Przeklęta

Cursed
2005
4,8 12 tys. ocen
4,8 10 1 12173
3,8 12 krytyków
Przeklęta
powrót do forum filmu Przeklęta

Film nie jest taki zły.. to typowa produkcja mlodziezowa, miejscami zabawna . Idac na ten film do kina czy ogladajac go w zaciszu nie nalezy sie spodziewac wstrzasów czy przerazenia.. jezeli nie postawi sie mu poprzeczki na rowni z hororami jak Skowyt np to napewno nie bedzie to czas stracony.. Mozna zauwazyc fajne efekty specjalne i motyw muzyczny jest swietny,a niektore sceny czy sytuacje w filmie sa naprawde bardzo komiczne. Owszem film jest daleki od starych dobrych horrorow cravena to typowa produkcja komercyjna.,ale tytuł ma jakas glebie.. P R Z E K L Ę T A ... az ciarki przechodza po plecach :D Christina Richi (czy jakos tak sie to pisze) odtworczyni glownej roli chyba naprawde jest PRZEKLETA bo najpierw Sciga ja JEZDZIEC BEZ GŁOWY a potem przesladuja ZGROMADZENIE... albo polubiła role w horrorach :-)

ocenił(a) film na 10

Poniekąd sie zgadzam. Przeklęta to nie najgorszy film. Mowa w nim o wilkołakach a ten temat jest dość mało spotykany w filmach, Wes podiął się tego zadania i nie wyszło mu to najlepiej. Film na początQ zaczyna się fajnie, nawet bardzo, później natomiast robi się coraz nudniejszy i głupszy. Końcuwka jest przewlekła a efekty specialne nie zachwycają. W filmie podobała mi się muzyka, szczególnie motyw pod koniec filmu (brawa) wilkołaki wyglądały dość przyjemnie, przynajmniej lepiej niż DOG SOLDIERS, W filmie brak klimatu ponieważ akcja toczy się Los Angeles, jakoś mało mroczny klimat. Film raczej dla nastoladków. Nie podobała mi się główna aktorka bo jest taka sztuczna, pozatym ma za wysokie czoło i brzydko wygląda bez grzywki, film jakoś mało tragiczny. Mimo tego ma swoje dobre strony, ogólnie nie uważam go za taką TOTALNĄ KLAPE jak piszecie. 100000000X lepszy niż DOG SOLDIERS ( 0

Smr

.. no wlasnie, film nie jest taki zly. Akurat fotki przesylalem do fotolabu wiec w miedzyczasie idealnie wszedl :D