PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 189 tys. ocen
6,3 10 1 189308
5,7 72 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Rzuccie bezpiecznym linkiem do wersji fanowskiej, proszę. Tak zeby jakiegoś syfa nie załapać
przy sciaganiu. Będę bardzo wdzieczny. Z góry dziękuje

ocenił(a) film na 10
wociu

A co wprowadza wersja fanedit?

Azawakh

Wersja Giftbearer jest przede wszystkim inaczej zmontowana, niektóre sceny pojawiają się w kompletnie innej kolejności. Sporo też dodano nowych scen: część z nich zastąpiła te znane z wersji kinowej. Więcej jest tym razem filozofowania. Wersja Giftbearer dzięki zmianom w montażu i nowym scenom ma mniej dziur i głupot w scenariuszu. Nawet niektórzy bohaterowie zmienili swój charakter dzięki tym zmianom np Inżynier nie jest takim bezmyślnym niszczycielem jak wcześniej. Film jest ok 15 minut dłuższy, ale nie zapominajmy, że część scen została zastąpionych, a niektóre nawet wycięto. Ja oceniam nieoficjalną wersję rozszerzoną na duży plus: film stał się bardziej spójny i logiczny, jest bardziej utrzymany w klimacie kina ambitnego na którym reżyserowi zależało, a same sceny dodane są bardzo ciekawe. Minusem może być momentami, mimo wszystko montaż: może on przynajmniej raz zdezorientować widza przyzwyczajonego do wersji kinowej, oraz w paru momentach widać małe błędy.

ocenił(a) film na 10
szmyrgiel

Dzięki za wyjaśnienie różnic pomiędzy wersją kinową a wersją zmontowaną przez fanów jak dobrze zrozumiałem. A czy w tej wersji pojawiają się inni Inżynierowie znani min ze zdjęć z planu oraz czy Inżynier przemawia swoim niezwykłym kosmicznym językiem?

Azawakh

Niestety, ale Inżynier jest tylko jeden (sam liczyłem na tą scenę), ale mogę tylko dodać, że scena z Inżynierem poświęcającym sobie życie tym razem wcale nie otwiera filmu, kiedy się pojawi to radzę samemu się przekonać ;). Ale przynajmniej Inżynier zaczął mówić.

wociu

Nie wiem, czy to jest bezpieczne, ale tu można ściągnąć:
http://piratebay.kamagurka.org/torrent/8205413/Prometheus__Giftbearer_by_Severia n_(FanEdit)

ocenił(a) film na 10
szmyrgiel

A jaka jest jakość tej wersji filmu?

ocenił(a) film na 10
szmyrgiel

Niestety ale coś jest z tym plikiem. Nie da się go odtworzyć.

wociu

faktycznie cos się pier...z tym linkiem, mozna inny? Nie chce znowu walczyć z kompem, tydzien temu dostał syfa pt ,,wirus policyjny" o mały włos nie poszły sie stosunkowac cenne rzeczy z kompa

ocenił(a) film na 10
wociu

Czy mógłby ktoś podrzucić jakiś inny link do wersji zmontowanej przez fanów? Ten podany w tym temacie nie działa.