PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4095}

Przed wschodem słońca

Before Sunrise
1995
7,7 57 tys. ocen
7,7 10 1 56863
8,3 63 krytyków
Przed wschodem słońca
powrót do forum filmu Przed wschodem słońca

ja siedziałem w domu, miała być impreza z lokatorami ale olałem, poczułem impuls, żeby wyjść domu i porobić zdjęcia i udałem się na główne miasto w Gdańsku i tak sobie robiłem zdjęcia aż tu jakaś dziewczyna do mnie zagaduje czy ja wiem gdzie się idzie do Posejdona a ja , że czegoś takiego nie ma ale, że jest Neptun ale on w remoncie i, że w ogóle to możemy pójść, no i tak spacerowaliśmy z 5 godzin rozmawiając o Gdansku i wielu innych bardziej i mniej powaznych rzeczach, wszak ja nie jestem z Ameryki ale z miescinki ze srodkowego Pomorza a ona nie byla z Francji tylko z Wroclawia

monsieur_dawid

no to super !

szklaneks

strasznie fajna sprawa

ocenił(a) film na 7
monsieur_dawid

Twoja historia chwyta za serce

monsieur_dawid

Bardzo chciałabym przeżyć coś takiego, jednak to chyba pozostanie marzeniem...

monsieur_dawid

... ale co dalej? Czy było jakieś "dalej"?

ocenił(a) film na 6
monsieur_dawid

no i chociaż wykorzystałeś to spotkanie jak powinieneś? masz z tą dziewczyną kontakt? rozmawiacie dalej? czy wszystko zaprzepaściłeś i pożegnałeś się z nia wtedy nie proszą nawet o numer telefonu?

peeszet

"wszystko zaprzepaściłeś"....? a skad i jak można to wiedzieć ? Może wszystko co najlepsze i jedyne zamknęło sie w tamtym momencie.-

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Dadan

Cretinos.

monsieur_dawid

Mnie spotkalo :) Poznalam Amerykana w Krakowie przed koncertem pewnego zespolu. Pojechalismy pozniej do Berlina aby zobaczyc ten zespol raz jeszcze. Ostatnia noc spedzilismy razem i wlasnie mija 6 miesiecy i licze, ze sie spotkamy kiedys znowy. Kontakt mamy w porownaniu do bohaterow filmu ;) Bardzo mi ten film przypomina moja historie ;)

ocenił(a) film na 9
Romantyczna88

widze, ze komentarz ma 3 lata i jestem ciekawa co bylo dalej :)

LadyLovelyLocks

Nie moglam o nim zapomniec zatem postanowilam go odwiedzic :) Polecialam do NYC i spedzilismy cudowne pare dni. Niestety stety znajomosc nie przetrwala. Ale jest co wspominac :)

ocenił(a) film na 8
monsieur_dawid

Ja na majówkę wybrałam się do St. Petersburga. Zamieściłam posta na Couchsufingu, że chętnie spotkam się z jakimś rodowitym Petersburżaninem, żeby pokazał mi miejsca, w których rozgrywa się "Zbrodnia i kara". I tak poznałam pewnego Rosjanina, który notabene zna biegle j. polski. Pół nocy chodziliśmy po Petersburgu rozmawiając o wszystkim, jakbyśmy znali się całe życie. Rozstać się nie mogliśmy. W lipcu jadę tam znów, a aktualnie nie mogę sobie znaleźć miejsca, bo za nim bardzo tęsknię ;)

isa_bele

Życzę Wam, byście mieli mnóstwo czasu. Wspólnego. Na żywo.

ocenił(a) film na 9
isa_bele

spotkanie osoby, którą się dopiero poznało, a rozmawia się z nią, jakby się ją znało całe życie, musi być jednym z najlepszych wydarzeń w życiu

ocenił(a) film na 6
isa_bele

I jak tam sobie teraz jedziecie, gdy w tym rejonie sytuacja jest jaka jest?

ocenił(a) film na 8
RAC_79

Niestety, nie jeździmy. Polska przestała wydawać wizy Rosjanom. Rosjanie natomiast wydają (co więcej, niedawno wprowadzili dla Polaków uproszczone możliwości uzyskania wizy). Ja niestety mam wciąż obawy przed wybraniem się tam (chociaż to moje marzenie).

isa_bele

Czytam sobie wątki pod tym filmem i trafiłem na twój wpis. Zżera mnie ciekawość. Jak potoczyła się dalej wasza historia? :)

ocenił(a) film na 8
Szymon_Niepodam

Dziękuję. Ta historia później została zaburzona: zamiast wrócić do Rosji, postanowiłam, że zapomnę o tym chłopaku, i w tym celu wdam się w jakiś romans w Polsce. Pomogło na pewien czas, ale ostatecznie odniosłam porażkę. Mamy kontakt telefoniczny i pisemny. 

ocenił(a) film na 8
monsieur_dawid

Suuuuper :-)

ocenił(a) film na 10
monsieur_dawid

Jeśli w ogólne czytasz odpowiedzi mam pytanie

ocenił(a) film na 10
maks_pancerz

Jesteś może ze Starogardu Gdańskiego?