W sieci znaleźc można od wczoraj 'wyciekniety', czy raczej ukradziony z FOXa scenariusz. Jak zawsze w takich przypadkach, nie wiadomo na ile to prawda, ale w swojej dobroci przestrzegam:
Nie ruszajcie tego gówna. Napisany jest świetnie, bardzo 'prawdziwie'. Nie czytałem tego, tylko przejrzałem, początek i jedno zdanie w około 60% tekstu. I jeśli ten scenariusz jest prawdziwy to zrobiłem sobie ogromnego spoilera tym jednym zdaniem. >.< Wkur.zyłem się. Dodatkowo - ktoś z tego scenariusza zrobił synospis i ten takze krąży po sieci, nawet częściej go można spotkać niz właściwy scenariusz. Synospis ten tez jest duzym spoilerem, zdradza jak ten film bedzie wyglądał, czy bedzie np zwykłym slasherem, czy też metafizycznym 'dziełem' w stylu Odysei 2001.
Także synospisu tez unikajcie, bo przecież jak dotąd oficjalnie nie wiemy nic, a nowy trailer (juz 17!) moze nam co nieco zdradzić. Znając synospis nie byłoby zaskoczenia przy jego oglądaniu.
I na koniec napiszę jeszcze raz - nie jest to pewny wyciek, to może być fanmade. Ale szczerze mówiac nie ptrafię sobie wyobrazić kto by chciał pisać tak duża i dobrze napisaną rzecz i podpisywać ja jako 'Prometheus leaked trailer'. Zbyt dobre to jest (zaczerpnięte z opinii tych, co czytali).
Ych. :\
a jednak fake no ale fakt niezle napisane prawie wszystko sie zgadzalo ale nie chcialo mi sie wierzyc ze najbardziej chroniony scenariusz wyciekl do sieci tak ze bedzie niespodzianka w czerwcu
Ale z drugiej strony nawet sam Ridley mógł coś takiego zrobić. Pewnie sam wypuszcza co ciekawsze spoilery aby "pobudzić" wyobraźnie fanów i aby utrzymać ciekawość tematem Prometeusza wśród publiczności. Sam bym tak zrobił
Skoro to fan made, a tak zachwalacie, to sobie zapiszę i po premierze poczytam. : P