http://trailers.apple.com/trailers/fox/prometheus/
można nawet ściągnąć i oglądać klatka po klatce a na prawdę warto.
Jedną scenką jest „ustawianie się” pomieszczenia w którym znaleziono SpaceJokey’a w
pierwszym Alienie
Tyż się zawiodłem :-/ Sądziłem, że pokażą to paskudztwo z jedynki ze zrośniętym nochem, żywe, poruszające się i siejące postrach... ale się okazało, że oni wyglądają po prostu jak więksi ludzie. Czyli przecieki, że to, co widzieliśmy w jedynce jest tylko kombinezonem, a nie żywym stworem mogą okazać się prawdziwe.
to nie jest space jockey tylko jakiś mutant. głowa space jockeya jest wcześniej na zwiastunie na stole badana przez naukowców (chociaż znacznie się różni od tego w oryginalnym Alienie, może będą różne rodzaje space jockei ...
http://img341.imageshack.us/img341/2724/spacejockeyprometeusz.jpg screen.
Na załączonym obrazku widać też że fotel jest pusty. najwidoczniej space jockey jeszcze nie zobaczymy bo wszystkie efekty komputerowe nie zostały ukończone, z podobnego powodu w reklamie hobbita nie pokazali wielu rzeczy w tym chociaż pazurka Smauga ;)
najwidoczniej z fotela może korzystać nie tylko jedna rasa (brzmi banalnie logicznie:P )
ps: W każdym razie dla mnie, fana oryginalnego Aliena i Gigera niemal od dziecka ten film dla mnie to totalna bomba i jestem w mega ekstazie że poszli z tym filmem właśnie w kierunku wyjaśniając i pokazując lepiej postać Space Jockeya =)
nie nie nie... Takich rzeczy się nie robi, że zostawia się puste miejsce na trailerze, a potem wkleja coś gdy jest skończone.
Wersje prototypowe i workprinty już mają "wszystko gotowe", ale w bardzo wczesnej, niedokończonej fazie, więc co najwyżej mógłby się tam pojawić model lepszej jakości.
Pazurka Smauga nie pokazali, bo Smauga w ogóle nie będzie w pierwszej części Hobbita, więc jakim cudem miałby się znaleźć w zwiastunie?
"Takich rzeczy się nie robi, że zostawia się puste miejsce na trailerze, a potem wkleja coś gdy jest skończone."
Chyba nie oglądałeś zwiastunów Transformers 2 gdzie najpierw była wersja sceny na pustyni gdzie teleportuje się Fallen i nie ma żadnych innych robotów wokół, a w kolejnych zwiastunach już w tym samym ujęciu były widoczne autoboty.
No właśnie, zwiastunów nie oglądasz! A obejrzyj pierwsze zajawki Harry'ego Pottera jak Śmierciożercy rzucają zaklęcia na tarczę ochronną są tylko świetliste kulki a w następnym już większe efekty dodane.
Bo to jest statek tej samej klasy. Historia pewnie będzie działa się na innej planecie. Ludzie szukają swoich twórców i trafiaja na Space Jockeya (poł ludzie poł maszyny - biomechaniczne organizmy). Poza tym statek w zwiastunie Prometeusza widać, że ulega zniszczeniu (podaczas startu ?) Natomiast statek w Alienie na planecie LV-426, był w całości. A pozatym miał inne cargo. (jaja z xenomorfami). W sumie to nawet lepiej, ze to nie typowy prequel, tylko bardziej spin off.. Nie warto było pokazywać historii statku z Aliena. Bo co tam mogli pokazać. Alien wyszedł z klaty Space Jockeya i statek wylądaował awaryjnie na planecie gdzie został na wieki. A tak mamy ciekawszą historie. I pewnie dowiemy się więcej o całej rasie Space Jockeyów.
przecież scenariusz wyciekł i jest bardzo prawdopodobny. I jest to prequel. oraz pojawia się w filmie statek z pierwszej części obcego i jest nawet pokazana jego katastrofa. Film wyjaśnia genezę życia na ziemi, skąd wziął się człowiek (z ludzkiego androida, który zostanie zmieniony przez jockeyow, czyli takich super androidów w ludzkie geny, tytułowy prometeusz bo się poświęci aby powstała ludzkość) oraz skąd się wziął alien (poprzez kradzież przez ludzi "ognia" z mitu o prometeuszu, czyli tych urn ze zwiastuna w których jest substancja zmieniająca materie nieożywioną w życie, w tym przypadku z ludzi powstanie złe super życie czyli obcy).
jeżeli te bajki rzekomo są prawdziwe to po premierze wrócę tu do tego wątka, przeproszę i zwrócę ci honor ale póki co nie przywiązywałbym zbyt dużej uwagi do tej lipy rozsiewanej po necie zwanej na wyrost "wyciekniętym" scenariuszem. Już to wałkowali na niejednym forum i wyszło na to że jest to lipa wymyślona przez jakiegoś fana serii. Zresztą niektóre elementy (kopulowanie z biomózgiem, Vickers jako szpieg space jockeyów/lub jako uciekinierka z ich planety) brzmią niedorzecznie i jak na moje wyczucie na 100% nie będą zgodne z filmem.
Nie zapominajmy że już nazwa „Prometeusz” pochodzi z mitologii, ekipa statku wyrusza by odkryć prawdę na temat początków ludzkości.
Tak mnie wzięło a co gdyby ta postać z kokpitu SpaceJockeya to nie sam SpaceJockey ale na przykład inny „twór”, coś na wzór tytanów (z greckiej mitologii) od których ludzie byli 3 razy mniejsi i słabsi. Oczywiście pojawią się prawdopodobnie opinie druzgocące moją myśl ale przypominam że to są tylko domysły, domysły i jeszcze raz domysły. Co tu dużo gadać trzeba czekać na film i tyle. Pozdrawiam
Wygląda interesująco. 2012 rok szykuje się naprawdę ciekawie. W ciągu jednego tygodnia otrzymaliśmy zwiastuny do trzech produkcji, na które wyczekuję z zapartym tchem, "The Dark Knight Rises", "The Hobbit: An Unexpected Journey" i teraz "Prometheus". Po prostu świetnie!!! :)
No nie wiem. Boję się tego filmu. Że będzie badziewny. Boję się ale pójdę do kina obowiązkowo. Wezmę ze sobą czarną wstążkę i zdjęcie Sigourney Weaver.
Haha. Z tym zdjęciem Weaver było dobre.
Ja także mam swoje obawy. Scott już nie ten sam, co dawniej, ale zobaczy się. Trzeba być bardziej optymistycznie nastawionym ;).