna. Jak widać nawet przeciwności się przyciągają ;)) Co do sekt to mają smutną historię, w USA tępione były zbrojnie przez wojsko, nawet gdy należały do nich dzieci ;))
Przewaga ateizmu to zmniejszenie wpływów religii, są to dwie przeciwstawne doktryny mające wpływ na świat. A teoria spiskowa np. nieprawdziwa (bo nie jesteś w stanie odróżnić ile jest prawdy w tym co ktoś pisze, a ile sobie dopisał - jeżeli nie sprawdzisz wszystkiego wnikliwie - nie wiesz też czy dany raport jest fałszywy czy prawdziwy nawet jak masz jego zdjęcie w internecie przed oczami) co ma na celu? Zrzucanie odpowiedzialności za swój los na innych, a następnie tłumaczenie biernego oczekiwania na koniec bo i tak wszystko jest zaplanowane, a w raju będzie mi lepiej???
Raj to miejsce, które jak twierdzi religia jest wieczne i nie ma tam potrzeby grzechu, wszystko jest tam dobre ;)) Skoro tylu ludzi wierzy, to znaczy, że ludzie mają potrzebę dobra i miłości. Ja natomiast uważam, że życie na Ziemi może być piekłem lub rajem, to już zależy od wielu czynników, życie jest jak gra. Po życiu jest pustka absolutna, na wieki wieków, Można jeszcze wierzyć, że każdy człowiek składa się z duszy, która jest cząstką Boga, gdy np. więcej umiera On rośnie w siłę i wszyscy kiedyś otrzymamy świadomość jako potężna istota "zjednoczenie dusz w jeden organizm i stworzenie życia na nowo" Są siły paranormalne, telepatia, telekineza, (w ludziach) itp. gdyby zjednoczyć dusze ludzkie, kto wie jaką miały by siłę woli ? jeśli ktoś na Ziemi ma dusze to tylko człowiek, to jemu Stwórcy/ca powierzyli boskie cząstki zwane "duszą". Ale to tylko moja teoria ;))
No tak - czyli tak jak przypuszczałem. Złudna nadzieja na sprawiedliwość bierne oczekiwanie na odmianę losu :)
Tak, i alternatywa, do czasu, aż stanie się szeroko głoszoną informacją, jako przeciwstawność doktryn, które stały się nieaktualne i niepotrzebne, służące jedynie interesom władz i panowaniu nad ciemnym ludem ;))
Wolisz żyć urojeniami i zakładać klapki na oczy zamiast powiedzieć słowo "nie wiem" mając tym samym przed sobą wiele możliwości i otwartą głowę :) (byle nie tak otwartą żeby mózg wyleciał ;)
Od jakiegoś czasu, masz tendencje do zaprzeczania samemu sobie, nie wiem jak mam to rozumieć, to mi wygląda na akt dywersji, "mam wrażenie, że ściąga cię w kierunku poglądów oponentów", sam nie widzisz w tym logiki, ale silisz się na błyskotliwość, zaraz efekt tego będzie odwrotny. Z ciekawości spytam - czyżbyś obierał stronę większości wyznaniowej, np. religii chrześcijańskiej, ? zaktualizuj swoje poglądy, czy jesteś za, przeciw, czy pośrodku ? ;)) Czy po prostu bawi cię gra słówek i przekręcanie sensu wypowiedzi oponenta ? Bo przyznam ze do przekręcania to masz talent i zamiłowanie do ironii, non stop lubisz zakpić sobie z kogoś ;))
Tak więc wychodzi na to, że prawda urojona jest zarówno dla tłumów jak i nielicznych. To teraz ty mi powiedz dlaczego silisz się i wieszczysz w postach te swoje prawdy objawione - prawdy urojone???
Przypomina mi się pewna anegdota związana z Einsteinem:
- Panie profesorze, pytania na tegorocznym egzaminie były takie same jak w latach poprzednich.
- To prawda. – powiedział Einstein – lecz w tym roku odpowiedzi są inne.
Przyjrzałem się kilku rozmową prowadzonym przez użytkownika lordbyron i mogę stwierdzic ,że albo odpowiada w sposób wymijający lub też na niewygodne dla siebie pytania w ogóle nie odpisuje. Ot i taki z niego mentor :)
Tak ma tendencję do odpowiadania tylko na ostatnie słowo lub zdanie w poście gubiąc całkowicie sens rozmowy. Teorie spiskowe to jego królestwo po którym bezkrytycznie porusza się jak ryba w wodzie mając całkowite przeświadczenie o tym, że poznał prawdę objawioną dostępną tylko dla nielicznych :)
Mała pomyłka pytanie powyżej odnosi się do innej twojej wypowiedzi ,zaraz je przekieruje żeby było wiadomo o co chodzi.
Przepraszam cię bardzo ale w życiu całym swoim większych bzdur nie czytałem. Zlepek różnych teorii nie podpartych żadnymi dowodami.
Widocznie mało czytasz, mało szukasz, mało co cię interesuje i nawet nie chcesz zweryfikować i poddać ocenie swoich teorii w dyskusji z innymi. Nie ma na to dowodów, że to co przytoczyłem to bzdury ;)), Dla wielu bzdury to rzeczywistość, bo jej nawet nie rozumieją, na co dzień łykają informacje tvn24, itp. media politycznie poprawne ;)) Nawet zawodowy sport już dawno pokazał swoje prawdziwe oblicze, zawody to nierzadko pisane scenariusze jak do filmu i sprytny marketing, metody na oglądalność i większe zyski operatorów płatnych telewizji ;)) Być może walę grochem o ścianę, i nie powinienem z tobą wcale rozmawiać, tą rozmowę potraktuj jako przedmowa/rekonesans, ponieważ nie znam cię zupełnie i nie wiem, na jakiej podstawie mnie krytykujesz. Mnie interesują inne sprawy, np. analizowanie informacji/faktów i świadomość tego, że historia lubi się powtarzać, choćby na takim przykładzie - http://www.agrofortis.com/art/jak-niemcy-rzucili-sie-na-polska-ziemie.html
Nie oceniałem ciebie jako osoby tylko twoją wypowiedź także nie imputuj mi tutaj rzeczy których nie napisałem. Odpieranie zarzutów w sposób taki jak ty to robisz czyli - Nie ma na to dowodów, że to co przytoczyłem to bzdury- jest po prostu dziecinny i do niczego nie prowadzi panie wielki intelektualisto. Chociaż coś jednak można o tobie samym wyczytac z powyższych komentarzy , mianowicie jesteś potwornie zarozumiały i brak ci pokory. Sądzisz ,że twoje analizy otaczającego nas świata są bezbłędne pozbawione jakichkolwiek logicznych luk. Otóż pogódź się z tym "o oświecony" ,że bardzo wielu ludzi najzwyczajniej w świecie uzna cię za paranoika dostrzegającego spiski tam gdzie ich nie ma. Na koniec podałeś mi link z informacją która która wyobraź sobie dotarła do mnie dawno temu tylko powiedz mi mały robaczku co ty możesz z taką wiedzą zrobic ???? Zaś twoje teorie dotyczące "stworzenia optycznej iluzji inwazji UFO" tak właściwie nie są twoje gdyż wszystkie twoje spostrzeżenia zostały ci podsunięte na tego typu stronach :http://radtrap.wordpress.com/2011/06/01/co-stoi-za-propaganda-ufo/. A więc również jesteś podatny na czyjąś sugestię :) Lepiej zajmij się prawdziwym życiem a nie czytaniem bzdur w internecie i pouczaniem innych.
"Mały robaczku" ? i ty winisz innych o zarozumialstwo ? To ciebie dusi zazdrość i bezradność, ja dopóki mam świadomość i możliwość poddawania ocenie "faktów nietykalnych/niepodważalnych", będę je analizował i robił do końca życia, bo przekłada się to na popełnianie błędów lub ich unikanie ;)) Nawet jeśli nic nie poradzę, to przynajmniej wolę mieć nadzieję, człowiek bez nadziei, tak jak ty, podporządkowuje się czemuś czego nie rozumie/nie umie wyjaśnić. I ja miałbym się sugerować twoją pseudo krytyką, bo wobec ważniejszych spraw jesteś całkiem bezkrytyczny,? nie można ufać twojej opinii. Nic innego nie widzę, tylko krytyka i epitety ;)) Nie wiem wogóle, po kiego grzyba zabierasz głos, skoro niczego konstruktywnego on nie wnosi, jedynie ma na celu zniesławić i oczernić ;)) Dla mnie jesteś prostackim gówniarzem, bez polotu i bez podstawowej kultury dla oponenta, sam wystawiłeś tego dowody ;))
"ja dopóki mam świadomość i możliwość poddawania ocenie "faktów nietykalnych/niepodważalnych", będę je analizował i robił do końca życia"
Widzę ,że kompletnie nie odniosłeś się do tego co napisałem. Te wszystkie analizy i teorie które przedstawiłeś nie są wymyślone przez ciebie na podstawie obserwacji świata. Po prostu ktoś ci je podsunął " o oświecony" :) : ) Nie dziw się ,że twoje zarozumialstwo w końcu spotka się z ostrą krytyką. Niezgoda na "twoje prawdy objawione" nie oznacza podporządkowania się wszystkiemu. Tylko człowiek totalnie arogancki mógł wysnuć takie wnioski. Gówniarzy zaś radziłbym szukac wśród ludzi do których trafiają twoje komentarze.