...nie rozumiem dlaczego jest w Top 100. Jest o wiele lepszych obrazów, które powinny być w tym rankingu jak choćby "To wspaniałe życie", "2001: Odyseja kosmiczna", "Amelia"... Ich nie ma, a wytypowali do setki w sumie bardzo dobry, ale tak właściwie niczym konkretnym nie wyróżniający film. Dziwne...
To Twoje zdanie, a jak widać większość użytkowników tego portalu uważa inaczej.
pozdrawiam
Są takie filmy które pamięta się przez całe życie, ten właśnie do takich należy, dlatego też jest w top 100. Niczym niewyróżniający się to bardzo krzywdzące, przede wszystkim obsada aktorska jest fantastyczna, muzyka świetna, temat również. Nie ceni się tylko tego co jest niezwykłe oryginalne w każdym calu ale docenia się też proste tematy zrealizowane w ponadczasowym stylu.
Ten film jest nijaki i z pewnością nie zasługuje na tak wysoką pozycję na Top100.
Są, zdecydowanie, lepsze pozycje niż ten średni film. Żeby było jasne, to nie jest zły film, jest, po prostu, przeciętny.
No wiem,wiem,że Przebudzenia to zdecydowanie inny film niż Przerwana lekcja muzyki.Bo chyba to miałeś na myśli?
Tak, to miałem na myśli :-)
Nie każdy film o chorych psychicznie musi mieć coś wspólnego z "Lotem..." albo "Przerwaną...", co nie zmienia faktu, że "Przebudzenia" bardzo mi się podobał. :D
Dokładnie! To dobre kino, ale nic w nim wybitnego. Bardziej pasuje mi tu średnia z imdb. czyli 7.1 ;)
Jest tak wysoko, ponieważ ludzie go lubią i go wysoko ocenili. Mam nadzieję, że jasne jak słońce w południe.
Mnie też nie zachwycił. Zaledwie ponadprzeciętny. Obawiam się, że ludzie sądzą, że skoro fabuła filmu toczy się w szpitalu psychiatrycznym, a film dotyka tematu zdrowia psychicznego to już z racji tego ze względu na szczególną głębię należy go uznać za wybitny.
Jest masa arcydzieł i świetnych filmów która pałętają się po 1000-2000 miejscach i jeszcze niżej.Więc ranking na filmwebie to raczej ranking filmów najbardziej znanych szerokiej publiczności......