PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189746
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Propaganda?

ocenił(a) film na 4

Snucie teorii że ludzkość stworzona jest przez obcą odległą cywilizacje to dla mnie istna
propaganda. Wmawianie ludziom takich bzdur jest teraz zjawiskiem nagminnym. Filmów o tej
tematyce jest coraz więcej. Rozumiem że technika poszła do przodu itd ale dla mnie jest to za
bardzo "przybajerowany " film który tylko tym aspektem może się obronić ale chyba nie do końca
mu to wychodzi. Bardzo przeciętna produkcja sromotnie przegrywająca z klasykiem gatunku
"Obcego". Ostatnio coraz więcej padaki powstaje dla zarobienia tylko kasy niestety :(

nisaki

Jakich bzdur? To tylko film sf. Czyli wymyślanki.
Idąc tym tokiem myślenia wszystkie bajki dla dzieci są fe, bo przecież zwierzęta nie mówią, a czarów nie ma :)

ocenił(a) film na 4
Anna_Sandstorm

Najpierw zapoznaj się z terminem sci-fi, indolencie.

ocenił(a) film na 7
Anna_Sandstorm

Nie mówią? czarów nie ma? Cholera ;(

Norkos

Chyba jednak są. Rock79 wyżej tak pięknie sobie poczarował ;)
Jeszcze indolencją przywalił! O! :)

ocenił(a) film na 7
Anna_Sandstorm

Zgadzam się z przedmówcą... a jeśli chodzi o Boga to już bardziej trafia do mnie Darwin. Ten film nie jest przeznaczony dla małych dzieci, więc gdzie manipulacja ? To tylko scifi, bardziej manipulują nami w przedszkolu ;) Ale jak gadające kucyki ratują świat albo chłopczyk z magicznym ołówkiem materializuje co chce, nie czepiając już się tych z hogwartu czy jak to tam, to wszystko jest ok. Moherowy kraj zaboboniarzy ...

ocenił(a) film na 6
Dentysta

nisaki jest chyba przewrażliwiony :)

ocenił(a) film na 7
Hadrian1988

no chyba raczej ;D

ocenił(a) film na 7
nisaki

Nie uznam tego filmu jako produkt tylko dla kasy

nisaki

Jakie wmawianie bzdur? To wszystko jest przecież fikcją! Robioną po to, by była rozrywka po pracy :)
Czy człowieka stworzył Bóg, czy kosmici, czy euglena zielona - to ważne? Łapówkarzy albo biedy na świecie od tej wiedzy ubędzie?

nisaki

Bo tak jest, jesteśmy wytworem ICH...

nisaki

Oto grafika która podsumowuje poziom intelektualny twojej wypowiedzi:

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/06/d5b499a3c7864cdcf9554e349f204e77.j pg?1338714251

ocenił(a) film na 4
Atoirtap

gościu zabawny jesteś myślisz że to na mnie robi jakieś wrażenie wrzucaj i pisz sobie co chcesz mam to w odbycie

nisaki

Widać na tej fotce że, bije ci deficyt intelektualny z twarzy.