PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4095}

Przed wschodem słońca

Before Sunrise
1995
7,7 57 tys. ocen
7,7 10 1 56867
8,3 63 krytyków
Przed wschodem słońca
powrót do forum filmu Przed wschodem słońca

Uwielbiam, ten film jest niesamowity. To niezwykłe że rozmowa dwojga ludzi może tak zaciekawić na całe 1,5h. Oczywiście 10/10. POLECAM

ocenił(a) film na 9
paulinaa0414

ja tez bardzo lubie ten film. Choć teksty sa dość banalne rozwazania na dość codzienne sprawy ale w tej normalnosci jest coś nadzwyczajnego. Może tak bardzo podoba mi się ten film bo poraz pierwszy widzalem go w 1996 roku kiedy miałem 8 lat i wtedy mi się bardzo spodobał aż wreszcie kiedys po 10 latach przypomniał mi się tytul tak z nicości i obejrzalem znowu ten film i jakby ciagnie się u mnie taka nitka z dzieciństwa kiedy wywar na mnie duże wrażenie ten film i to powoduje tą niezwykłaść

ocenił(a) film na 10
paulinaa0414

Film dla wrażliwych (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Poruszający do głębi! Wraz z genialnym sequelem "Before Sunset" pokazuje jak rzadką sprawą jest spotkanie w życiu osoby płci przeciwnej idealnie dopasowanej pod każdym względem! Poezja w czystej postaci!

ocenił(a) film na 10
paulinaa0414

Zgodzę się że film jest wspaniały... opowiada taką, może się wydawać błahą historię która jednak może wciągnąć... pierwszy raz oglądając, miałem nadzieję że w końcu się spotkają- nie udało się, ale prawdę mówiąc cieszę się że powstała kontynuacja ^^. Gra aktorska to po prostu arcydzieło, tak naturalna że nie widzimy wcale tego że to są fikcyjne postacie - widzimy je, ich rozmowy,myśli i uczucia.... 10/10... po prostu... eh...