PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Jak prezentuje się wersja DVD filmu, oraz dodatki do niej załączone?

ocenił(a) film na 8
szmyrgiel

DVD jest z ksiązką, dodatki to sceny alternatywne i niewykorzystane w wersji oryginalnej

ocenił(a) film na 10
dajkamienia12

A co jest w tej książce, jaki jest koszt wydania DVD oraz czy sceny dodatkowe bądź alternatywne zostały tłumaczone na polski?

ocenił(a) film na 8
Azawakh

W ksiazeczce sa informacje o filmie, koszt to 29,99 i jest do kupienia w kiosku z nessweekiem lub w empiku a sceny sa po angielsku

ocenił(a) film na 10
dajkamienia12

30 złotych to cena niewygórowana za tak piękny film. Jednak martwi mnie, że ceny dodatkowe są nieprzetłumaczone na polski. Dziś w tv widziaem reklamę wydania Prometeusza na DVD ale bez ppdania ceny. A co zawiera książeczka? Jakie polskie wydanie zawiera przetłumaczone dodatkowe sceny na polski i komentarze twórców filmu?

ocenił(a) film na 8
Azawakh

Ksiazeczka zawiera informacje o aktorach i o filmie i informacjach z nim zwiazanych, co to do dodatkow to w necie wyszedl odzielnie zrowane z amerykanskiego blu reya film z dodatkami typu komentarze rezysera itp

ocenił(a) film na 8
dajkamienia12

To jest ten plik Prometheus.2012.EXTRAS.720p.BluRay.x264-PublicHD

ocenił(a) film na 8
dajkamienia12

Napisy do tego powinny byc napiprojekt lub gdzies w necie

szmyrgiel

Przecież ten film ma tak cudne wydanie BD że aż żal kupować DVD, materiały na temat produkcji są lepsze niż sam film. W UK wydanie 3-płytowe (BD3D, BD2D i płyta z dodatkami) chodzi za ok 100 zł.

Plus różnica w jakości obrazu:
DVD: http://i166.photobucket.com/albums/u98/adzez/More%20pix/Prometheus/Prometheusdvd 14_zpse18819c8.png
BD: http://i166.photobucket.com/albums/u98/adzez/More%20pix/Prometheus/Prometheusbd1 4_zps1798307e.png

Grievous

Nie każdy posiada Blu ryja

wociu

co to jest blu rej?

ocenił(a) film na 8
Grievous

Te zdjęcia to z jakichś ripów chyba... Ja dziś kupiłem na DVD i byłem naprawdę zaskoczony jakością obrazu. Fakt, jest to tylko (jak mi się wydaje) 480p ale wygląda to naprawdę dobrze.

ocenił(a) film na 6
szmyrgiel

No jak zwykle, znowu nas opluto, sceny alternatywne i wycięte bez polskich napisów.

ocenił(a) film na 7
zatracony

Nie do końca prawda. W wydaniu, które kupiłem na BD "Prometheus to Alien- The Evolution" jest trzy płytowe wydanie "Prometeusza" oraz 6 płytowe wydanie "Obcego". O ile bonusy do "Alienów" nie zostały przetłumaczone, to dodatki do "Prometeusza", w tym ponad czterogodzinny dokument mają polskie napisy.

ocenił(a) film na 6
Groening

Hmmm nie będę sprawdzać, bo Aliena mam w kolekcji od lat na 9 DVD w wersjach kinowej i reżyserskiej z godzinami dodatków. Zresztą tamto wydawnictwo roiło się od błędów w tłumaczeniu list dialogowych.
Tutaj pisałem o wydaniu Prometeuszu w wersji jednopłytowej na DVD, gdzie brak polskich napisów.

ocenił(a) film na 7
zatracony

To zastrzeliłeś mnie. Imperial nie raz pokazał gdzie ma swoich klientów, i udowodnił to po raz kolejny. Od Imperiala, jeśli chodzi o wycinanie dodatków jest gorszy tylko CDProjekt, ale oni przynajmniej je tłumaczą.

ocenił(a) film na 10
Groening

Na BD są tlumaczenia

ocenił(a) film na 6
zatracony

to znaczy, że dodatki w tym wydaniu są z napisami?