nie mam intencji urażać kogoś albo być posądzonym o nietolerancję ... ale z trudnością wytrzymałem do końca .... oświadczam tak jak w tytule; film o "świecie dziwaków" w czarnych kapeluszach ...
hehe ;-) chyba trochę prawdy w tym jest ;-) ale tak serio oczywiście to co w czasie II-wojny światowej hitlerowcy robili z żydami jest okropne ... ale niestety to co wyrabia Izrael chociażby z Palestyńczykami też na pochwałę nie zasługuje ....
Tylko Niemcy zabijali Żydów polskich, niemieckich, greckich itd., którzy w większości nie byli ortodoksyjnymi Żydami a dziś w Belwederze obchodzone są jakieś Chanuki, podobnie w Sejmie RP z kolei taka KRRiT odmawia TV Trwam prawa nadawania programu na platformie cyfrowej .. paranoja jednych akceptujemy a z religią, która jest u nas od tysiąclecia walczymy ..
Co do państwa Izrael jest to zapalnik do nowego Izraela wymarzonego przez wybranych niezwykle bogatych i niezrównowazonych psychicznie Elit żydowskich stąd zgadzają się na ogromne ofiary po stronie zwykłych Żydów którzy chcieli by normalnie żyć i dążą do kolejnych konfliktów (z Iranem), kiedy już teraz mają wielu wrogów w swoim regionie ..
To się mylisz. W Polsce i w Rosji istniały najbardziej ortodoksyjne gminy żydowskie w Europie.
masz całkowitą rację i w temacie koncesji i temacie Izraela ... powiem więcej wojna wisi tam na włosku .... mnie się wydaje że atak na Iran to tylko kwestia czasu .... bo już trwa taka nagonka i urabianie światowej opinii publicznej jak przed atakiem na Irak