PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Wklejam link z serwisu "Zakazana Planeta", są tam bardzo ciekawe zdjęcia z "Prometheusa" POLECAM

http://www.zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=5813

Słaba jakość, ale i tak robią smaka, no nie?

mistrzpuk

To wygląda jakby powstało w czasach pierwszego obcego, super efekt, oby cały film robił także takie wrażenie.

ocenił(a) film na 10
Jake_Boe

Jak dla mnie musi takie być bo w Ósmy pasażer Nostromo technika była, jaka była, a to jest jakby prequel, więc technika raczej nie poszła do przodu. Jak dla mnie jest OK! Przynajmniej jak narazie :)

Jake_Boe

To jest dokładnie to, czego oczekiwałem! Mam nadzieję, że Ridley pokaże w końcu pazur, bo od kilku ładnych lat kręci mdłe budżetówki z Russellem, a tu ma w końcu szansę przypomnieć swoje wcześniejsze dokonania.

Oby Ridley z czasów "Obcego" i "Łowcy" wrócił.

ocenił(a) film na 10
SanjurodeValmont

Ja się jaram :)

l_m_siewicz

Ja zdecydowanie też! Tylko mnie wkurza, że opóźnienie polskiej premiery spowodowało przesunięcie premiery trzeciego Batmana o tydzień. Ale fakt, że Ridley wraca do swoich korzeni science-fiction (ma też reżyserować "Blade Runnera 2"), jest zdecydowanie z kategorii podniecających.

ocenił(a) film na 10
SanjurodeValmont

Nie martw się, wierzę, że film będzie tak dobry, że przez cały tydzień będziesz na niego chodził i nawet nie poczujesz obsuwy:P Właśnie się dowiedziałem, że Dariusz Wolski robi zdjęcia:) Polak potrafi:)

l_m_siewicz

No właśnie to jest problem, bo będąc fanem Batmana będę na niego cały tydzień chodził, a żeby dwa tygodnie przesiedzieć w kinie... Chociaż czekaj, mam akredytację prasową :P

ocenił(a) film na 10
SanjurodeValmont

Też chcę mieć akredytację prasową !!! Jakbyś kiedyś stwierdził, że masz dość np. podczas setnej godziny oglądania tego samego filmu to daj znać, akredytacja prasowa może się przydać:)

l_m_siewicz

Podeślę :D Ale to tak niestety nie działa - konkretna legitymacja i konkretne medium (strona internetowa, gazeta, telewizja, radio) ma umowę z konkretnymi kinami, galeriami itd., więc mogłoby nie przejść.

SanjurodeValmont

POPIERAM!!!! PODPISUJĘ SIĘ OBIEMA RĘKOMA!!!!!!
R.Scott i ten klimat jego ówczesnych, posępnych filmów... Czekam z niecierpliwością na nowego Obcego i Blade Runnera!

mistrzpuk

No to teraz już o film jestem spokojny. Klimat się wylewa, a jeśli producenci go potną to i tak na DVD/Bluray zobaczymy wersję z kategorią R i bez 3D. Spójrzcie na wzrok Fassbendera na jednym ze zdjęć - uwielbiam tego aktora, widać emocje i strach, no po prostu super, ten film ma szanse być najlepszym Sci-Fi w historii. Oficjalnie jest to OSTATNIA szansa Ridleya na pokazanie światu swojego talentu, bo jego ostatnie dzieła były żenujące.

ocenił(a) film na 6
0wner2

Czy najlepszym sci-fi w historii? Zobaczymy. Większość filmów z tego gatunku kręconych w ostatnich latach pozbawionych było esencji filmowej fantastyki naukowej - klimatu. Widząc zdjęcia tej produkcji, obawy co do kompletnego wypalenia się Scotta wydają się być przesadne. Kto jak kto, ale on powinien pamiętać jak robić dobrej jakości kino sci-fi.

Co do Fassbendera - jestem wielkim sympatykiem jego talentu. Dla mnie, jest to jeden z tych aktorów, których sama obecność na ekranie podnosi poziom filmu.

Absolutnie nie mogę się doczekać premiery - dawno nie było produkcji, na którą wyczekiwałem z taką niecierpliwością.