PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=753119}
6,0 17 tys. ocen
6,0 10 1 16982
5,6 22 krytyków
Prosta historia o morderstwie
powrót do forum filmu Prosta historia o morderstwie

???

ocenił(a) film na 8

Zastanawiają mnie sceny gdzie Jacek idzie do tego właściciela sklepu meblowego, obija mu twarz i żąda informacji o śmierci ojca, a potem go śledzi. Po co to robi skoro na końcu okazuje się, że od początku wiedział kto zabił?

ocenił(a) film na 7
halinka5000

Też nad tym myślałam i stwierdziłam, że skoro policja i ci lewi mają jakieś układy to poszedł do tego Grubego żeby było, że faktycznie nie wie kto zabił ojca i szuka informacji.

ocenił(a) film na 8
tak_mija_czas

W sumie może masz racje, że to tak dla zmyły. Ale jak się tak zaczęłam nad tym zastanawiać, to doszłam do wniosku, że Jacek chciał odzyskać teczkę ojca, którą ktoś wykradł z garażu i może to było motywem jego zachowania. To co napisałaś wyjaśnia dlaczego poszedł do Grubego, ale nie dlaczego go śledził.

A tak bez związku z powyższym tematem. W opisie filmu jest zaznaczone, że podejrzenia o zabójstwo padają na Jacka, tak jakby to było wiadome od początku filmu, ja takie "podejrzenia" nabrałam bliżej końca, więc albo byłam nieuważna, albo w opisie filmu jest kiepski spoiler, który zaburza odbiór filmu.

ocenił(a) film na 7
halinka5000

Faktycznie mogło to być przez teczkę. Może to śledzenie też miało być dla zmyły, znawcą od śledzenia nie jestem, ale wydał mi się mało dyskretny z tym jechaniem za nimi pięć metrów :p Mógł też go śledzić żeby się dowiedzieć gdzie jest ten średni brat, który był zamieszany w jakieś interesy z Grubym (nie pamiętam do końca kolejności tych scen, więc mogę się mylić).

Też dopiero pod koniec zaczęłam podejrzewać Jacka, na początku myślałam, że to może koledzy z policji mieli z tym coś wspólnego.