Przebudzenie

Awake
2007
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109457
5,6 10 krytyków
Przebudzenie
powrót do forum filmu Przebudzenie

wrażenia

ocenił(a) film na 8

Po obejrzeniu "Przebudzenia", muszę przyznać, że trochę mnie zamurowało. Tzn. zebrało mi się na przemyślenia ... Wreszcie jakiś film, odbiegający od utartych schematów. Bardzo gorąco polecam wybranie się na ten film do kina. Naprawdę wzruszający, poruszający film.
Jeszcze muszę zwrócić uwagę na grę Haydena Christensena... Trzeba przyznać, że jego umiejętności bardzo się rozwinęły od czasu "Gwiezdnych Wojen", zwłaszcza II epizodu. Wielki plus dla niego... !

Polecam, naprawdę!

ocenił(a) film na 9
Cecilia_Tallis

W kinie na tym filmie byłam wczoraj. Wrażenia- super. Jestem zdanie, że mając do wyboru pójście do kina na thriller bądź komiedię romantyczną należy wybrać thriller. W domu, nawet na świetnym kinie domowym, nie będzie takiego efektu. Film zaskakuje. Zaskoczona byłam rozwiązaniem akcji oraz faktem, iż Jessica Alba nie grała pozytywnej postaci. Zaskoczona byłam fragmentem, w którym Lillith popełnia samobójstwo. Film nie jest przewidywalny, co sprawia, że utrzymuje nas w napięciu. Myślę, że warto też wspomnieć o muzyce. Jest wspaniała i świetnie podkreśla odpowiednie fragmenty. Od dawna nie oglądałam filmu z udzaiłem Haydena Christensena i uważam, że jego gra aktorska jest świetna! Scena, w której siedzi jako swoja dusza w poczekalni i nagle czuje jak wycinają mu serce jest tak bardzo realistyczna, że siedząc wkinie sama poczulam ból w piersi. Jestem pod wrażeniem, aczkolwiek spodziewałam się czegoś więcej po Albie. Reasumując polecam wybranie się do kina na ten właśnie film.