PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645653}
6,3 9,4 tys. ocen
6,3 10 1 9439
6,0 14 krytyków
Promised Land
powrót do forum filmu Promised Land

...i umyka wam fakt, iż ten ckliwy szajs był sponsorowany przez szejków z Abu Dhabi? Nie widziałem tak papetycznych scen, tak prostackiej indoktrynacji od czasów komuny.

Chomato

Jesteś opóźniony,czy tylko niedorozwinięty?Podaj nazwisko choć jednego Araba,który to za sponsorował,i źródło.Poza tym,to tylko film,zwykły film,a ty komunę do tego mieszasz,lepiej ci chyba idzie wyciąganie drobnych z portfela starej,niż wyciąganie wniosków.Pierwszy raz w życiu oglądałeś film Amerykański?To by cię jeszcze tłumaczyło.

ocenił(a) film na 1
llama777

Słoneczko, zamiast malować paznokcie wystarczyło spojrzeć uważniej na napisy początkowe. Sprawdź studio Image Nation odpowiedzialne za to "dzieło". Przy okazji zerknij na reguły używania znaków przestankowych. I ogólnie się ogarnij, może zjedz np. kwasa, albo zacznij chodzić na spacery?

Chomato

Czyli nie podasz ani jednego nazwiska szejka?Typowe.To tylko zwykły film,a ty bawisz się w Bonda.Gdy jesz jajko,badasz pochodzenie kury trzy pokolenia wstecz?Co do uwagi o znaki przystankowe...,cierpisz na zespół bezrobotnego polonisty?

ocenił(a) film na 1
llama777

Srsly?

PS
Przestankowe, szejku.

Chomato

Nadal nic,żadnych nazwisk mistrzu?Tak to jest z humanistami,jak się ich zagnie w dyskusji,to chowają się za ortografią lub interpunkcją.Żałosne.

ocenił(a) film na 1
llama777

A jak już dostaniesz nazwiska, to...?

Chomato

Odjadę z Janne w stronę wschodzącego słońca.Niestety,Janne długo poczeka,bo nigdy ich nie podasz.

ocenił(a) film na 1
llama777

Dobra dziecino, czas odejść: Mohamed Al Mubarak - Chairman, Image Nation; Mohammed Al Otaiba -
Former Image Nation Section Head, Eissa Saif Al Mazrouei - Director of Special Projects for the Abu Dhabi Culture & Heritage Authority (ADACH) itd., itd. Wystarczyło wpisać producenta w google. Ale skoro nawet przecinka nie potrafisz prawidłowo postawić, to znaj moją dobroć.

Chomato

Jestem mile zaskoczony że ci się chciało.Zwracam honor,moje szczere przeprosiny.Mała dygresja:nie epatuj tak swoją interpunkcyjną schizą,bo robisz wrażenie oderwanego od setna.To forum filmowe,nie bitwa na przecinki.

llama777

Czyli wychodzi na to, że to zmanipulowany film o manipulacji :( jakże łatwo dałem się nabrać...

Bonifacius

Nie słyszałeś że jesteś oderwany od setna (cokolwiek to znaczy)?
Ad rem: Damon, który ma na koncie kilka naprawdę fantastycznych ról, jest lewakiem i to niestety wyłazi w wielu miejscach. Pamiętajmy o http://www.filmweb.pl/Team.America
Pozdr.

Rafael3D

Lewicowe poglądy nie tworzą z kogoś zaraz lewaka. Poza tym film sam w sobie jest dobry, do tego porusza ważne kwestie. Może sobie być sponsorowany i przekonywać, że łupki to zło. Może też pokazywać ile jest wart człowiek wobec pieniądza.

llama777

Tak, źródło finansowania filmu to żadna tajemnica. Trąbiono o tym więcej, niż o tym, czy jest to faktycznie dobry film. Nazwiska podane powyżej również się zgadzają, potwierdzam, sam z ciekawości sprawdziłem.
Należy jednak oddzielić to, że film jest propagandą, zrobionym, bo potrzebny był on konkretnym grupom interesów, od jego wartości artystycznej. Rzadko bo rzadko, ale czasem się zdarza, że działa propagandystów mają dobra wartość artystyczną. Tego filmu nie widziałem, ale ciekawy jestem jak wygląda propaganda w XXI wieku.

Chomato

h uj z tymi przecinkami

Chomato

Masz racje, kto umie czytać wyłapie ...

llama777

Przeciez to ze film sponsorowali szejkowie i ze Damon sie sprzedal, to ogolnie znany fakt. Wszystkie media o tym trąbiły, tak ze trudno o tym nie wiedziec. Urodziłas sie wczoraj?

llama777

Jak ktoś niedowidzi to nie problem wszystkich. Tylko twój :P

Chomato

To może obejrzyj sobie "Bitwę Warszawską", albo choćby "5 dni wojny" i już będziesz widział bardziej prostacką propagandę niż za komuny...;-)

ocenił(a) film na 7
Chomato

Gówno mnie obchodzi kto sponsorował film. Ja obejrzałem go po to by zająć czymś wieczór. Pozdro dla Johniego Gardenera i tym podobnych. ;)

ocenił(a) film na 8
Chomato

Naprawdę masz nie po kolei w głowie. Budżet filmu to 15 mln dolarów, gdyby sponsorowali go Szejkowie to budżet miałby co najmniej 50 mln.

ocenił(a) film na 1
Unibet_78

Wspaniała argumentacja Unibet, a teraz przestań podglądać siostrę w wannie, skup się, wypluj gumę, przeczytaj cały wątek i przeproś.

ocenił(a) film na 8
Chomato

Po pierwsze - niestety nie mam siostry ;(

Po drugie - to, że wytwórnia mieści się w Afryce nie znaczy od razu, że szejkowie są sponsorami. A Gdyby chcieli na siłę pogrążyć gaz łupkowy w USA to bez problemu wydaliby i 100 mln aby osiągnąć cel.

Co więcej - ja uważam, że film pokazuje trochę prawdy. Oczywiście, jestem za tym, aby kraje uniezależniały się od zewnętrznych dostawców np właśnie w gazie łupkowym (sprawa polska też dość głośna jest). Uważam, że fanie pokazana sprawa ekologów - a mianowicie pieprzą bez sensu, na niczym się nie znając i często po prostu nie istnieją :D

I dlatego - przepraszać nie będę.

ocenił(a) film na 1
Unibet_78

Unibet, powiedz proszę, że albo żartujesz, albo jesteś trollem, bo czytając takie wpisy, jak powyższy człowiek traci wiarę w swój gatunek.

ocenił(a) film na 8
Chomato

Weź spójrz na siebie. 1/10? Za co? Bo się nie podobał to od razu film jest nieporozumieniem? No debilizm wsteczny i jeszcze się mnie czepia