PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253867
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

bajeczka

ocenił(a) film na 3

przychodzi Angelina juz z innego oddzialu, zabiera Winone i sobie jak gdyby nigdy nic wychodza ze szpitala. totalny debilizm. Angelina taka wielka socjopatka - przeszkadzala jej mua u Daisy w chacie ale nie poszla jej wylaczyc, dziwne. calkowite zaskoczenie gdy Winona otwiera drzwi a tam Daisy wisi, alez mnie to zaskoczylo. film zapowiadal sie bardzo ciekawie a wyszlo slabo. 4/10. i to tez bylo ,,genialne'' z uspieniem pielegniarki. rezyser mogl sie postarac o wiele bardziej. dwie dziewczyny uciekaja, nie maja gdzie sie podziac. ja bedac dyrektorem szpitala od razu wpadlbym na to ze pojechaly do Daisy ale jakos nikomu nie przyszlo do glowy zeby to sprawdzic.

ocenił(a) film na 3
staszek_peszko

kiedy zaczely czytac pamietnik jakim cudem Jolie wyszla z tego pomieszczenia? czy tam nikt nie mial nocek? czytala tak glosno ze slyszala ja bedac (Winona) w sali z instrumentami. gdzie sanitariusze?

nie moge zedytowac wiec tak dodam

ocenił(a) film na 3
staszek_peszko

jeszcze cos mi umknelo. Winona zostaje odeslana do szpitala, tam podpisuje wszystkie papiery, absolutnie nie protestuje ale jednak nie chce isc do szpitala. bezsens.....

ocenił(a) film na 8
staszek_peszko

Ot, podam ci bardzo głupi przykład. Nie chcę chodzić do szkoły, a codziennie bez żadnych protestów tam chodzę. Dziewczyna czuła, że inni od niej tego wymagają więc i się zapisała do szpitala.

ocenił(a) film na 9
staszek_peszko

Stary....za bardzo rozkładasz to na czynniki pierwsze.Wyluzuj trochę....Fajny film na podstawie znanej powieści.A oglądasz w ogóle fantastykę....??? pewnie nie.W większości filmów można by doszukiwać się czegoś tam......jakiś nielogiczności.Prawda....?

pery1

ten film oparty jest na książce, w której autorka opisuje swoje własne przeżycia i osoby które poznała, więc pewnie tak było :) Swoją droga wyśmienity film

ocenił(a) film na 3
ewiczkaa

nie no :D ja tu podaje absurdalne i debilne fragmenty w tym filmie a ty mi z fantastyka wyjezdzasz? ogladajac film z takimi razacymi bledami az sie odechciewa a jak jeszcze przeczytam ze wg ewiczkii to film wysmienity to juz naprawde brak slow. spoko, kazdy ma wlasne zdanie i bardzo dobrze ale skoro uwazacie ten film za tak swietny to czemu nie odpowiecie mi na moje pytania? nie raza was takie bledy? film calkowicie bez przeslania, amerykanski w 200% i bez zadnych wartosc i przekazu.

ocenił(a) film na 3
staszek_peszko

i co ma fantastyka do tego filmu?!

ocenił(a) film na 9
staszek_peszko

Ludzie uciekają z obecnych szpitali psychiatrycznych,bardziej strzeżonych......A z tą muzą czepiasz się....Takie osoby maja skrajne nastroje więc po prostu wytrzymywała to w danej chwili,że tak sie nie fachowo wyrażę:) Skąd wiesz-skąd wiemy co tak naprawdę w danej chwili taka osoba myśli,czym się kieruję w swoich decyzjach,zachowaniach...? Były inne momenty w tym filmie w których wydawałoby się,że powinna zareagować inaczej...Przedstawienie tej postaci w taki sposób czemuś pewnie ma służyć...nie sądzę ażeby to były błędy.A co do Daisy....? Wisi no i co w związku z tym....? bo nie łapie Cię...To też mało prawdziwe...??? Ludzie sie wieszają:) Z różnych powodów....Stary....czepiasz się.Mamy inny gust i OK! po co ta dyskusja...? Jasne,że nie jest to arcydzieło-choć jak mam być szczery to większość filmów z Winoną jest dla mnie swego rodzaju arcydziełem:) i nie przekonasz mnie do swoich racji.Szczerze:) Ale film napewno jest godny uwagi.Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 9
staszek_peszko

A co do tej fantastyki...Taka odrobina ironi;) Większośc filmów jest troche naciąganych a to juz swego rodzaju fantastyka:) W większym lub mniejszym stopniu.Więc jak już pisałem w każdym chyba można doszukać się mniejszych lub większych błędów,niedociągnięć.Jakis mniej lub bardziej prawdziwych sytuacji. Zresztą ilu odbiorców tyle potrafi być zdań-opini....Ciężko każdemu dogodzić.Prawda...?