Nie jestem może oryginalny ale ten film to coś pięknego!Widziałem go już nie jeden raz i pewnie jeszcze do niego wrócę.Jest dla mnie intelektualnym pokarmem dla duszy a to przecież w sztuce chodzi.Nie bede nikogo namawiał do oglądania bo moja subiektwne odczucia mogą być w głębokiej sprzeczności z czyimś gustem estetycznym. Ja byłem, jestem i myslę że bede długo jeszcze nim zachwycony!!! :)
Kurczę...
Ze mna jest tak...widziałam ten film jakies 5 lat temu i wywarł na mnie ogromne wrazenie..Mimo to pamietam go teraz jak przez mgłę...mineło za dużo czasu..wiem, ze był emitowany niedawno na TVN 7, ale ja niestety nie mam tego kanału..a nie nagrałeś go przypadkiem ???
Zawsze mozesz go znaleźć w wypożyczalni!!!
Ten film znajdziesz Wiolu w każdej szanującej się wypożyczalni!!! I bez problemu możesz go obejrzeć jeszcze raz. Tak jak pisałem ten film można oglądać wiele razy i zawsze daje nowe odczucia. Przynajmniej tak jest w moim przypadku! Zobacz go jeszcze raz! Odśwież pamięć! Zobzczysz po tylu latach dostrzeżesz w nim więcej piękna niż 5 lat temu!!! :) Miłego oglądania!!! P.S. szkoda że nie puszczają takich filmów "wspominajek" w kinach, taki cykl dobrego kina dobrze by nam wszystkim zrobił!!!
:-)
:-)...dziękuję...hmmm, pomysł jest dobry, wymaga co prawda pewnych działań (bo nie jestem zapisana w zadnej wypozyczalni), ale myslę, że w wolnej chwili i to da sie zrobić...Jestem pewna, ze warto go obejrzeć i że znów wywrze na mnie ogromne wrazenia :)
co prawda minal juz ponad rok, od Twej wypowiedzi,ale ciekawa jestem czy udalo Ci sie dotrzec do filmu, i jak wrazenia po latach???
mmmm alez ten post trafil w klimat... 'spotkanie' po dlugim czasie... :) ja obejrzalem ten film przed chwilai rowniez jestem pod glebokim wrazeniem. Mozna mu zarzucic ze miejscami jest zbyt romantyczny zeby byl prawdziwy, ale to wlasnie jest w nim piekne... Pokazuje wiare w ludzi, w milosc a przy okazji pokazuje ile w zyciu znaczy rozmowa... Dla mnie mial tym bardziej osobiste znaczenie, poniewaz osoba bliska memu sercu mieszka o kilkaset kilometrow za daleko i tez nie widujemy sie zbyt czesto...:(
a w mojej wypożyczalni powiedzieli, że film jest "za stary" i już go wycofali... :(
a w mojej wypożyczalni powiedzieli, że film jest "za stary" i już go wycofali... :(
Z całym szacunkiem ale szukałem tego filmu w wielu wypożyczalniach niemałej aglomeracji (Trójmiasto) ale nigdzie tego filmu nie znalazłem. Kiedy pytałem się obsługi o ten film za każdym razem nie wiedzieli wogóle o jaki film chodzi, nawet jak podałem obsadę. Dla mnie jest to jeden z najpiękniejszych filmów o miłości. Film jest jedyny w swoim rodzaju. Para aktorska Delphy -Hawk jest rewelacyjna i niepowtarzalna.
Wielki film!!!
Nic dodać, przy tej całej mieszance warzywnej jest to perła, cudeńko, powraca wiara w człowieka, w zdolność rozmowy, przepięknej, mądrej i gorącej - wielka sztuka, bliska tylko wybrańcom, bo nie każdy na tej fali- wiadomo...A to spotkanie po latach ? Jeszcze nie widziałam, już drepczę pod kinem, pod multikinem, a tam jakieś anakondy...No, z całym szacunkiem dla Żebrowskiego i Nikifora...Ale to inna bajka...